تا 40% تخفیف هفتگی با عضویت در کانال و صفحه رسمی ماهان سرور !

هاست اشتراکی چیست؟ از مزایا و معایب تا انواع و نکات خرید

5
(4)

اگر قصد راه‌اندازی وب‌سایت یا فروشگاه اینترنتی را دارید و می‌خواهید فعالیت خود را در فضای آنلاین شروع کنید، در ابتدا به یک هاست اشتراکی نیاز پیدا می‌کنید. اما هاست اشتراکی چیست و چگونه کار می‌کند؟ این هاست برای چه افرادی مناسب است و چه مزایا و معایبی دارد؟ چه انواع و جایگزین‌هایی برای آن وجود دارد و در خرید میزبانی اشتراکی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟ تمام این‌ها سؤالاتی است که ممکن است در ابتدای مسیر برای شما پیش بیاید.

در این مقاله می‌خواهیم به تمام این سؤال‌ها پاسخ دهیم و میزبانی اشتراکی را به‌صورت کامل به شما معرفی کنیم. پس اگر می‌خواهید بدانید که هاست اشتراکی چیست و آیا برای شما مناسب است یا خیر و با کاربردهای آن آشنا شوید، تا انتهای مقاله همراه ما بمانید.

 

هاست اشتراکی چیست و چگونه کار می‌کند؟

هاست اشتراکی (Shared Hosting) نوعی سرویس میزبانی است که در آن منابع یک سرور فیزیکی، بین چندین کاربر تقسیم می‌شوند و کاربران به‌صورت اشتراکی از منابع و فضای سرور استفاده می‌کنند. به‌عبارت‌دیگر، چندین سایت یا سرویس به‌صورت مشترک از یک سرور استفاده می‌کنند و هر کدام محدودیت‌هایی در میزان استفاده از منابع دارد. در واقع میزان استفاده هر کاربر از منابعی مانند رم، پردازنده، فضای ذخیره‌سازی و غیره توسط شرکت هاستینگ تعیین می‌شود.

اشتراکی بودن منابع، باعث شده که هاست اشتراکی بسیار اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه باشد و به همین خاطر، یکی از محبوب‌ترین سرویس‌های میزبانی است. در این نوع از میزبانی، مدیریت و نگهداری از سرور و زیرساخت توسط شرکت هاستینگ انجام می‌شود و شما کنترلی روی سرور ندارید. یعنی با خرید هاست اشتراکی، مواردی مانند رفع مشکلات فنی سرور، اعمال آپدیت‌های امنیتی، تهیه نسخه پشتیبان از داده‌ها و غیره بر عهده شرکت هاستینگ است.

در نتیجه شما با فرایند پیکربندی، مدیریت و نگهداری سرور درگیر نیستید و اگر دانش فنی زیادی ندارید، هاست‌های اشتراکی بهترین گزینه برای شما هستند. برای همین هم افراد تازه‌کار و مبتدی که معمولاً سایت‌های شخصی یا کوچک دارند، ابتدا از هاست‌های اشتراکی استفاده می‌کنند و سپس با رشد ترافیک و پیچیده‌شدن نیازها، به سایر راهکارهای میزبانی مهاجرت می‌کنند. با استفاده از میزبانی اشتراکی می‌توانید کارهای مختلفی انجام دهید که در ادامه بیشتر در مورد آن‌ها صحبت می‌کنیم.

خرید هاست ایران

توضیح هاست اشتراکی چیست

کاربرد هاست اشتراکی چیست؟

هاست‌های اشتراکی به‌خاطر قیمت مقرون‌به‌صرفه، سادگی و عملکرد مناسبی که دارند، در شرایط و سناریوهای مختلفی به کار می‌روند. در این سرویس میزبانی، شما منابع کافی مانند فضای ذخیره‌سازی، پردازنده، پهنای باند، رم و غیره را دریافت می‌کنید که این منابع می‌توانند سایت‌ها و سرویس‌های کوچک یا حتی متوسط را هندل و مدیریت کنند. بهتر است قبل از خرید هاست اشتراکی، با کاربردهای رایج آن آشنا شوید تا بدانید که در چه شرایطی و برای چه کارهایی بهتر است از این راهکار استفاده کنید. معمولاً در موارد زیر از هاست اشتراکی استفاده می‌شود:

میزبانی وب‌سایت‌های کوچک یا متوسط: بیشتر وب‌سایت‌های کوچک و تازه با خرید یک هاست اشتراکی شروع به کار می‌کنند چون هم اقتصادی است و هم می‌تواند به‌خوبی نیازهای افراد را پوشش دهد. معمولاً برای میزبانی وب‌سایت‌های زیر، میزبانی اشتراکی بهترین گزینه است:

  • وب‌سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی کوچک یا متوسط
  • وبلاگ‌های شخصی و سایت‌های رزومه یا پورتفولیو
  • میزبانی انواع سایت‌های شرکتی و سازمانی
  • فروم‌ها و یا شبکه‌های اجتماعی کوچک یا خصوصی
  • سایت‌های تک‌صفحه‌ای یا صفحات فرود

میزبانی وب و برنامه‌های مختلف: اگر یک برنامه یا سرویس مبتنی بر وب دارید اما هنوز کاربران شما زیاد نیست، می‌توانید از هاست اشتراکی برای میزبانی آن استفاده کنید.

تست و توسعه وب‌سایت: درصورتی‌که صاحب کسب‌وکار، طراح و یا برنامه‌نویس باشید و بخواهید تست‌های مختلفی روی سایت انجام دهید، می‌توانید از هاست اشتراکی برای تست استفاده کنید. یعنی برای تعویض قالب سایت و یا نصب افزونه‌های جدید هم می‌توانید از این راهکار بهره ببرید. در واقع در مواقعی که نگران خراب‌شدن سایت یا بررسی سازگاری قالب یا افزونه‌های جدید هستید، می‌توانید یک نسخه کپی از سایت یا برنامه خود را روی هاست‌های اشتراکی آپلود کنید و تست‌های خود را انجام دهید. 

میزبانی سیستم‌های مدیریت محتوا: بسیار از سایت‌ها، از سیستم‌های مدیریت محتوا یا فروشگاه‌ساز استفاده می‌کنند و همین باعث شده که هاست‌های مخصوصی مثل هاست وردپرس برای این سایت‌ها به وجود بیاید. در ادامه بیشتر در مورد این نوع هاست‌های اشتراکی صحبت کرده‌ایم. 

میزبانی فایل: اگر قصد ذخیره‌سازی و انتشار انواع محتوا را دارید، می‌توانید از هاست‌های اشتراکی به‌عنوان هاست دانلود یا هاست بکاپ استفاده کنید.

میزبانی ایمیل: درصورتی‌که به ایمیل سازمانی یا شرکتی نیاز دارید و می‌خواهید کنترل بالایی روی تنظیمات ایمیل داشته باشید و مطابق با دامنه وب‌سایت شما باشد، می‌توانید از هاست‌های اشتراکی به‌عنوان میزبان ایمیل هم استفاده کنید.  

 

البته کاربرد هاست اشتراکی فقط به موارد بالا محدود نمی‌شود و استفاده‌های متنوع‌تری دارد. بااین‌حال، در برخی از شرایط و موارد بهتر است اصلاً سراغ هاست اشتراکی نروید و به‌جای آن از جایگزین‌های دیگری استفاده کنید که در بخش بعدی معرفی می‌کنیم. هاست اشتراکی برای استفاده در شرایط زیر ممکن است مناسب نباشد:

  • استفاده به‌عنوان سرور گیم و میزبانی بازی‌های پرترافیک
  • میزبانی فروشگاه‌های اینترنتی پربازدید
  • زیرساخت سیستم‌های توزیع محتوا (CDN)
  • میزبانی وب‌سایت‌هایی با ترافیک بالا
  • سرور میزبانی وبینار یا پخش زنده با بازدیدکننده‌های زیاد
  • میزبانی پایگاه‌داده

کاربردهای هاست اشتراکی چیست

 

جایگزین هاست اشتراکی

چه گزینه‌هایی به جز هاست اشتراکی وجود دارد؟

همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، هاست اشتراکی ارزان‌ترین گزینه میزبانی است و راهکار بسیار خوبی برای شروع است. اما اگر هاست اشتراکی به‌خوبی نتواند پاسخ‌گوی نیازهای شما باشد، می‌توانید از راهکارهای حرفه‌ای‌تر استفاده کنید که منابع بیشتر و عملکرد بهتری دارند. سرور مجازی (VPS) و سرور ابری (Cloud Server) از اصلی‌ترین جایگزین‌های هاست اشتراکی هستند. در ادامه توضیحات بیشتری را در مورد تفاوت هاست اشتراکی با این دو راهکار بیان کردیم اما مقایسه کوتاهی از این سه را می‌توانید در جدول زیر ببینید:

 

هاست اشتراکی سرور مجازی سرور ابری
مقیاس‌پذیری محدود مناسب بالاترین سطح مقیاس‌پذیری
عملکرد عملکرد مناسب برای وب‌سایت‌های کوچک عملکرد بالا برای سرویس‌های کوچک و متوسط کارایی و عملکرد بالا در بیشتر شرایط
قابلیت‌های شخصی‌سازی و سفارشی بدون قابلیت‌های شخصی‌سازی بالاترین سطح سفارشی‌سازی سفارشی‌سازی محدود
هزینه ارزان‌ترین سرویس میزبانی قیمت مقرون‌به‌صرفه ارزان‌تر از سرور مجازی
سطح امنیت بسته به ارائه‌دهنده متفاوت است بالا اما به تنظیمات اعمالی کاربر هم بستگی دارد بسته به ارائه‌دهنده متفاوت است
دسترسی و کنترل کامل
آزادی در انتخاب سیستم‌عامل و نرم‌افزارها
ارتقای سرویس به‌صورت آنی

در جدول بالا تا حدودی با تفاوت‌های این سه راهکار میزبانی آشنا شدید و در ادامه هم توضیحات بیشتری به شما ارائه می‌کنیم تا بهتر در مورد انتخاب این راهکارها تصمیم بگیرید.

 

مقایسه هاست اشتراکی و سرور مجازی

سرور مجازی و هاست اشتراکی، هر دو از محبوب‌ترین سرویس‌های میزبانی هستند و در حوزه‌های زیادی کاربرد دارند. این دو سرویس میزبانی از جنبه‌های مختلفی با یکدیگر تفاوت دارند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به نحوه اختصاص منابع اشاره کرد. در هاست اشتراکی منابع یک سرور بین چندین کاربر به اشتراک گذاشته می‌شود. اما سرور مجازی مانند سرور اختصاصی عمل می‌کند و هر کاربر منابع را به‌صورت انحصاری در اختیار دارد.

این موضوع مزایا و معایبی برای هر دو سرور مجازی و هاست اشتراکی به همراه دارد. برای مثال، اختصاصی‌بودن منابع باعث شده هزینه سرور مجازی نسبت به هاست اشتراکی بیشتر باشد. اما از طرفی دیگر، سرور مجازی دارای عملکرد و پایداری بهتری است و مشکلات سرعت و امنیت هم ندارند. علاوه‌برآن، این دو سرویس از لحاظ میزان کنترل و قابلیت‌های شخصی‌سازی نیز تفاوت‌هایی دارند که در مقاله تفاوت هاست اشتراکی و سرور مجازی به طور مفصل به آن پرداخته‌ایم.

 

مقایسه میزبانی اشتراکی و سرور ابری

سرور ابری و هاست اشتراکی از جنبه‌های مختلفی مانند سرعت و عملکرد، مقیاس‌پذیری، پایداری، میزان آپ‌تایم و حتی نحوه قیمت‌گذاری تفاوت دارند. سرور ابری (Cloud Server) نوعی سرویس میزبانی است که برخلاف هاست اشتراکی، روی چندین سرور در مناطق مختلف جهان میزبانی می‌شود. 

در همین راستا، این سرور مقیاس‌پذیری بسیار بالایی دارد و می‌توانید منابع آن را در هر زمانی و بلادرنگ ارتقا دهید. همچنین درصورتی‌که یکی از سرورها دچار اختلال شود، وب‌سایت یا سرویس شما از دسترس خارج نمی‌شود و دسترس‌پذیری همیشگی را برای کاربران فراهم می‌کند.

سرور ابری برای وب‌سایت‌ها و سرویس‌هایی که بازدیدکننده‌های متغیری دارند، یک گزینه ایدئال است. همچنین یکی دیگر از جنبه‌های تفاوت هاست اشتراکی و سرور ابری نحوه قیمت‌گذاری است. در سرور ابری، شما تنها هزینه منابع انتخابی را پرداخت می‌کنید که مدیریت هزینه‌ها را راحت‌تر می‌کند. البته تفاوت‌ها صرفاً به اینجا ختم نمی‌شود و برای مقایسه کامل پیشنهاد می‌کنیم مقاله مقایسه هاست اشتراکی و سرور ابری را بخوانید.

 

هاست اشتراکی برای چه کسانی مناسب است؟

هاست اشتراکی برای برخی از افراد می‌تواند مانند یک سکوی پرتاب باشد که کمک می‌کند بدون هزینه‌های هنگفت و با کارایی مناسب، فعالیت خود را در فضای آنلاین شروع کنند. در ادامه می‌گوییم که این شامل چه افرادی می‌شود و آیا میزبانی اشتراکی برای شما مناسب است یا خیر. اگر جزو این دسته افراد بودید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً بخش بعدی دررابطه‌با نکات خرید هاست اشتراکی را هم مطالعه کنید.

هاست اشتراکی برای چه کسانی مناسب است؟

1- افراد تازه‌کار و مبتدی با دانش فنی کم

هاست اشتراکی یکی از بهترین سرویس‌های میزبانی وب برای افراد تازه‌کاری است که قصد شروع فعالیت در فضای آنلاین را دارند. معمولاً افراد مبتدی، دانش فنی و مهارت زیادی برای مدیریت هاست و وب‌سایت ندارند و در همین راستا، استفاده از پلن هاستینگ اشتراکی می‌تواند برای آن‌ها بسیار ساده و راحت باشد.

مدیریت وب‌سایت از طریق هاست اشتراکی به دانش تخصصی نیاز ندارد و معمولاً بسیار مقرون‌به‌صرفه است. بیشتر استارت‌آپ‌ها، کسب‌وکارهای کوچک و تازه، وب‌سایت‌های شخصی و غیره که بودجه محدودی دارند، هاست اشتراکی را انتخاب می‌کنند.

 

2- افراد یا کسب‌وکارها با بودجه محدود

پلن‌های هاست اشتراکی ارزان‌ترین گزینه‌های میزبانی هستند و برای افراد با بودجه کم کاملاً مناسب‌اند. در همین راستا، اگر بودجه کمی دارید و به ویژگی‌های پیشرفته یا منابع اختصاصی سرور نیاز ندارید، می‌توانید از هاست اشتراکی استفاده کنید. 

 

3- وب‌سایت‌های استاتیک یا با عناصر پویای سبک

استفاده از هاست اشتراکی برای وب‌سایت‌هایی که محتوای آن‌ها عمدتاً متنی و تصویری است و از عناصر پویای سبک استفاده می‌کنند، بسیار مناسب است. اما برای وب‌سایت‌هایی که از برنامه‌های کاربردی پیچیده و پرمصرف استفاده می‌کنند، مانند فروشگاه‌های آنلاین بزرگ یا پلتفرم‌های بازی آنلاین، هاست اشتراکی پاسخگو نیست و عملکرد مناسبی نخواهد داشت. این دسته از وب‌سایت‌ها به منابع اختصاصی‌تر و قدرتمندتری نیاز دارند که در میزبانی‌های سطح بالاتر مانند VPS (سرور مجازی)، سرورهای ابری یا سرور اختصاصی ارائه می‌شود.

 

4- وب‌سایت‌های کم‌ترافیک تا ترافیک متوسط

اگر وب‌سایت یا سرویسی دارید که چندان سنگین نیست یا ترافیک زیادی ندارد، یک هاست اشتراکی مقرون‌به‌صرفه و ارزان‌قیمت به‌خوبی می‌تواند نیازهای شما را رفع کند. بیشتر سایت‌های شرکتی و سازمانی که بازدیدکننده‌های زیادی ندارند را می‌توانید روی هاست‌های اشتراکی میزبانی کنید. این راهکار میزبانی به‌راحتی می‌تواند منابع کافی برای این نوع وب‌سایت‌ها را فراهم کند.

 

میزبانی وب‌سایت‌های کوچک؛ از کاربردهای هاست اشتراکی

 

مزایا و معایب هاست اشتراکی 

هاست اشتراکی هم مانند سایر سرویس‌های میزبانی، مزایا و معایب خود را دارد و آگاهی از آن‌ها کمک می‌کند درست‌تر در مورد خرید آن تصمیم بگیرید. در همین راستا، در بخش بعدی به سراغ مهم‌ترین مزایا و معایب هاست اشتراکی می‌رویم تا بتوانید بر اساس نیازهای کسب‌وکار و سرویس خود، این راهکار میزبانی را ارزیابی کنید.

 

مزایای استفاده از هاست اشتراکی

پیش از هر چیز، باید بگوییم که هاست اشتراکی، ساده‌ترین و پایه‌ترین پلن میزبانی است. به این معنا که هم هزینه آن نسبت به سایر سرورها کم‌تر است و هم نگهداری و مدیریت آن ساده‌تر است. همین باعث شده که شما کنترل کمتری روی سرور داشته باشید و امکان شخصی‌سازی کمتری داشته باشید. اگر به کنترل بیشتر و قابلیت‌های شخصی‌سازی بیشتری نیاز دارید، می‌توانید برای خرید سرور مجازی یا خرید سرور ابری اقدام کنید که این قابلیت را دارند. با این حال، هاست اشتراکی مزایای مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره کردیم.

خرید VPS ایران

1- قیمت مناسب و مقرون‌به‌صرفه

ازآنجایی‌که در هاست اشتراکی هزینه‌های سرور بین کاربران زیادی تقسیم می‌شود، این نوع سرویس میزبانی مقرون‌به‌صرفه‌ترین سرویس هاستینگ محسوب می‌شود. شما در بیشتر مواقع با کمتر از 5 دلار در ماه می‌توانید وب‌سایت یا سرویس خود را راه‌اندازی کنید. البته برای هاست‌های قوی‌تر، باید هزینه‌های بیشتری را پرداخت کنید.

از طرفی دیگر، بسیاری از پلن‌های هاست اشتراکی همراه با دامنه رایگان ir عرضه می‌شوند. پس اگر به فکر راه‌اندازی کسب‌وکار کوچک یا میزبانی یک وبلاگ هستید، با خرید هاست اشتراکی می‌توانید با کم‌ترین هزینه اولین قدم را بردارید.

 

قیمت اقتصادی از مزایای هاست اشتراکی

 

2- دسترسی آسان

راحتی نصب و مدیریت سایت در هاست اشتراکی 

حتی اگر هیچ‌گونه تجربه قبلی در مدیریت هاست و وب‌سایت نداشته باشید، هاست اشتراکی به شما اجازه می‌دهد که بدون دردسر، وب‌سایت خود را راه‌اندازی و مدیریت کنید. بیشتر پلن‌های میزبانی اشتراکی دارای ابزارهای زیادی برای راحت‌تر کردن فرایند مدیریت وب‌سایت هستند. برای مثال ارائه‌دهندگان هاست اشتراکی یک کنترل پنل مدیریتی در اختیار شما قرار می‌دهند که به کمک آن فرایندهای مختلف را سریع‌تر و راحت‌تر انجام می‌دهید.

از جمله این کنترل پنل‌ها می‌توان به سی‌پنل (cPanel) اشاره کرد که دارای یک داشبورد ساده برای انجام کارهای مختلف است. از طریق این کنترل پنل، شما می‌توانید انواع سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس را نصب کنید، پایگاه‌داده‌های مختلف بسازید، ایمیل‌های متصل به دامنه تعریف کنید و غیره. بنابراین شما می‌توانید با حداقل دانش فنی و حداکثر کارایی، وب‌سایت خود را راه‌اندازی و مدیریت کنید؛ حتی اگر این تجربه اول شما است.

 

3- مدیریت آسان چندین دامنه از طریق هاست اشتراکی 

هاست اشتراکی به شما اجازه می‌دهد چندین دامنه را تحت یک حساب هاستینگ مدیریت کنید. این ویژگی به‌خصوص برای کاربرانی که چندین وب‌سایت یا پروژه دارند، بسیار مفید است. برای مثال یک فرد ممکن است دامنه‌های مختلفی برای وب‌سایت شخصی، وبلاگ و کسب‌وکار خود داشته باشد. هاست اشتراکی برای چنین کاربری بسیار مناسب است چون می‌تواند همه دامنه‌های خود را از یک پنل مرکزی مدیریت و در زمان و انرژی خود صرفه‌جویی کند.

 

4- استفاده آسان

معمولاً هاست اشتراکی به‌صورت مدیریت‌شده ارائه می‌شود و نیازی به نگهداری‌های پیچیده، اعمال به‌روزرسانی‌ها و رفع مشکلات فنی ندارد. یعنی در هاست اشتراکی، مواردی مانند تنظیمات اولیه سرور، نصب نرم‌افزار، به‌روزرسانی‌های سرور و نرم‌افزار، ارتقا سخت‌افزار و غیره همگی توسط شرکت هاستینگ انجام می‌شود. 

این ویژگی در هاست اشتراکی مزیت‌های زیادی برای شما به همراه دارد. برای مثال با خرید هاست اشتراکی دیگر لازم نیست که نگران مشکلات سرور و زیرساخت باشید و می‌توانید تمرکز خود را روی طراحی وب، بهینه‌سازی برای موتور جستجو (SEO)، طراحی کمپین‌های بازاریابی و ایجاد محتوا بگذارید.

استفاده آسان؛ از مزایای هاست اشتراکی

 

5- مقیاس‌پذیر

انعطاف‌پذیری هاست اشتراکی در ارتقا یا کاهش منابع 

با استفاده از هاست اشتراکی، شما می‌توانید منابع سایت خود را در صورت نیاز، افزایش یا کاهش دهید. یعنی متناسب با نیازهای روبه‌رشد کسب‌وکارتان، می‌توانید سرویس میزبانی خود را هم ارتقا دهید تا عملکرد خود را در هر شرایطی حفظ کند. البته هاست اشتراکی فقط در ابتدای راه می‌تواند یک راهکار مقیاس‌پذیر معرفی شود. 

یعنی شما ابتدا یک پلن ساده هاست اشتراکی تهیه می‌کنید و در صورت نیاز، آن را به پلن‌های قوی‌تری ارتقا می‌دهید که منابع بیشتری در اختیار شما قرار می‌دهد. اما زمانی که بالاترین پلن هاست اشتراکی را تهیه کنید، مقیاس‌پذیری این راهکار هم کمتر می‌شود و ناچار به مهاجرت به سرویس دیگری می‌شوید. پس برای سایت‌های پربازدید، استفاده از هاست اشتراکی پیشنهاد نمی‌شود؛ البته می‌توانید برای خرید هاست پربازدید اقدام کنید چون هاست‌های قوی‌تری هستند.


معایب هاست اشتراکی

با وجود مقرون‌به‌صرفه و راحت بودن هاست اشتراکی، چندین نکته منفی هم در این سرویس میزبانی وجود دارد که باید پیش از خرید در نظر گرفته شوند. سادگی و مدیریت راحت هاست اشتراکی ممکن است دو مزیت بزرگ باشند اما همین مورد باعث شده که مشکلاتی هم ایجاد شود که آن‌ها را در ادامه بیان کردیم.

 

1- خطر نقض امنیت

ریسک‌های امنیتی از جمله معایب هاست اشتراکی

ازآنجایی‌که سرورهای اشتراکی میزبان چندین کاربر و سرویس‌های مختلف به‌صورت هم‌زمان هستند، خطر نقض امنیت در این سرورها بیشتر است. برای مثال اگر در هاست اشتراکی مشکل و اختلالی برای یک سایت پیش بیاید، ممکن است کل سرور و سایت‌های دیگر در معرض خطر قرار بگیرند. این قضیه می‌تواند منجر به نشت یا آسیب به داده‌های شما شود یا ممکن است سایت شما به‌خاطر بروز یک نقض امنیتی شدید از دسترس خارج شود. 

شما همچنین کنترل کمی برای اعمال تنظیمات امنیتی مختلف روی هاست اشتراکی دارید. در همین راستا، برای جلوگیری از چنین مشکلاتی سعی کنید یک شرکت هاستینگ قابل‌اعتماد انتخاب کنید که ویژگی‌های امنیتی پیشرفته را ارائه می‌دهد.

امنیت پایین و آسیب‌پذیری اطلاعات؛ از معایب هاست اشتراکی

 

2- محدودیت در کنترل و سفارشی‌سازی

با خرید هاست اشتراکی، دسترسی روت سرور به شما داده نمی‌شود و شما نمی‌توانید تنظیمات و پیکربندی‌های سرور را تغییر دهید یا نرم‌افزارهای خاصی را نصب کنید. در واقع کنترل شما روی سرور بسیار کم است و نمی‌توانید تنظیمات و محیط را برای خود شخصی‌سازی کنید. در این راهکار، شما به تنظیمات و برنامه‌هایی که شرکت هاستینگ ارائه می‌کند، محدود هستید.

بنابراین اگر نیازهای فنی و امنیتی خاصی دارید و می‌خواهید سیستم‌عامل و نرم‌افزارها را به‌دلخواه نصب کنید، بهتر است از هاست اشتراکی استفاده نکنید. البته ناگفته نماند که این ویژگی که دسترسی و کنترلی روی سرور ندارید، برای افرادی با دانش و مهارت فنی پایین یک مزیت است. چراکه تمام ابزارهای موردنیاز به‌سادگی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد و نگهداری سرور هم توسط تیم متخصص شرکت ارائه‌دهنده انجام می‌شود. 

 

3- احتمال قرارگرفتن در لیست سیاه

معضلی خاموش در میزبانی اشتراکی

در هاست اشتراکی، تمام وب‌سایت‌ها و سرویس‌هایی که روی یک سرور میزبانی می‌شوند، از یک آی‌پی (IP) مشترک استفاده می‌کنند. اگر یکی از این سایت‌ها شرایط و قوانین گوگل یا هر موتور جست‌وجوی دیگری را نقض کند، ممکن است آدرس IP در لیست سیاه قرار بگیرد و سایت شما هم مسدود شود یا در نتایج نمایش داده نشود.

همچنین اگر یکی از این وب‌سایت‌ها تعداد زیادی ایمیل اسپم ارسال کنند، ممکن است آی‌پی شما در لیست سیاه ایمیل‌ها قرار گیرد. این قضیه باعث می‌شود ایمیل‌های بازاریابی شما یا به پوشه اسپم فرستاده شوند یا در کل ارسال نشوند.

 

4- سرعت و عملکرد پایین

 از مهم‌ترین عیب‌های استفاده از Shared Host

در هاست اشتراکی، منابع سرور (شامل پردازنده، حافظه رم، فضای ذخیره‌سازی و پهنای باند) بین ده‌ها، صدها و گاهی هزاران کاربر تقسیم می‌شود. با اینکه میزان استفاده هر کاربر از منابع تعریف شده، اما ممکن است برخی کاربران منابع بیشتری مصرف کند. نکته منفی اینجاست که اگر یکی از کاربران به‌واسطه بازدیدکننده‌های زیاد یا درخواست‌های پیچیده از منابع بیشتر استفاده کند، عملکرد و سرعت سایت‌های دیگر را کم می‌کند. 

در واقع باتوجه‌به اینکه میزان منابع مشخص است، اگر کاربری از منابع بیشتر استفاده کند، منابع یک کاربر دیگر کمتر خواهد شد و این می‌تواند روی عملکرد و سرعت کاربر دوم تأثیر منفی داشته باشد. این قضیه حتی می‌تواند باعث کاهش سرعت سایت و قطعی آن شود. برخی از شرکت‌های هاستینگ هم ممکن است یک سرور را به تعداد کاربران بیشتری از ظرفیت سرور بفروشند که پایداری و عملکرد کلی سرور را غیرقابل‌اطمینان می‌کند.

 

سرعت و عملکرد پایین در هاست اشتراکی

 

انواع هاست اشتراکی

به‌صورت کلی هاست‌ها انواع مختلفی دارند که قبلاً در مقاله هاست چیست به آن‌ها اشاره کرده‌ایم. هاست‌ها را می‌توان به روش‌های مختلف دسته‌بندی کرد؛ برای مثال انواع هاست بر اساس سیستم‌عامل به هاست لینوکس و هاست ویندوز تقسیم می‌شوند. هر کدام از این هاست‌ها مزایا و معایب خود را دارند و شما باید بر اساس نیازهای خود و همچنین تکنولوژی‌ها یا زیرساخت‌هایی که استفاده می‌کنید، یکی را انتخاب کنید. شما همچنین می‌تواند بر اساس موقعیت سرور، کنترل پنل و کاربرد هم هاست‌ها را دسته‌بندی کرد.

در این بین، هاست‌های اشتراکی را معمولاً بر اساس کاربرد آن‌ها دسته‌بندی می‌کنند. شما می‌توانید بسته به نیاز خود یکی را هاست‌های اشتراکی را انتخاب کنید. از جمله انواع هاست اشتراکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هاست سی پنل (cPanel):

سی پنل یکی از محبوب‌ترین کنترل پنل‌ها برای مدیریت میزبانی اشتراکی است. این پنل مدیریتی رابط کاربری بسیار ساده و کاربرپسندی دارد و قابلیت‌های مختلفی برای مدیریت دامنه، فایل، ایمیل، پایگاه‌داده و غیره به شما می‌دهد و امکان تغییر تنظیمات امنیتی را هم دارید. این کنترل پنل می‌تواند سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس را با یک کلیک نصب کند.

هاست دایرکت ادمین (DirectAdmin):

یکی از سبک‌ترین و کارآمدترین کنترل پنل‌های شناخته‌شده، دایرکت ادمین است که سرعت و سادگی بالایی دارد. این کنترل پنل از منابع کمتری نسبت به کنترل پنل‌های دیگر استفاده می‌کند و برای سرورهای ضعیف‌تر بهترین گزینه است. دایرکت ادمین هم دارای قابلیت‌های مختلف برای مدیریت وب‌سایت است و با برنامه‌ها و تکنولوژی‌های مختلفی سازگاری دارد.

هاست وردپرس:

یکی از پرکاربردترین هاست‌های اشتراکی، هاست وردپرس (WordPress Hosting) است که برای سایت‌های وردپرسی به کار می‌رود. هاست وردپرس به‌گونه‌ای طراحی و بهینه شده تا سایت‌های وردپرسی بیشترین سازگاری و عملکرد را روی این هاست داشته باشند. نصب و راه‌اندازی سایت‌های وردپرسی روی این هاست‌ها بسیار راحت است و وردپرس به‌صورت پیش‌فرض روی بسیاری از آن‌ها نصب شده است.

هاست ووکامرس:

هاست ووکامرس (WooCommerce Hosting) نوعی دیگر از سرویس میزبانی است که مخصوص فروشگاه‌ساز ووکامرس ارائه شده است. پس اگر از ووکامرس برای ساخت فروشگاه اینترنتی خود استفاده کرده‌اید، هاست ووکامرس بهترین گزینه شماست و با کمک آن می‌توانید بیشترین میزان سرعت و عملکرد را در فروشگاه آنلاین خود داشته باشید. در واقع با خرید هاست ووکامرس دیگر فروشگاه شما با کندی و قطعی‌های مکرر روبرو نمی‌شود و تقریباً همیشه در دسترس خواهد بود.

هاست ایمیل:

یکی دیگر از کاربردهای هاست اشتراکی، استفاده از آن به‌عنوان هاست ایمیل (Email Hosting) است. با هاست ایمیل می‌توانید با استفاده از نام دامنه و نام تجاری یا برند خود، آدرس ایمیل سفارشی ایجاد کنید و ایمیل‌های بازاریابی و تبلیغات را از طریق آن ارسال کنید. استفاده از هاست ایمیل بسیار راحت است و در آن فضایی برای ذخیره‌سازی ایمیل‌ها در اختیار شما قرار می‌گیرد. بنابراین اگر به‌صورت روزانه تعداد زیادی ایمیل ارسال و دریافت می‌کنید و می‌خواهید کنترل کاملی روی زیرساخت ایمیلی خود داشته باشید، می‌توانید برای خرید هاست ایمیل اقدام کنید.


نکات مهم در خرید هاست اشتراکی

هنگام انتخاب یک هاست اشتراکی، مهم است که به چند عامل کلیدی توجه کنید تا بهترین عملکرد و امنیت را برای وب‌سایت خود فراهم کنید. ما قبلاً در مقاله راهنمای خرید هاست اشتراکی، به‌صورت مفصل در مورد این موضوع صحبت کرده‌ایم. اما در ادامه خلاصه‌ای از مهم‌ترین عواملی که باید در انتخاب هاست اشتراکی در نظر بگیرید را برای شما آورده‌ایم.

بررسی ضمانت‌های آپ‌تایم: آپ‌تایم به مدت زمانی اشاره دارد که هاست شما بدون قطعی و بی‌وقفه کار می‌کند. هر چه درصد آپ‌تایم بالاتر باشد، بهتر است؛ پس ارائه‌دهندگانی را انتخاب کنید که ضمانت آپ‌تایم 99 درصد و بالای آن را ارائه می‌دهند.

فضای ذخیره‌سازی: پلن‌های هاست اشتراکی معمولاً میزان متفاوتی از فضای ذخیره‌سازی را ارائه می‌دهند. بهتر است یک تخمین منطقی از میزان فضای ذخیره‌سازی موردنیاز خود داشته باشید و پلن را بر اساس آن انتخاب کنید. هنگام تخمین میزان فضا، مواردی مانند تصاویر، ویدئوها و فایل‌های اضافی را هم در نظر بگیرید. همچنین مطمئن شوید که ارائه‌دهنده می‌تواند فضای بیشتری را در آینده در اختیار شما قرار دهد.

پهنای باند: پهنای باند یا نرخ انتقال داده، به مقدار داده‌ای گفته می‌شود که می‌تواند بین وب‌سایت و بازدیدکنندگان شما منتقل شود. هر چه بازدیدکنندگان بیشتری داشته باشید، پهنای باند بیشتری هم نیاز خواهید داشت. درصورتی‌که پلن هاست اشتراکی شما پهنای باند محدود داشته باشد، ممکن است بارگذاری صفحات بیشتر طول بکشد و یا ناچار به خرید پهنای باند بیشتر شوید که باعث هزینه‌های اضافه می‌شود.

پشتیبانی از دیتابیس و زبان‌های برنامه‌نویسی: قبل از انتخاب هاست اشتراکی بررسی کنید که آیا ارائه‌دهنده از سیستم‌های دیتابیس و زبان‌های برنامه‌نویسی موردنیاز شما پشتیبانی می‌کند یا خیر. برای مثال اگر وب‌سایت وردپرسی دارید، لازم است که هاست از PHP و MySQL پشتیبانی کند.

پشتیبان‌گیری و بازیابی: ازدست‌دادن داده‌ها می‌تواند برای هر وب‌سایتی فاجعه‌بار باشد. پس حتماً گزینه‌های پشتیبانی را بررسی کنید و ارائه‌دهنده‌ای را انتخاب کنید که پشتیبان‌گیری منظم از فایل‌ها و دیتابیس‌های وب‌سایت شما را ارائه می‌دهند. همچنین، بررسی کنید که آیا ارائه‌دهنده هاست قابلیت بازیابی آسان را دارد یا خیر.

کنترل پنل کارآمد: شما هاست اشتراکی خود را از طریق کنترل پنل مدیریت می‌کنید و بهتر است برای عملکرد بهتر، از کنترل پنل‌های شناخته شده مانند سی پنل یا دایرکت ادمین استفاده کنید. این کنترل پلن‌ها عملکرد اثبات‌شده‌ای دارند و نه‌تنها می‌توانند مدیریت هاست و وب‌سایت را برای شما راحت‌تر کنند، بلکه نگران عملکرد و کارآمدی آن‌ها هم نخواهید بود.

نکات خرید بهترین هاست اشتراکی

هاست اشتراکی را از کجا تهیه کنیم؟ 

در این مقاله، به‌صورت کامل گفتیم که هاست اشتراکی چیست و تمام جوانب این سرویس میزبانی را معرفی و بررسی کردیم. همان‌طور که خواندید، هاست‌های اشتراکی در کنار قیمت مقرون‌به‌صرفه و سادگی استفاده، معایبی هم دارند که آن‌ها را بیان کردیم. امیدواریم بعد از خواندن این مقاله، جواب تمام سؤال‌های خود دراین‌رابطه را گرفته باشید. اگر همچنان ابهامی در ذهنتان وجود دارد، در قسمت کامنت‌ها حتماً از ما بپرسید تا به شما پاسخ دهیم.

دررابطه‌با خرید هاست اشتراکی هم گزینه‌ها و شرکت‌های مختلفی وجود دارند. همان‌طور که در بخش راهنمای خرید گفتیم، بهتر است به فاکتورهای مختلفی توجه کنید و یکی از مهم‌ترین آن‌ها، شرکت ارائه‌دهنده خدمات است. ما در ماهان سرور آماده ارائه خدمات هاست اشتراکی هستیم و انواع هاست‌هایی که در این مقاله بیان شد را ارائه می‌کنیم.

تمام تلاش ما این است که خدماتی با بالاترین سرعت، امنیت و عملکرد در اختیار شما قرار دهیم و به همین منظور، تمام سرورها را به‌صورت اختصاصی کانفیگ می‌کنیم. هدف از این کار، این است که سرورها در بهینه‌ترین حالت ممکن باشند و کاربران نیاز به ارتقای زودهنگام به پلن‌های قوی‌تر نداشته باشند. به‌این‌ترتیب، هم خیال شما از بابت عملکرد و سرعت راحت می‌شود و هم می‌توانید در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید. اگر قصد انتقال هاست خود به ماهان سرور را دارید، می‌توانید از طریق شماره 02171057619 با کارشناسان ما در تماس باشید یا بعد از ثبت‌نام در سایت، تیکت خود را ثبت کنید.

خرید سرور اختصاصی ایران


سؤالات متداول 

  • هاست اشتراکی چیست و چگونه کار می‌کند؟ هاست اشتراکی نوعی سرویس میزبانی است که در آن منابع یک سرور فیزیکی بین چندین کاربر تقسیم می‌شوند. یعنی هر کاربر یک فضای محدود با منابع تعیین‌شده دریافت می‌کند.
  • چه زمانی باید از هاست اشتراکی به سرویس دیگری مهاجرت کرد؟ در هاست اشتراکی شما منابع محدودی را در اختیار دارید. این سرویس بیشتر برای وب‌سایت‌های کوچک و متوسط کاربرد دارد و هر زمان که ترافیک سایت یا سرویس شما بیشتر شد یا به کنترل بیشتری روی سرور نیاز داشتید، می‌توانید به سرویس‌های دیگر مهاجرت کنید.
  • انواع هاست اشتراکی کدام‌اند؟ انواع هاست اشتراکی را می‌توان بر اساس مواردی مثل سیستم‌عامل، کنترل پنل، لوکیشن یا موقعیت، کاربرد و غیره دسته‌بندی کرد. در طول مقاله انواع هاست اشتراکی به همراه توضیحات آن‌ها معرفی شد. 
  • هاست اشتراکی ایران را بخریم یا هاست خارج، کدام گزینه بهتر است؟ انتخاب سرویس اشتراکی بستگی به بودجه و نیازهای شما دارد. معمولاً هاست اشتراکی ایران ارزان‌تر از هاست خارج است؛ اما در هاست اشتراکی خارج از سخت‌افزارها و زیرساخت‌های به‌روزتری استفاده شده که می‌تواند عملکرد و پایداری بهتری برای شما فراهم کند.
  • مزیت اصلی هاست اشتراکی چیست؟ هاست اشتراکی ارزان‌ترین و اقتصادی‌ترین سرویس میزبانی محسوب می‌شود. این سرویس همچنین مدیریت و نگهداری بسیار ساده‌ای دارد و برای افراد تازه‌کار و مبتدی گزینه‌ای ایدئال است.
  • آیا هاست اشتراکی برای وب‌سایت‌های پربازدید مناسب است؟ خیر؛ هاست اشتراکی به‌واسطه ماهیتی که دارد، بیشتر برای وب‌سایت‌های تازه و کوچک که ترافیک کمی دارند، استفاده می‌شود. اگر وب‌سایتی با بیش از 1000 بازدید روزانه دارید، بهتر است به سراغ گزینه‌های دیگر مانند سرور مجازی یا سرور ابری بروید.
  • قیمت هاست اشتراکی چقدر است؟ قیمت هاست اشتراکی به موارد مختلفی مثل مشخصات هاست، لوکیشن، خدمات اضافه و غیره بستگی دارد و نمی‌توان عدد مشخصی را برای آن تعیین کرد. البته به‌صورت کلی می‌توان گفت که با کمتر از 5 دلار می‌توانید یک هاست اشتراکی تهیه کنید. 
  • چگونه می‌توانم بهترین هاست اشتراکی را انتخاب کنم؟ برای انتخاب بهترین میزبانی اشتراکی باید ابتدا نیازهای خود را به‌درستی شناسایی کنید. سپس بر اساس نیازها، بودجه و میزان دانش و تجربه‌ای که دارید، سرویس مناسب خود را انتخاب کنید.

 

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 4

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن