هاست

پینگ چیست و چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟

4
(1)

در این مطلب از بلاگ ماهان سرور پینگ و تاثرات آن روی سایت را بیشتر بررسی خواهیم کرد. آیا تا به‌حال یک گیمر عصبانی را دیده‌اید که از ping بالای اینترنت شکایت می‌کند و آن را عامل باختنش می‌داند؟ اصطلاح «پینگ» که بین گیمرها، برنامه‌نویس‌ها و وبمسترها زیاد شنیده می‌شود یعنی چه؟ اصلاً تابه‌حال به تاثیر پینگ روی سئو سایت فکر کرده‌اید؟ در مقاله امروز می‌خواهیم به این سوال‌ها جواب بدهیم و روش اندازه گرفتن پینگ سرور و راه‌های کاهش آن را به شما بگوییم. در ادامه برای آشنایی بیشتر همراه ما باشید.

پینگ چیست؟

به بازی پینگ‌پونگ دقت کرده‌اید؟ در بازی پینگ پونگ شما یه توپ را به سمت دیگر میز پرتاب می‌کنید و بازیکن مقابل باید سریع آن را به سمت شما بازگرداند. شرایط سیستم نیز بی‌شباهت به بازی پینگ‌پونگ نیست، اما این یعنی چه؟ در سیستم، وقتی که شما در حال گشت‌وگذار در اینترنت یا در حال بازی آنلاین هستید، یک بسته اطلاعات (Data Packet) از سیستم شما، به سیستم مقابل فرستاده می‌شود.

سیستم مقابل این اطلاعات را گرفته و در جواب برای شما یک بسته دیتای دیگر می‌فرستد. در واقع مدتی که جهت رفت و برگشت اطلاعات سایت طول می‌کشد، پینگ نام دارد. همچنین کلمه PING مخفف Packet InterNet Groper است. حالا دیگر با اصطلاح «پینگش بالاست!» تاحدودی آشنا شده‌اید. وقتی سیستمی ping بالایی دارد، یعنی در ارسال و دریافت بسته‌های اطلاعاتی کند است.

دقت کنید که تاخیر اتصال بین دو دستگاه (یا همان پینگ) می‌تواند در یک شبکۀ داخلی یا یک شبکه به بزرگی اینترنت وجود داشته باشد. به‌طور مثال همین الان cmd را در کامپیوتر خود اجرا کنید، سپس دستور ping IP را تایپ کرده  و به جای IP، عدد آی.‌پی کامپیوترتان را وارد کنید و اینتر را بزنید. حالا می‌توانید حداقل، حداکثر و متوسط ping سیستم خود را ببینید.

what is ping?

پینگ اینترنت چیست؟

ping اینترنت، شاخصی برای سنجش تأخیر در ارتباط شما با یک آدرس وب است. این فرایند به اندازه‌گیری مدت زمان RtT (زمان رفت و برگشت) می‌پردازد، یعنی زمانی که طول می‌کشد تا یک بسته داده از دستگاه شما به سرور مقصد برسد و دوباره به شما بازگردد. این عمل به شما کمک می‌کند درک کنید که چقدر سریع به یک درخواست اینترنتی پاسخ داده می‌شود.

پینگ سرور چیست؟

از سوی دیگر، ping سرور زمانی که طی شده و زمانی که یک درخواست از جانب شما ارسال می‌شود تا زمانی که پاسخ از سرور دریافت ‌گردد را نشان می‌دهد. وقتی این زمان کم باشد، به این معناست که سرور به درخواست‌های ارسالی با سرعت بالا پاسخ می‌دهد و شما سریع‌تر پاسخ خود را دریافت می‌کنید.

پینگ پروکسی چیست؟

پینگ پروکسی یک ابزار کاربردی است که به شما قدرت می‌دهد تا بتوانید به صورت غیرمستقیم و از طریق یک سرور واسط، پینگ را به دستگاهی دیگر ارسال کنید. این روش زمانی مفید است که دسترسی مستقیم به دستگاه مورد نظر وجود نداشته باشد. به عنوان مثال، اگر بخواهید به محتوای آموزشی در یوتیوب دسترسی پیدا کنید و محدودیت‌های جغرافیایی این امکان را ندهد، استفاده از پینگ پروکسی می‌تواند راه حلی برای اتصال شما فراهم کند.

پینگ بازی چیست؟

در مورد پینگ در بازی‌های آنلاین سرعتی که پینگ را اندازه‌گیری می‌کند بسیار حیاتی است. پینگ کم باعث می‌شود تا دستورات و عملکرد‌های شما به سرور بازی ارسال و پاسخ آن به سرعت دریافت شود. برای گیمرهای حرفه‌ای، ping ایده‌آل در محدوده ۱۰ تا ۲۰ میلی‌ثانیه قرار می‌گیرد، در حالی که ping متوسط و قابل قبول برای تجربه یک بازی راحت بین ۲۰ تا ۵۰ میلی‌ثانیه است. به طور خلاصه، هرچه پینگ کمتر باشد سرعت اتصال بیشتر و تجربه بازی لذت‌بخش‌تر خواهد بود. اما به یاد داشته باشید که پینگ بالا می‌تواند حتی برای بهترین گیمرها نیز تجربه بازی خوبی نباشد.

?what is game ping

آیا پینگ سرور روی سئو (SEO) تاثیر دارد؟

اول از همه، باید بدانید که سرعت ping یک سایت جزو فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل نیست و اهمیتی به آن داده نمی‌شود. اما، این قضیه یک روی دیگر هم دارد، به‌طوری‌که رفتار کاربران برای گوگل خیلی مهم است؛ پس اگر سایت شما دیر بارگذاری شود، ممکن است کاربر ناراضی از سایت‌تان خارج شود و آن وقت است که گوگل برای‌تان تاثیر منفی در نظر می‌گیرد.

اگر سایت شما در سرورهای خارج از کشور خودتان میزبانی می‌شود، سرعت ping در داخل کشور کندتر خواهد بود (یا به عبارت دیگر سایت‌تان ping بیشتری خواهد داشت). در کل، در همه‌جای دنیا همینطور است؛ در دسترسی به سایتی که هاست و سرور آن خارج از آن کشور باشد ping  بیشتری را تجربه می‌کنیم. در نتیجۀ ping بالای سرور سبب تاخیر در بارگذاری سایت و تاثیر منفی روی سئوی آن می‌شود.

سرعت پینگ یعنی چه؟

سرعت پینگ در واقع نشان‌دهنده زمان پاسخگویی پینگ است. زمانی که شما اطلاعاتی را به اینترنت یا یک سرور ارسال می‌کنید، مدت زمانی که طول می‌کشد تا این اطلاعات پردازش شده و پاسخ داده شوند، ping نامیده می‌شود. این فرآیند ارسال و دریافت داده‌ها به ما می‌گوید که سرعت ping چقدر است. با توجه به پینگ بالا و پینگ پایین، اگر زمان رفت و برگشت اطلاعات طولانی باشد، به این معناست که سرعت ping بالا است؛ برعکس، سرعت ping پایین به معنای این است که اطلاعات سریع‌تر پردازش و پاسخ داده می‌شوند و بدین ترتیب سرعت عمل سرور نیز افزایش پیدا می‌کند. همچنین این اندازه‌گیری‌ها بر حسب میلی‌ثانیه (ms) انجام می‌شود.

?what does ping speed mean

نحوه دسترسی و بررسی پینگ

برای ارزیابی وضعیت و در دسترس بودن یک دستگاه خاص با استفاده از آدرس IP معین (مثلاً ۱۷۲.۱۶۸.۹.۱۳) دو مورد مهم را می‌توانید بررسی کنید:

  1. وضعیت فعال بودن دستگاه.
  2. امکان اتصال و برقراری ارتباط با دستگاه.

از طریق پینگ و وارد کردن آدرس IP مورد نظر می‌توانید به آسانی وضعیت دستگاه و امکان دسترسی به آن را تأیید کنید. با این وجود، اگر پاسخ پینگ دیر هنگام باشد می‌توانید این را به عنوان احتمال وجود مشکلاتی مانند ترافیک بالا در شبکه، اختلال در مسیریابی یا کندی سرعت اینترنت تلقی کنید. برای اندازه‌گیری ping سرورها می‌توانید از وب‌سایت‌های آنلاینی استفاده کنید که این خدمات را ارائه می‌دهند:

Pingdom

GTmetrix

Pingtool

علاوه بر این، استفاده مستقیم از دستورهای ping در ویندوز ترمینال یا خط فرمان نیز امکان‌پذیر است. در ادامه، روش اجرای این فرایند را بیان خواهیم کرد.

انواع دستور پینگ چیست؟

برای انجام عیب‌یابی در شبکه استفاده از دستور ping یک روش مستقیم و آسان است. شما باید این دستور را همراه با آدرس یا نام میزبان مورد نظر به عنوان ابزاری که از طریق خط فرمان کار می‌کند اجرا کنید. همچنین ping را می‌توان در انواع اسکریپت‌ها به کار برد. از جمله ساختار اصلی دستور پینگ به این صورت است:

Ping<space> <IP address or hostname>

به عنوان نمونه، برای بررسی اتصال اینترنت دستگاه همراه شما یا تست کردن اتصال به وب‌سایت گوگل، دستورهای زیر را می‌توانید به کار ببرید:

ping 127.0.0.1

ping google.com

ابزار پینگ در ابتدا برای استفاده در سیستم‌عامل یونیکس طراحی شده بود اما با گذشت زمان تقریبا تمام سیستم‌عامل‌ها این ابزار را پذیرفتند. در ویندوز برای مشخص کردن تعداد دفعات درخواست اکو به ping از گزینه -n و در یونیکس از تنظیم -c استفاده می‌شود. برای مثال:

در محیط خط فرمان ویندوز

ping -n 5 google.com

در محیط ترمینال یونیکس

ping -c 4 google.com

روش های کاهش پینگ

کاهش پینگ وب‌سایت می‌تواند به بارگذاری سریع‌تر صفحات و بهبود تجربه کاربری کمک کند. در اینجا چند راهکار برای افزایش سرعت وب‌سایت ارائه کرده‌ایم:

1.بهبود و فایل ها و تصاویر وب‌سایت

با فشرده‌سازی و بهینه‌سازی فایل‌های HTML، CSS، جاوا اسکریپت و تصاویر وب‌سایت خود می‌توانید حجم آن‌ها را کاهش دهید. این امر به بارگذاری سریع‌تر منابع کمک می‌کند که در نتیجه آن ping کاهش می‌یابد.

2.استفاده از شبکه تحویل محتوا (CDN)

با استفاده از یک  CDNمحتوای وب‌سایت‌تان بر روی چندین سرور در مکان‌های مختلف جغرافیایی پخش می‌شود. این کار فاصله فیزیکی بین سرورها و کاربران را کاهش می‌دهد، از این رو زمان ping برای کاربرانی که از اقصی نقاط دنیا به وب‌سایت دسترسی دارند بهبود می‌یابد.

using a content delivery network (cdn)

3.به حداقل رساندن درخواست های HTTP

برای افزایش سرعت بارگذاری وب‌سایت خود، مهم است که تعداد درخواست‌های HTTP  ارسالی از سوی مرورگرها را به حداقل برسانید. این اقدامات شامل ترکیب کردن فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت، استفاده از CSS sprites جهت کاهش تعداد تصاویر بارگذاری شده و کاهش استفاده از اسکریپت‌ها و پلاگین‌های ثالث می‌شود.

4.فعال‌سازی کش (Cache) مرورگر

این کار باعث می‌شود تا منابع تکراری وب‌سایت مانند تصاویر، فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت در دستگاه‌های کاربر ذخیره شوند که این امر نیاز به بارگذاری مکرر منابع از سرور را کاهش می‌دهد و در نتیجهping وب‌سایت بهبود می‌یابد.

5.انتخاب یک هاستینگ وب سریع

یک شرکت میزبانی وب کارآمد و سریع تر را برای میزبانی وب‌سایت خود انتخاب کنید که از سرورهایی با عملکرد بالا و زمان بالا بودن (uptime) خوب بهره‌مند باشد. این عامل می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر روی پینگ وب‌سایت شما داشته باشد. همچنین برای وب سایت‌هایی که با وردپرس کار می‌کنند، استفاده از هاستینگ تخصصی وردپرس می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

6.به‌روزرسانی زیرساخت سرور

در صورت داشتن دانش فنی کافی و منابع لازم به‌روزرسانی و ارتقای زیرساخت سخت‌افزاری سرور خود را در نظر داشته باشید تا عملکرد بهتری داشته باشد.

7.بهینه سازی کد وبسایت

اطمینان حاصل کنید که کد وب‌سایت شما کامل و بهینه بوده و خالی از عناصر غیر ضروری است. بهبود ساختار کد وب‌سایت می‌تواند به کاهش زمان بارگذاری وب‌سایت و در نتیجه کاهش pingکمک زیادی کند.

website code optimization

8.پایش و تحلیل عملکرد وب‌سایت به صورت دوره‌ای

برای بررسی و تحلیل عملکرد وب‌سایت خود از ابزارهایی مانند Google PageSpeed Insights، GTmetrix  یا Pingdom استفاده نمایید. با شناسایی بخش‌هایی که نیاز به بهسازی دارند، می‌توانید اقدامات مؤثری برای کاهش ping وب‌سایت خود انجام دهید.

پیغام‌های خطای پینگ

زمانی که دستور ping صادر می‌شود و میزبان مقصد قادر به پردازش آن نیست، پاسخ‌هایی به صورت پیام‌ خطای مربوط به مشکلات اتصال یا پاسخ‌دهی سرور صادر می‌شود. معمولا اغلب کاربران با پیغام‌ خطاهای معمول مواجه می‌شوند که عبارتند از  «Request Timed Out»یعنی زمان درخواست به اتمام رسیده، «Destination Host Unreachable»  یعنی میزبان مقصد دست‌یافتنی نیست و «Ping Request Could Not Find Host» یعنی درخواست پینگ نتوانست میزبان را بیابد. فهم این خطاها می‌تواند در تشخیص و رفع اختلالات مربوط به شبکه بسیار سودمند باشد. در ادامه، به توضیح هر یک از این خطاها می‌پردازیم:

1.زمان درخواست به اتمام رسیده

این خطا زمانی رخ می‌دهد که درخواستping در طول بازه زمانی تعیین شده نمی‌تواند توسط میزبان مقصد پردازش شود. عوامل مختلفی مانند شلوغی شبکه، تنظیمات فایروال یا غیرقابل دسترس بودن سرور می‌توانند منجر به این خطا شوند.

2.میزبان مقصد دست‌یافتنی نیست

وقتی دسترسی به میزبان مقصد یا شبکه غیرممکن باشد، این خطا ظاهر می‌شود. علت این پیام خطا می‌تواند ناشی از پیکربندی نادرست شبکه، مشکلات در روتر یا قطع بودن سرور میزبان باشد.

3.TTL منقضی شده است

پیام “TTL منقضی شده” نشان دهنده‌ این است که بسته ping ارسالی قبل از رسیدن به هدف مورد نظر از بین رفته است. هر بسته ping دارای مقدار Time To Live (TTL)  از پیش تعیین شده‌ای است که تعداد جهش‌های مجاز را مشخص می‌کند. با عبور از هر روتر این مقدار کاسته می‌شود.

4.شبکه در دسترس نیست

این پیام خطا بیانگر آن است که قسمتی از شبکه که میزبان هدف در آن قرار دارد، قابل دسترسی نیست. دلایل احتمالی آن شامل مشکلات در پیکربندی شبکه، اختلال در روترها یا اتصالات شبکه است.

the network is not available

5.هاست در دسترس نیست

این خطا هنگامی روی می‌دهد که میزبان مشخصی در شبکه قابل دسترسی نباشد، دلیل این مشکل می‌تواند به علت مسائل خاص آن میزبان، همچون آفلاین بودن میزبان یا مشکلاتی در اتصال به شبکه باشد.

6.General Failure

این پیام خطا نشان دهنده‌ آن است که درخواست پینگ به دلیل یک مشکل نامشخص قابل پردازش نیست. ممکن است عوامل متعددی منجر به این وضعیت شوند، ازجمله آن‌ها اشکالات ناشی از شبکه یا سخت‌افزار، برخی از خطاهای نرم‌افزاری یا مسائل دیگری مرتبط با تنظیمات امنیتی هستند.

دلایل بالا رفتن پینگ چیست؟

عواملی که ping را افزایش می‌دهند نسبتا زیاد هستند و درک این عوامل می‌تواند در کاهش آن‌ها کمک کننده باشد. در ادامه، به بررسی چند مورد از این دلایل پرداخته می‌شود.

افزایش تراکم در شبکه

وجود تعداد زیادی از دستگاه‌ها در یک شبکه موجب ایجاد فشار و تراکم می‌شود؛ این امر سبب کاهش سرعت و انتقال داده‌ها و بالا رفتن ping می‌گردد. بخصوص در ساعاتی که استفاده از اینترنت به اوج خود می‌رسد.

فاصله زیاد تا سرور

فاصله بیشتر بین دستگاه و سرور هدف به معنای زمان بیشتر برای ارسال درخواست‌ها و دریافت پاسخ‌ها است که در نتیجه پینگ را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال، اتصال به سروری که در کشور یا قاره‌ای دور از شما قرار دارد باعث می‌شود ping شما نسبت به حالت استاندارد بیشتر شود.

کیفیت نامناسب اتصال اینترنت

مواجهه با اتصال اینترنتی با کیفیت پایین یک مشکل بسیار رایج است. در صورتی که سرعت اینترنت به طور کلی پایین باشد انتظار ping بالا منطقی است. عوامل متعددی می‌توانند در کاهش کیفیت اینترنت نقش داشته باشند که از جمله آن‌ها استفاده از تجهیزات قدیمی و ناکارآمد، سیگنال ضعیف و تداخلات الکترونیکی را می‌توان نام برد.

مشکلات مربوط به روتر یا مودم

روتر یا مودمی که استفاده می‌کنید اهمیت بسزایی در کیفیت اتصال، دریافت و ارسال داده‌ها دارد. استفاده از روترهای قدیمی یا فشار بیش از حد بر روتر می‌تواند احتمال بالا رفتن ping را بیشتر کند. علاوه بر این، وجود نقص فنی در این دستگاه‌ها نیز می‌تواند به افزایش پینگ منجر شود.

problems with the router or modem

عمل نکردن بهینه‌ی دستگاه مبدأ

کارایی دستگاهی که شما برای ارتباطات اینترنتی به کار می‌برید، یعنی کامپیوتر شخصی شما می‌تواند بر مقدار پینگ تأثیر بگذارد. در صورتی که چندین برنامه به‌طور همزمان بر روی سیستم‌تان در حال اجرا باشند یا اگر کامپیوتر شما به طور عمومی کند کار کند بر سرعت انتقال داده‌ها تأثیر می‌گذارد و به‌طبع پینگ را بیشتر می‌کند.

آلودگی دستگاه مبدأ به ویروس و بدافزار

در صورتی که کامپیوترتان دچار ویروس یا بدافزار شده باشد، این فایل‌های مضر ممکن است باعث اختلال در برقراری ارتباط با شبکه شوند و در نتیجه ping را افزایش دهند.

اندازه گیری پینگ سرور تست با ۲ روش

دو شیوه مختلف برای تعیین پینگ وجود دارد: استفاده از سایت‌های آنلاین محاسبه‌گر ping و همچنین استفاده از خط فرمان (cmd) در سیستم‌عامل ویندوز.

1.سایت‌های بررسی پینگ

چندین سایت برای این منظور طراحی شده‌اند که در اینجا به معرفی برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

Pingdom

سایت Pingdom اطلاعات با ارزشی درباره عملکرد و زمان برخط بودن سایت به شما می‌دهد که می‌توان از آن‌ها برای ارتقای تجربه کاربران بهره برد. برای استفاده از خدمات Pingdom لازم است که اشتراک آن خریداری شود، اما شما می‌توانید از نسخه رایگان یک‌ماهه استفاده کنید.

ping check sites

GTmetrix

GTmetrix  یکی دیگر از سایت‌های معتبر در این زمینه است که توسط بسیاری از مدیران سایت‌ها برای بررسی کارایی وب‌سایت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. کافی است که آدرس وب سایت خود را وارد کنید تا این ابزار اطلاعات لازم را در کمتر از یک دقیقه در اختیار شما قرار دهد.

ping check sites

Pingtool.org

اگر به دنبال ساده‌ترین ابزار برای انجام تستping هستید Pingtool.org  گزینه‌ای عالی است. با وارد کردن URL در مرورگر خود به سایت دسترسی پیدا کنید. در صفحه اصلی می‌توانید ابزار را بیابید و پینگ خود را در بخش Network Utilities محاسبه کنید.

سخن پایانی

تاثیر ping چه بر بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) بسیار چشمگیر است. در این مطلب به سوالاتی همچون ماهیت و کاربردهای پینگ پاسخ داده‌ایم و فهمیدیم که این مفهوم نقش مهمی در اطمینان‌بخشی نسبت به آگاهی موتورهای جستجو و سایر بسترهای مربوطه از به‌روزرسانی‌های وب‌سایت ایفا می‌کند. با پیاده‌سازی یک استراتژی پینگ بهینه، امکان بهبود ایندکس‌بندی، دیده شدن و رتبه‌بندی وب‌سایت شما در نتایج جستجو به مراتب بیشتر می‌شود. به طور کلی افزایش سرعت ایندکس‌شدن وب‌سایت‌تان یا کاهش زمان پینگ سرورتان ممکن است با استفاده از دانش و تجربه کارشناسان حوزه وب به دست آید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا