با توجه به آن که گوگل مدتی است که از الگوریتم رنک برین استفاده میکند، یکی از نکاتی که در سال ۲۰۱۸ در زمینهی سئو میبایست توجه بسیاری به آن شود نرخ کلیک یا همان CTR است. در این نوشتار میخواهم به روشهایی که از طریق آنها میتوان نرخ کلیک را افزایش داد بپردازم. اما پیش از آن بایستی تعریفی مختصر از چیستیِ نرخ کلیک یا CTR برای آنانی که با این مفهوم آشنایی ندارند به دست دهم.
با ماهان سرور، عرضهکنندهی خدمات هاستینگ و سرور، همراه باشید.
نرخ کلیک چیست؟
نرخ کلیک ترجمهی عبارت Click Through Rate که به اختصار با CTR میخوانندنش است. از آنجا که برای دانستنِ چیستی نرخ کلیک به مفهومی دیگر نیاز است، ابتدا بهتر است تعریفی از آن مفهوم به دست دهم. مفهوم مورد نظر Impression میباشد.
Impression به معنای نمایش وبسایت شما در نتایج جستجو میباشد. به عنوان مثال اگر کاربری کلمه کلیدی X را جستجو کند و چهارمین نتیجه از نتایج جستجو وبسایت شما باشد، این مورد یک Impression برای شما محسوب میشود. لازم به ذکر است که Impression به معنای حضور است و نه صرفاً نمایش.
منظور این است که اگر در صفحهای در نتایج جستجو لینک وبسایت شما صرفاً “حضور” داشته باشد این امر یک Impression برای شما محسوب میشود، حتی اگر وبسایت شما هفتمین مورد باشد و کاربر اسکرول نکند و آن را نبیند.
حال با توجه این توضیحات، باید گفته شود که نرخ کلیک به “نسبت کلیکها به Impression ها ضربدر ۱۰۰” گفته میشود. یعنی اگر با جستجوی کلمه کلیدی X توسط کاربران ۱۰۰ Impression ثبت شود و صرفاً ۹ نفر بر روی لینک وبسایت کلیک کنند، نرخ کلیک برابر میشود با ۹ درصد. یعنی تعداد کلیکها که ۹ باشد تقسیم بر تعداد Impression ها که ۱۰۰ است، میشود ۰٫۰۹ که اگر ضربدر ۱۰۰ شود برابر میشود با ۹ درصد.
دقت داشته باشید که CTR ممکن است برای هر صفحه متفاوت باشد. یعنی ممکن است مطلب شما با کلمه کلیدی X دارای CTR 9 درصد باشد و مطلب دیگرتان با کلمه کلیدی Y از CTR 16 درصد برخوردار باشد.
حال که توضیحی مختصر در باب نرخ کلیک یا همان CTR داده شد، نوبت به معرفی روشهای افزایش نرخ کلیک رسیده است.
روشهای افزایش نرخ کلیک یا CTR
۱- بهبود تگ عنوان:
برای افزایش نرخ کلیک بایستی کاری کنید که کاربر پس از نمایش لینک وبسایت شما در نتایج جستجو ترغیب شود و بر روی آن کلیک کند. از جمله کارهایی که در این راستا میتوانید انجام دهید بهبود تگ عنوان مطالبتان است. میدانید که مشخصترین المان در نتایج جستجو تگ عنوان است و به همین سبب با بهبود بخشیدن به آن میتوان انتظار بهبود نرخ کلیک را داشت.
پیشتر در باب تگ عنوان و روشهای نوشتنِ اصولی آن صحبت کردهام. برای مطالعهی مفصل میتوانید به آن مطلب مراجعه کنید: تگ عنوان چیست و چگونه بایستی از آن استفاده کرد؟
اما بهاختصار میتوان گفت که برای بهبود بخشیدن به تگ عنوان بایستی در وهلهی اول تگ عنوانتان را توأم کنید با کلمات قدرتمندی همچون “ثابت شده از نظر علمی”، “رایگان”، “ساده”، “سریع” و موارد از این قبیل.
در وهلهی دوم اگر سعی کنید از اعداد و ارقام در عنوان استفاده کنید بهتر است. استفاده از کروشه، پرانتز، خط عمودی و موارد از این قبیل نیز میتوانند در ترغیب کاربر به کلیک بر روی لینک مفید باشد. به عنوان مثال، تگ عنوان “کاهش وزن| ۱۳ روش ساده و اثباتشده برای کاهش وزن” میتواند تگ عنوانی مناسب باشد.
۲- بهبود توضیحات متا:
توضیحات متا نیز بههنگام نمایش وبسایت در نتایج جستجو قابل مشاهده هستند و از این رو بایستی روی آنها نیز تمرکز داشت.
خوشبختانه مدتی است که گوگل امکان نوشتن ۳۲۰ کاراکتر به جای ۱۶۰ کاراکتر را در توضیحات متا فراهم کرده و از این رو میتوان متنی در این متاتگ نوشت که موجب افزایش میل کاربر برای کلیک بر روی لینک شود. برای این کار:
اولاً در این متاتگ نیز میتوان از همان کلمات قدرتمند استفاده کرد، ثانیاً سعی کنید نگارشی عالی در آن قسمت به کار ببرید، چرا که به نوعی توضیحات متا ویترینی از محتوای شما هستند.
۳- استفاده از ستارههای رتبهدهی:
احتمالاً دیدهاید که برخی از نتایج جستجو از ستارههای رتبهدهی در زیر لینک وبسایت برخوردار اند. این امر نیز میتواند در ترغیب کاربر برای کلیک بر روی لینک مؤثر باشد.
برای آشنایی با نحوهی اضافه کردن ستاره به مطالب سایت میتوانید این مطلب از مجله ماهان سرور را مطالعه بفرمایید.
نحوهی ستاره دار کردن مطالب در گوگل
سخن آخر
افزون بر موارد فوق، اگر بتوانید به هر نحوی اعتبار و شهرت سایتتان را افزایش دهید نیز این امر میتواند تا حدی در افزایش نرخ کلیک صفحاتتان مؤثر باشد. مثلاً اگر شما در رتبهی ۵ نتایج جستجو باشید اما کاربران از اعتبار وبسایت شما خبر داشته باشند احتمال آن که بر روی لینک وبسایت شما کلیک کنند بیشتر است.
اگر شما نیز روشی برای افزایش نرخ کلیک در ذهن دارید، لطفاً با ما و کاربران در میان بگذارید.