سرور

جلوگیری از حملات ddos در وردپرس

4
(1)

حملات DDoS به عنوان یک مسئله کلیدی در امنیت سایبری و کسب و کارهای آنلاین شناخته می‌شوند. این نوع حملات که ریشه در اوایل دهه ۱۹۹۰ دارند، از قدیم الایام در دنیای اینترنت وجود داشته‌اند. در حالی که با گذر زمان باعث شده‌اند دسترسی به سایت‌های وب عمومی مسدود شود و در نتیجه بسیاری از سرویس‌های آنلاین از کار بیفتند. در سال‌های اخیر، تعداد قربانیان این حملات رو به افزایش است که این مسئله آموزش روش‌های مقابله با حملات DDoS را برای همه کسب و کارها چه کوچک و چه بزرگ به یک ضرورت تبدیل کرده است.

در جریان یک حمله  Ddosتعداد زیادی درخواست به وب‌سایت هدف فرستاده می‌شود. با ورود این درخواست‌ها، سرور میزبان قادر به پاسخگویی به این حجم بالا نبوده و در نهایت، وب‌سایت از دسترس خارج می‌گردد. این استراتژی مورد استفاده مهاجمان محسوب می‌شود که مدت‌هاست به این شیوه عمل می‌کنند. در برخی مواقع، مهاجمان برای بازگرداندن دسترسی به وب‌سایت خواستار باج هستند. در ادامه با ماهان سرور همراه باشید تا با حملات  DdoS بیشتر آشنا شوید.

چگونه از حمله DDOS جلوگیری کنیم؟

برای مقابله با حملات دیداس، ابتدا مهم است که دریابیم چرا این حملات اتفاق می‌افتند. گسترش حضور آنلاین، ضمن افزایش دامنه مخاطبان و فراهم آوردن بازخوردهای مثبت برای کسب و کارها، می‌توانند زمینه‌ساز جلب توجه رقبا و بروز حملات سایبری شوند. حملات DDOS نمونه‌ای از این نوع حمله‌ها هستند که در آن‌ها تعداد زیادی درخواست به طور همزمان به سرور ارسال می‌شود و در نتیجه سرور قادر به پاسخگویی نشده و سایت دسترسی خود را از دست می‌دهد.

how to prevent a ddos attack

پس از حملات چه اتفاقی رخ می دهد؟

در پی چنین حمله‌ای، عواقب گوناگونی برای وب‌سایت‌ها رخ می‌دهد، چرا که هدف اصلی حملات  DDOSایجاد اختلال و آسیب رساندن به سیستم‌های هدف با ارسال درخواست‌های پی در پی و زیاد است. این امر موجب می‌شود سرور تحت فشار قرار گرفته و قادر به پاسخگویی نباشد که به دنبال آن سرور و سایتی که مورد حمله قرار گرفته از دسترس خارج می‌شود. شرکت ارائه‌دهنده خدمات میزبانی باید در برابر این حملات اقدام نماید که از جمله اقدامات ممکن، مسدود کردن IP منطقه خاص و یا مسدودسازی کلی سایت تا زمان فروکش کردن حملات است و با کاهش حملات سایت دوباره قابل دسترس خواهد بود.

روش های امنیتی پیشگیری از حملات DDOS

در ادامه، هفت راهکار امنیتی پیشگیرانه برای جلوگیری از حملات DDOS در پلتفرم‌هایی مانند وردپرس را معرفی خواهیم کرد که اجرای آن‌ها باید قبل از وقوع حمله‌ها صورت پذیرد. همچنین می توانید خرید هاست وردپرس از ماهان سرور را باتوجه به نیاز خودتان و بهترین قیمت تهیه کنید.

1.غیرفعال سازی قابلیت XML RPC

یکی از اقدامات کلیدی برای جلوگیری از حملات DDOS در وردپرس، غیرفعال سازی امکان XML RPC است. پرسش این است که XMLRPC چگونه عمل می‌کند؟ به دنبال ارائه ویژگی XML-RPC در نسخه 3.5 وردپرس، بهتر است بدانیم که این ویژگی امکانات جدیدی را برای کاربران فراهم آورد ولی به موازات آن، امنیت سایت‌ها را تا حدودی تضعیف کرد؛ چرا که این ویژگی می‌تواند به عنوان دروازه‌ای برای سوءاستفاده شخص ثالث عمل کند.

ویژگی XML-RPC گرچه برای وظایفی نظیر پینگ بک و ترک کردن بسیار مفید است و منفعت آن اغلب در مقایسه با ریسک امنیتی پایین‌تر است اما بسیاری از کاربران تصمیم به غیرفعال کردن آن می‌گیرند. در حالی که این ویژگی در ورژن‌های 3.5 به بعد وردپرس به صورت پیش‌فرض فعال شده است.

نحوه غیرفعال سازی XML-RPC

برای غیرفعال سازی ویژگی XML-RPC در وردپرس، دنبال کردن مراحل زیر پیشنهاد می‌شود:

ابتدا وارد پنل مدیریت هاست وب‌سایت خود شوید.

پس از آن، فایل .htaccess را جستجو کنید و روی آن کلیک راست کرده و گزینه ‘ویرایش’ (Edit) را انتخاب کنید.

سپس کد زیر را به فایل اضافه کنید:

# Block WordPress xmlrpc.php requests

<Files xmlrpc.php>

order deny,allow

deny from all

</Files>

پس از وارد کردن کد، فایل را ذخیره کنید تا این ویژگی غیرفعال شود.

2.غیرفعال سازی قابلیت REST API

کاهش خطرات امنیتی ناشی از حملات DDOS می‌تواند با غیر فعال کردن REST API  در وردپرس انجام شود. پس از آن،‌ سوء استفاده تا حد ممکن از این رابط برنامه‌نویسی توسط افراد متخلف کاهش پیدا خواهد کرد. برای این کار، از پلاگین‌های امنیتی مانند WP Hide & Security Enhancer که نصب آن‌ها آسان و بدون هزینه است می‌توانید استفاده کنید.

نحوه غیرفعال سازی REST API

  • روند غیرفعال کردن REST API وردپرس به این صورت است:
  • ابتدا وارد داشبورد مدیریتی وردپرس خود شوید.
  • پلاگین WP Hide & Security Enhancer را جستجو، نصب و فعال کنید.
  • پس از فعال‌سازی، یک گزینه به نام WP Hide در منوی مدیریتی شما پدیدار می‌شود که در این بخش باید به قسمت Rewrite مراجعه کنید.
  • در صفحه جدیدی که باز می‌شود، به تب Jsoon Rest بروید و گزینه‌ی yes را انتخاب کنید تا REST API غیرفعال شود.
  • در صورتی که بخواهید در آینده REST API را دوباره فعال نمایید، کافیست دوباره به همین تنظیمات مراجعه کرده و در مرحله 4 گزینه را به no تغییر دهید.

disable rest api functionality

3.پشتیبانی و تامین امنیت سایت

کسب‌وکارهای بزرگ غالباً امنیت سایت خود را به دست تیم‌های تخصصی می‌سپارند و با توجه به اهمیت بالای این موضوع، از افراد متخصص برای این هدف کمک می‌گیرند. در نتیجه این افراد مسئولیت حفظ سلامت و امنیت دیجیتالی سایت را بر عهده گرفته و مجموعه وظایفی نظیر به‌روزرسانی‌ها، کشف و رفع باگ‌ها، بررسی دقیق کدها، نظارت بر عملیات مشکوک و به ویژه مدیریت و جلوگیری از حملات DDOS  و سایر تهدیدات را انجام می‌دهند.

این افراد با ایجاد یک حصار امنیتی میان سایت و تهدیدات موجود، نقش محافظتی ایفا می‌کنند و وظایف آنها شامل اقدامات زیر می‌شود:

  • قرار دادن محدودیت برای کاربرانی که رفتار مشکوکی دارند
  • مسدودسازی آدرس‌های IP مشکوک
  • فیلتر کردن ربات‌های مشکوک
  • جستجو و بررسی باگ‌های امنیتی
  • نظارت بر روی عملکرد و فعالیت‌های مشکوک

بسیاری از شرکت‌ها با ارائه‌ طرح‌های اقتصادی، خدمات نظارت و تامین امنیتی برای وب‌سایت‌ها را به عهده می‌گیرند. شما نیز می‌توانید با بهره‌گیری از خدمات چنین تیم‌های تخصصی از امنیت سایت خود در برابر حملات DDOS و سایر خطرات مطمئن شوید.

4.استفاده از سرویس هاست با امنیت بالا

اهمیت انتخاب یک سرویس هاستینگ با سطح امنیتی بالا برای هر کسب‌وکار آنلاین، غیرقابل انکار است. هاست مناسب نه تنها بر سرعت و کارایی وب‌سایت شما تاثیر می‌گذارد، بلکه یکی از اصلی‌ترین عوامل در حفظ امنیت وب‌سایت در برابر حملات سایبری مانند حملات DDOS محسوب می‌شود. همچنین استفاده از سرورهای قدیمی و امنیت پایین می‌تواند وب‌سایت شما را در معرض خطر قرار دهد. بنابراین، انتخاب یک سرویس هاستینگ مطمئن یک سرمایه‌گذاری هوشمندانه برای حفظ و ارتقاء کسب‌و‌کار شما به شمار می‌رود.

5.به کار گیری افزونه های امنیتی جهت مقابله با حملات DDOS

علاوه بر این، تقویت امنیت وردپرس با استفاده از افزونه‌های امنیتی قوی اهمیت ویژه‌ای دارد. این درحالی است که هسته‌ اصلی وردپرس به طور منظم آپدیت می‌شود و سطح امنیتی بالایی دارد، اما برای افزایش توانایی وب‌سایت در مقابله با تهدیدات، نصب یک افزونه‌ امنیتی معتبر ضروری است. افزونه‌هایی مانند Wordfence می‌توانند علاوه بر جلوگیری از حملات  DDOSعملکردهای مهمی نظیر شناسایی تلاش‌های ورود ناموفق، بررسی URL‌های مظنون، شناسایی آی‌پی‌های مشکوک و بررسی سلامت کلی سایت را ارائه دهند. افزونه‌های امنیتی با ارائه نظارت مستمر و تحلیل دقیق ترافیک وب به حفاظت از سایت در برابر حملات مخرب و نیز بهبود عملکرد کلی وب‌سایت کمک می‌کنند.

ddos attacks

6.استفاده از CDN

استفاده از شبکه‌های توزیع محتوا (CDN) به عنوان یک روش مؤثر برای ارتقاء کارایی، سرعت و امنیت وب‌سایت‌ها شناخته می‌شود. در واقعCDN  با فراهم آوردن محتوا از نزدیک‌ترین سرور به مکان کاربر، باعث بهبود تجربه‌ کاربر و کاهش خطر حملات سایبری نظیر DDOS می‌شود. مثال بارز این سرویس‌ها، Cloudfare  است که علاوه بر ارائه‌ طرح‌های پرمیوم، سرویس‌های رایگانی نیز ارائه می‌دهد که با وب‌سایت‌های وردپرسی سازگار هستند، اگرچه ممکن است در بعضی مناطق محدودیت‌هایی داشته باشند.

7.بررسی و نظارت مداوم سایت

علاوه بر این، نظارت و بررسی دائمی سایت نقش کلیدی در حفظ امنیت آن دارد. “پیشگیری بهتر از درمان است” این عبارت خوبی است که به وضوح اهمیت اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از حملات سایبری و حملات DDOS را توضیح می‌دهد. با بررسی مرتب سایت، می‌توانید آسیب‌پذیری‌ها را شناسایی و آن‌ها را به حداقل برسانید و از فعالیت‌های مشکوک کاربران جلوگیری کنید. برای اطمینان از امنیت سایت خود باید همیشه موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • به‌روزرسانی مداوم هسته وردپرس، افزونه‌ها و قالب‌ها
  • نظارت و پایش امنیتی به موقع
  • ایجاد نسخه پشتیبان با فواصل منظم
  • آنالیز و بهینه‌سازی کارایی و سرعت وب‌سایت
  • اسکن مستمر برای شناسایی و حذف بدافزارها

هر چند این فعالیت‌ها ممکن است زمان‌بر باشند، اما برای حفظ سلامتی و امنیت درازمدت سایت حیاتی هستند.

راهکارهای موثر جهت پیشگیری از حملات DDoS

بیایید از این نکته شروع کنیم که در دنیای وردپرس، راه حل قطعی برای جلوگیری از حملات DDoS وجود ندارد، ولی با اتخاذ یک سری اقدامات امنیتی می‌توانیم دفاع خود را سخت‌تر و بهتر کنیم. در ادامه، چندین استراتژی دفاعی را پیشنهاد می‌دهیم که می‌تواند در مقابله با این نوع حملات به شما کمک کند.

1.کاهش سطح حملات با استفاده از لود بالانسر

تصور کنید وب‌سایت شما یک دژ مستحکم است و هر چقدر دروازه‌ها بیشتر باشند نفوذ به دژ آسان‌تر خواهد شد. با استفاده از مکانیزم‌هایی نظیر لود بالانسر، می‌توانید ترافیک ورودی را بر روی چندین سرور در سراسر شبکه توزیع کنید. لود بالانسر به عنوان یک واسط عمل می‌کند که ترافیک را متعادل و بین سرورها پخش می‌کند، این امر کمک می‌کند تا احتمال هدف قرار گرفتن یک سرور ویژه به شدت کاهش یابد. به علاوه، بستن پورت‌ها و نرم‌افزارهای قدیمی و غیرضروری اهمیت زیادی دارد، زیرا می‌توانند راه ورودی برای حملات باشند.

2.نقش موثر کش و شبکه CDN را دست کم نگیرید

نقش حیاتی کشینگ و شبکه‌های توزیع محتوا (CDN) در افزایش امنیت وب‌سایت نباید نادیده گرفته شود. کشینگ شبیه به پختن غذا و نگهداری آن در یخچال برای مصرف در زمان‌های بعدی است. به جای آنکه هر بار غذا را از ابتدا تهیه کنید، تنها کافی است که آن را از یخچال درآورده و گرم کنید. به طور مشابه، کش کردن یک نسخه از محتویات درخواستی کاربران را در حافظه موقت سرورهای CDN ذخیره می‌کند تا درخواست‌ها مستقیماً به سرور اصلی فرستاده نشوند. استفاده از شبکه CDN همچنین به کاهش بار روی سرور میزبان کمک می‌کند و سرعت پاسخگویی سایت را افزایش می‌دهد که در نهایت فشار روی سرور اصلی را کاهش می‌یابد.

3.محدود سازی ترافیک ورودی از آدرس‌های IP مشکوک

این‌که چه مقدار ترافیک می‌تواند از یک آی‌پی خاص در بازه زمانی معینی وارد شود را محدود کنید. این تکنیک می‌تواند در برابر حملات DDoS ناشی از بات‌نت‌ها بسیار مؤثر باشد.

traffic restriction

4.مقابله با بات‌نت‌ها

استفاده از دستگاه‌های متصل به اینترنت که با بدافزار آلوده شده و تحت کنترل هکرها قرار دارند، یک تاکتیک رایج برای انجام حملات DDoS است. برای محافظت از شبکه و سیستم‌های خود در برابر این تهدیدات، اقدامات زیر را در نظر بگیرید:

  • استفاده از نرم‌افزار آنتی‌ویروسی معتبر.
  • به‌روز نگه داشتن دستگاه‌ها و نرم‌افزارها.
  • استفاده از گذرواژه‌های قوی و منحصربه‌فرد.
  • برای حفظ امنیت بیشتر، استفاده از یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) اطمینان‌بخش.
  • احتیاط در برابر ایمیل‌ها و پیوست‌های مشکوک.

5.بهره گیری از فایروال‌های کاربردی وب

فایروال‌های کاربردی وب یا WAF، همانند محافظی قدرتمند عمل می‌کنند که وب‌سایت شما را در مقابل تهدیدات مخرب و تلاش‌های دسترسی‌های غیرمجاز حفظ می‌کنند. WAF با بررسی و تحلیل هر پرسش ورودی به وب‌سایت، ترافیک مشکوک را قبل از آن که به سرور برسند را شناسایی و مسدود می‌کند. همچنین درخواست‌های کاربران پیش از دستیابی به سرور، نیاز به عبور از عبورگاه WAF دارند. با بهره‌گیری از مجموعه‌ای از قوانین تعریف‌شده و الگوریتم‌های پیچیده WAF  اقدامات موذی نظیر کد‌های مخرب، تهاجم‌های  DDoSیا تلاش‌های مشکوک را تشخیص داده و آن‌ها را رد می‌کند. این فرآیندها به صورت خودکار و در تمام اوقات انجام می‌شوند و در نهایت سبب آسودگی خیال شما را خواهند شد.

6.غیرقابل نفوذ کردن شبکه در برابر تهاجم‌های DDoS

رمز داشتن شبکه‌ای محکم و نیرومند، تنوع است. به معنای عمیق‌تر تمام داده‌های خود را به یک مکان محدود نکنید؛ چرا که فراهم ساختن تمام زیرساخت‌های یک شبکه در یک نقطه متمرکز می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد. استفاده از یک فایروال به تنهایی برای دفاع در برابر هجوم‌های DDoS کافی نیست، بلکه بایستی اطلاعات شما بین دیتابیس‌ها و سرورهای متفاوت به صورتِ پخش‌شده قرار گرفته باشد. استفاده از سرورهای مجازی به جای سرورهای به اشتراک‌ گذاشته‌شده به شما کمک می‌کند تا بتوانید از آسیب‌پذیری‌های مربوط به سیستم‌های دیگر کاربران در امان بمانید. با اتخاذ این بینش استراتژیک، شما شبکه‌ای قدرتمند و منعطف خواهید ساخت که حتی در مواجهه با شدیدترین حملات DDoS هم مقاومت می‌کند.

7.پهنای باند را گسترش دهید

یک حمله DDoS می‌تواند همانند ترافیک سنگین و ناگهانی در مقابل دروازه‌های شبکه‌تان عمل کند. یک استراتژی برای مقابله با این ازدحام، توسعه خود بزرگراه است! با افزایش پهنای باند، سازمان قادر خواهد بود ظرفیت بیشتری از ترافیک را تحمل کند و بدین طریق از طوفان DDoS با کمترین آسیب بگذرد. البته نباید این روش را راه‌حلی جامع برای دفع کلیه حملات DDoS دانست، زیرا این حملات همواره در حال گسترش هستند ولی با داشتن پهنای باند مناسب، امکان مقابله با بسیاری از آن‌ها و جلوگیری از اختلال در عملکرد شبکه شما وجود دارد.

8.پناه بردن به سرویس های ابری

هرچند کوچ به پلتفرم‌های ابری همیشه به معنای محو کامل حملات DDoS نیست، اما بر سطح دفاعی سایت می‌افزاید. سرویس‌های ابری معمولاً پهنای باند وسیع‌تری در مقایسه با سرورهای اشتراکی دارند و به طور پراکنده در مکان‌های مختلف قرار دارند، این امر سبب می‌شود که یک حمله معطوف به سرور منفرد کل شبکه را تحت تأثیر خود قرار ندهد. در نتیجه، بجای اتکا به سرورهای مشترک بهتر است ساخت زیربنای ابری برای حفظ امنیت خود را در نظر بگیرید.

taking refuge in cloud services

9.شناخت علائم حمله DDoS

تصور کنید هنگام باز کردن وب‌سایتتان برای بررسی سفارشات، متوجه می‌شوید سایتی که دیروز به سرعت قابل قبولی کار می‌کرد، امروز به شکل غیرمنتظره‌ای کند شده یا حتی غیر قابل دسترس است. در حالی که بخش نظرات مملو از ایمیل‌های اسپم و نظرات نامربوط است، این‌ها تنها چند مورد از علائم حمله DDoS هستند. پیش از اینکه تحت فشار و دستپاچگی قرار بگیرید، مهم است که نشانه‌های هشداردهنده زیر را بشناسید:

  • یک صفحه خاص از وبسایت شما شاهد جریان غیرعادی ترافیک است.
  • ترافیک زیاد و غیر متعارف از یک آی‌پی معین به سمت وب‌سایت شما هدایت می‌شود.
  • وب‌سایت شما بطور پیوسته با خطاهای غیرمنتظره، غیر قابل دسترس باقی می‌ماند.
  • سرعت بارگزاری سایت شما به طور‌ غیر عادی کاهش یافته و صفحاتی که پیشتر به سرعت لود می‌شدند، حالا بسیار کند بارگذاری می‌شوند.

در نهایت با مشاهده هر یک از این نشانه‌ها، باید فوراً اقدامات لازم را انجام دهید.

10.مونیتورینگ فایل‌های لاگ به طور دوره‌ای

شاید در ابتدا تعجب کنید که نظارت بر لاگ‌ها چگونه می‌تواند در مقابله با حملات DDoS موثر باشد، ولی این فرایند یکی از کارآمدترین روش‌ها برای مقابله با چنین تهدیداتی محسوب می‌شود. استفاده از ابزارهای تحلیل لاگ به شما امکان می‌دهند تا تهدیدات احتمالی DDoS را شناسایی کرده و عملیات مقابله یا رفع این حملات را به سرعت آغاز کنید. این ابزارها به شما اطلاعات مهمی مانند حجم ترافیک، تاریخ و زمان افزایش ناگهانی ترافیک و همچنین شناسایی سرورهایی که مورد حمله قرار گرفته‌اند را فراهم می‌آورد.

11.غافل نشدن از افزونه‌های امنیتی

بهره‌گیری از پلاگین‌های امنیتی برای پیشگیری از حملات DDoS در وب‌سایت‌های مبتنی بر وردپرس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در میان انواع پلاگین‌های امنیتی برتر، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Sucuri
  • Wordfence
  • Defender Security
  • iThemes Security
  • BulletProof Security

برای انتخاب پلاگین مطلوب که قابلیت محافظت از حملات DDoS را داشته باشد، نیازهای خاص و بودجه‌ شما از جمله فاکتورهای تعیین‌کننده هستند. به صورت کلی، اگر به دنبال پلاگین قدرتمند و کارآمدی می‌گردید Wordfence و iThemes Security می‌توانند گزینه‌های مناسبی باشند.

12.تهیه‌ چک‌لیست برای مبادا

یک حمله DDoS می‌تواند همانند نوسان قیمت دلار غیرقابل پیش‌بینی باشد و همواره نمی‌توان پیش از وقوع حجم دقیق آن را حدس زد. در واقع همانند تدابیر احتیاطی در اقتصاد برای حفظ ارزش دارایی‌ها، داشتن چک‌لیستی منظم می‌تواند به ما کمک کند تا با اطمینان بیشتری در مقابله با حملات DDoS اقدام کنیم. این چک‌لیست باید متناسب با زمینه‌ فعالیت شرکت شما و تدابیر امنیتی که پیشتر اتخاذ کرده‌اید باشد. به صورت نمونه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ارزیابی فوری وضعیت سیستمی
  • در دسترس بودن تیم متخصص برای تشخیص سریع و مقابله با حمله
  • داشتن برنامه‌ای برای ارتباط جایگزین در صورت نیاز به برقراری ارتباط با مشتریان و کاربران
  • اقدامات اطلاع‌رسانی و آموزش به کارمندان، کاربران و سایر ذینفعان

براساس نیازهای ویژه‌ خود، ممکن است شما لزوم به ادغام سایر موارد به این چک‌لیست را احساس کنید.

13.تنظیم اقدامات امنیتی بر اساس اهمیت منابع

تمام بخش‌های یک وب‌سایت ارزش یکسانی ندارند و در اکوسیستم آنلاین، برخی منابع از اهمیت حیاتی‌تری برخوردارند و به سطح بالاتری از محافظت در برابر تهدیداتی مثل حملات DDoS نیاز دارند. با تعیین اولویت‌های دقیق برای منابع مختلف وبسایت، امکان ارتقاء امنیت خود را بصورت قابل توجهی به دست می‌آورید. استفاده از تقسیم‌بندی زیر می‌تواند در این راستا مفید باشد:

منابع حیاتی: این دسته شامل بخش‌هایی است که عدم دسترسی به آن‌ها می‌تواند تأثیر مستقیم و جدی بر کسب‌و‌کار، اعتبار برند و یا اطلاعات حساس شما داشته باشد. این منابع باید همیشه تحت محافظت کامل DDoS  باشند. به‌عنوان مثال، درگاه‌های پرداخت، سیستم‌های مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) یا پنل‌های مدیریت هاستینگ شما از این دسته‌اند.

منابع مهم: این دسته منابعی را در بر می‌گیرند که قطع شدن دسترسی به آن‌ها می‌تواند بر روال کاری شما تأثیر بگذارد ولی حیاتی نیستند. به‌عنوان مثال، بلاگ‌ها یا صفحات ورود کاربران جزء این دسته قرار می‌گیرند. این منابع نیازمند محافظت هستند، هرچند لزوماً نیازی به محافظت شبانه‌روزی ندارند.

set up security measures

منابع عادی: این دسته شامل مواردی است که اهمیت نسبتاً کمتری دارند و عدم دسترسی به آن‌ها تأثیر معنادار یا چشمگیری بر عملکرد کلی کسب‌و‌کار شما نخواهد داشت. مثلاً، صفحات “درباره ما” یا “شرایط و قوانین” را می‌توان در این دسته قرار داد.

همچنین، می‌توانید دسته‌ای برای منابع “غیرفعال” تعریف کنید که دیگر استفاده‌ای از آن‌ها نمی‌شود و باید هرچه سریعتر از شبکه‌ عملیاتی حذف شوند. این تقسیم‌بندی فقط یک پیشنهاد است و با توجه به نیازهای خاص شما قابل تنظیم و تغییر است. برای یافتن بهترین راهکارهای امنیتی متناسب با وضعیت خاص خود، مشورت با متخصصین امنیتی می‌تواند بسیار سودمند باشد.

برترین ابزارها برای پیشگیری از حملات DDoS

برای مقابله با حملات  DDoSاستفاده از تعدادی ابزار مختلف می‌تواند بسیار مؤثر باشد. در ادامه به برخی از این ابزارهای کاربردی اشاره خواهیم کرد.

فایروال‌ها (Firewalls)

با تنظیم فایروال‌ها می‌توانید کنترل کنید که چه پروتکل‌هایی پذیرفته یا رد شوند. این تنظیمات به شما امکان می‌دهند که در صورت بروز حملات از طریق آی‌پی‌های مختلف، قوانینی برای بلاک کردن پکت‌های ارسالی از آن آی‌پی‌ها اعمال کنید.

سوئیچ‌ها ( Switches)

بیشتر سوئیچ‌ها دارای قابلیت‌هایی به نام Rate-Limiting و ACL هستند که به صورت خودکار یا گسترده، امکاناتی مثل محدود کردن نرخ، فرم‌دهی ترافیک، اتصال به تاخیر انداخته شده، بررسی عمیق پکت و فیلتر کردن Bogon برای جلوگیری از حملات DDoS را فراهم می‌آورند.

روترها ( Routers)

روترها نیز، مانند سوئیچ‌ها، دارای ویژگی‌های Rate-Limiting و ACL هستند که به صورت دستی یا خودکار قابل تنظیم‌اند. تنظیمات دقیق روترها اهمیت ویژه‌ای دارند چرا که اگر تنها برای گزارش‌دهی حملات تنظیم شوند، می‌توانند به شدت کند شده و خود به خود مشکل‌ساز شوند.

Application Front End Hardware

این سخت‌افزارها در مسیر ترافیک ورودی به سرور قرار می‌گیرند و پکت‌های ارسالی ابتدا توسط آنها بررسی، آنالیز و اولویت‌‌بندی می‌شوند.

IPS Based Prevention

پیش‌گیری مبتنی بر IPS برای حملاتی با محتوای استاندارد اما با هدف ناصحیح مفید است. این سیستم‌ها قادر به شناسایی حملات دارای امضا هستند اما در شناسایی حملات بر اساس رفتار کوتاه می‌آیند.

DDS Based Defense

DDS‌ ها در تشخیص حملات رفتاری و بر پایه اتصال موثر هستند، بنابراین می‌توانند مانع از حملات مبتنی بر پروتکل و بر اساس نرخ شوند.

Blackholing and Sinkholing

این رویکرد که اغلب توسط ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت (ISP) استفاده می‌شود، ترافیک ورودی به سمت DNS یا آی‌پی خاصی را به سمت سیاه‌چاله‌ای (Black Hole) هدایت می‌کند. این روش در حالی که ترافیک مخرب را از بین می‌برد، امکان دارد به طور غیرعمدی دسترسی کاربران قانونمند را نیز مسدود کند.

هنگام حملات DDOS چه کنیم؟

در صورت وقوع حمله  DDOSمهم است که اقدامات فوری و هوشمندانه‌ای انجام دهید تا از خسارت‌های احتمالی بکاهید. ابتدا، اطلاع‌رسانی به تیم پشتیبانی خود حیاتی است تا آن‌ها از وضعیت ایجاد شده مطلع شوند و بتوانند در تعامل با کاربران و مشتریانی که برای حل مشکل با شما ارتباط برقرار می‌کنند، راهنمایی مناسبی ارائه دهند. این امر به ویژه در مورد سایت‌های تجاری الزامی است تا روند خدمت‌رسانی به مشتریان به زودی و به درستی برقرار شود. وقتی حمله DDOS سایت را از دسترس خارج می‌کند، شفاف‌سازی با کاربران می‌تواند به حفظ وفاداری و اطمینان آن‌ها کمک کند.

what to do when ddos attacks

برقراری ارتباط با مخاطبان و اطلاع‌رسانی درباره‌ مشکلی که پیش آمده، نه تنها نشان‌دهنده‌ شفافیت شماست، بلکه به حفظ اعتماد و استواری برندتان در طولانی‌مدت کمک می‌کند. همچنین، تماس سریع با سرویس دهنده هاستینگ برای آگاه‌سازی از حمله و درخواست کمک برای مقابله با آن گام بعدی است. ارائه‌دهنده‌ هاستینگ ممکن است راهکارهای فنی مخصوصی جهت کمک به شما داشته باشد. اگر از محافظت افزونه‌ای مانند فایروال Sucuri استفاده می‌کنید، سفارش می‌شود که به تنظیمات آن بروید و آن را در حالت تدافعی یا Paranoid تنظیم کرده تا امنیت را افزایش دهید.

دلیل اهمیت پیشگیری از حملات DDoS چیست؟

جلوگیری از حملات DDoS اهمیت اساسی دارد؛ زیرا این نوع حملات سایبری با فرستادن مقادیر زیادی ترافیک نامعتبر به سمت یک وب‌سایت خاص، آن را از کار می‌اندازند. همچنین بار ترافیکی ساختگی، منجر به از دسترس خارج شدن سایت برای کاربران واقعی می‌شود. این حملات مانند یک سیلاب فوری هستند که می‌توانند به زیرساخت‌ها و خدمات آنلاین آسیب بزنند. تدابیر مقابله با DDoS به مثابه ساخت دیواری دفاعی در برابر این سیلاب اطلاعاتی، آرامش خاطر، حفظ اعتبار و جلوگیری از خسارت‌های مالی به کسب‌وکارهای آنلاین را به ارمغان می‌آورد.

فرض کنید برای یک رویداد خاص مانند شب یلدا، سایت شما تخفیفاتی را اعلام کرده است و شما انتظار ترافیک بالایی دارید تا فروش سایت شما افزایش یابد. مهاجمان با استفاده از فرصت، ممکن است با انجام حملات  DDoS سایت شما را از دسترس خارج کنند. در چنین شرایطی، نه تنها هزینه‌های صرف شده برای کمپین تبلیغاتی به هدر می‌رود؛ بلکه هزینه‌های اضافی برای بازیابی وب‌سایت نیز بر عهده‌ شما قرار خواهد گرفت.

سخن پایانی

نکته اینجاست با وجود تمهیدات امنیتی که وردپرس و سایر فناوری‌ها فراهم می‌کنند، همیشه احتمال وقوع حملاتی مانند DDOS وجود دارد. پیشگیری مهم است، اما آمادگی برای واکنش سریع و مؤثر در هنگام تشخیص حملات نیز باید جزئی از برنامه‌ریزی امنیتی شما باشد.  به یاد داشته باشید، عدم توجه به توصیه‌های امنیتی و عدم آمادگی در مقابل حملات  DDOSمی‌تواند عواقب جدی برای وب‌سایت شما داشته باشد. همچنین اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه و واکنش سریع می‌تواند به کاهش خسارت‌ها و حفاظت از داده‌ها و اطلاعات کاربران شما کمک کند.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button