سرور اختصاصی

سرور اختصاصی چیست؟ آشنایی با کاربردها و انواع + راهنمای خرید

5
(1)

در دنیای دیجیتال امروز که سرعت بالا یک ضرورت است و هر میلی‌ثانیه می‌تواند موفقیت شما را تعیین کند، سرور اختصاصی انتخاب بی‌رقیب شماست. این سرویس میزبانی به‌عنوان پادشاه خدمات میزبانی شناخته می‌شود و به قدرت بی‌نظیر و عملکرد بالا معروف است. در سرور اختصاصی، خبری از منابع اشتراکی نیست و سرور به‌صورت تمام‌وکمال در اختیار شما خواهد بود.

اما این تنها بخشی از ماجراست و قبل از خرید سرور اختصاصی باید به نکات بیشتری توجه کنید. در این مقاله به طور عمیق این سرویس و کاربردهای آن را بررسی می‌کنیم سپس به سراغ مزایا و معایب آن می‌رویم. همچنین سرور اختصاصی را با سایر سرویس‌های میزبانی مقایسه می‌کنیم و علاوه بر آشنایی با نکات خرید، با باورهای اشتباه در مورد سرور اختصاصی آشنا می‌شویم. پس اگر می‌خواهید بدانید سرور اختصاصی چیست و چگونه موفقیت آنلاین شما را تضمین می‌کند، تا انتهای این مقاله با ما باشید.

 

سرور اختصاصی (Dedicated Server) چیست؟

سرور اختصاصی در واقع یک کامپیوتر فیزیکی قدرتمند است که در آن تمام منابع به‌صورت انحصاری در اختیار یک کاربر قرار می‌گیرد. شما می‌توانید کنترل کاملی روی سرور داشته باشید و تمام ابعاد آن را مطابق با نیاز خود تغییر دهید. یعنی این امکان وجود دارد که سیستم‌عامل، سخت‌افزار، نرم‌افزارها و راهکارهای امنیتی را به‌دلخواه انتخاب و تنظیمات مختلف را روی آن‌ها اعمال کنید.

به عبارتی دیگر، شما می‌توانید از تمام منابع، قدرت پردازشی و فضای ذخیره‌سازی سرور برای رفع نیازهای میزبانی خود استفاده کنید و منابع را با هیچ‌ کاربر دیگری شریک نمی‌شوید. برای همین هم سرورهای اختصاصی دارای بالاترین میزان سرعت و عملکرد هستند و شما می‌توانید از تمام پتانسیل و قدرت پردازشی سرور استفاده کنید. این راهکار برای کاربرانی که نیازهای پیچیده دارند یا به قدرت پردازش بالایی نیاز دارند، بسیار کاربردی است. 

 

منظور از سرور اختصاصی چیست

 

تفاوت سرور اختصاصی با هاست اختصاصی چیست؟

یکی از عبارت‌هایی که بعضاً‌ با سرور اختصاصی اشتباه گرفته می‌شود، هاست اختصاصی است. اگر چه این دو سرویس میزبانی هر دو بسیار محبوب و پرکاربرد هستند، اما تفاوت‌های قابل‌توجهی با هم دارند. سرور اختصاصی در واقع به همان سرور فیزیکی اشاره می‌کند که در دیتاسنتر قرار گرفته و به‌صورت کامل در اختیار شما است. اما هاست اختصاصی به خدمتی اشاره دارد که در آن نه‌تنها به سرور دسترسی پیدا می‌کنید، بلکه خدمات بیشتری از شرکت هاستینگ دریافت می‌کنید. 

از جمله این خدمات می‌توان به مدیریت سخت‌افزار و نرم‌افزار سرور، پیکربندی دقیق، امکانات امنیتی، پشتیبان‌گیری و غیره اشاره کرد. در واقع در هاست اختصاصی، شما علاوه بر سخت‌افزار به امکانات و خدمات بیشتری دسترسی خواهید داشت. با خرید سرور اختصاصی، شما می‌توانید یک یا چندین هاست اختصاصی روی سرور ایجاد کنید و هر کدام را به یکی از وب‌سایت‌ها یا برنامه‌های خود اختصاص دهید. 

تفاوت دیگری که بین این دو سرویس وجود دارد، این است که از هاست اختصاصی عموماً برای میزبانی وب‌سایت و برنامه‌های مختلف استفاده می‌شود اما سرور اختصاصی کاربردهای گسترده‌تری دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم. همچنین پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر، مقاله هاست اختصاصی چیست را بخوانید.

 

چه افرادی به سرور اختصاصی نیاز دارند؟ 

سرورهای اختصاصی دارای منابع بالا و قدرت پردازشی زیادی هستند که ممکن است همه کاربران به آن نیاز نداشته باشند. این سرورها معمولاً توسط افرادی استفاده می‌شوند که راهکارهای اشتراکی مانند هاست اشتراکی، سرور مجازی یا سرور ابری نمی‌تواند نیازهای آن‌ها را رفع کند. از جمله این افراد یا کاربران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آژانس‌هایی که وب‌سایت چندین مشتری را مدیریت می‌کنند
  • صاحبان وب‌سایت و فروشگاه‌های اینترنتی بزرگ و پربازدید
  • ارائه‌دهنده‌های «نرم‌افزار به‌عنوان سرویس» یا همان SAAS
  • پلتفرم‌های مرتبط با کلان‌داده (بیگ دیتا)
  • سرویس‌های استریم رسانه
  • کاربرانی با دیتابیس‌های عظیم
  • سازمان‌هایی با نیازمندی‌های امنیتی خاص
  • برنامه‌های که نیازمند قدرت پردازشی بالا هستند (مانند پلتفرم‌های توسعه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، گیم سرورها و غیره)

 

کاربردهای سرور اختصاصی

زمانی که از سرور اختصاصی صحبت می‌کنیم، منظورمان فقط یک سیستم و سرور عادی نیست؛ بلکه یک زیرساخت کامل است که می‌توانید آن را دقیقاً مطابق با نیازهایتان تنظیم کنید. در همین راستا، سرور اختصاصی کاربردها متنوعی دارد و می‌توانید پس از پیکربندی و تنظیم سرور، از آن برای طیف گسترده‌ای از موارد استفاده کنید. در ادامه کاربردهای سرور اختصاصی را به طور مفصل‌تر توضیح می‌دهیم.

 

1- میزبانی وب‌سایت‌های پربازدید و پرترافیک با سرور اختصاصی

وب‌سایت‌های پربازدید و فروشگاه‌های آنلاین نه‌تنها روزانه با ترافیک زیادی روبه‌رو می‌شوند، بلکه به فضای زیادی هم برای ذخیره‌سازی ویدئوها، تصاویر و اسناد نیاز دارند. چنین وب‌سایت‌هایی برای مدیریت کارآمد ترافیک و پاسخ سریع به درخواست‌ها، به یک سرویس میزبانی قدرتمند نیاز دارند و اغلب روی یک یا چند سرور اختصاصی میزبانی می‌شوند. برخلاف سایر سرویس‌های میزبانی، سرور اختصاصی قدرت پردازشی و پهنای باند زیادی را برای مدیریت ترافیک بالا ارائه می‌دهد و وب‌سایت از سرعت پاسخ‌گویی و عملکرد بالایی بهره‌مند می‌شود.

 

میزبانی وب‌سایت‌های پرترافیک؛ از کاربردهای سرور اختصاصی

 

2- راه‌اندازی گیم سرور

✅از کاربردهای رایج سرور اختصاصی 

سرور اختصاصی یک انتخاب محبوب و رایج برای میزبانی بازی‌های چندنفره آنلاین است. انجام این بازی‌ها به سرویسی با منابع بالا نیاز دارد تا بازی آنلاین با حداقل پینگ و کم‌ترین میزان لگ اجرا شود. در همین راستا، خرید سرور اختصاصی که توانایی بالایی در مدیریت تعداد زیادی از بازیکنان به‌صورت هم‌زمان را دارد، یک انتخاب عالی است و تجربه روان و لذت‌بخشی برای شما فراهم می‌کند.

شما همچنین می‌توانید از سرورهای اختصاصی که دارای کارت گرافیک اختصاصی (Dedicated Graphics) هستند، برای میزبانی برنامه‌های مبتنی بر واقعیت افزوده (AR) یا واقعیت مجازی (VR) استفاده کنید. این سرورها که معمولاً با نام سرور GPU شناخته می‌شوند، دارای قدرت پردازش گرافیکی بسیار بالایی هستند و برای رندرینگ لحظه‌ای و اجرای برنامه‌ها و بازی‌های سه‌بعدی بهترین گزینه هستند.

 

3- ذخیره‌سازی و یا پشتیبان‌گیری از داده‌ها با بازیابی سریع و آسان

اگر نیاز دارید که داده‌های مهم و حساس خود را در فضایی ایمن و متمرکز ذخیره کنید، سرور اختصاصی می‌تواند گزینه مناسبی باشد. سرورهای اختصاصی می‌توانند فضای بسیار امن و قابل‌اطمینان برای ذخیره‌سازی انواع داده‌ها (مخصوصاً داده‌های حساس و محرمانه) فراهم کنند. از طرف دیگر، چون کنترل کاملی بر سرور اختصاصی دارید، می‌توانید استراتژی‌های پشتیبان‌گیری و بازیابی اطلاعات را هم به طور کامل مطابق با نیازهای خود تنظیم کنید.

برای مثال شرکت‌ها می‌توانند از سرورهای اختصاصی برای محافظت از داده‌های مالی خود استفاده کنند. این سرورها همچنین یک انتخاب ایدئال برای پشتیبان‌گیری از اطلاعات مشتری‌ها و سفارش‌ها در فروشگاه‌های آنلاین و سایر کسب‌وکارها با اطلاعات حساس هستند.

 

4- میزبانی برنامه‌ها و سرویس‌های آنلاین

کسب‌وکارهایی که برنامه‌ها و سرویس‌هایی مانند سیستم‌های مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP) و سایر نرم‌افزارهای حساس را ارائه می‌دهند، اغلب برای دریافت بهترین عملکرد به سرورهای اختصاصی نیاز دارند. فرقی هم نمی‌کند که شما به‌عنوان یک کسب‌وکار یا سازمان بزرگ از این برنامه‌ها استفاده کنید یا پلتفرم ارائه‌دهنده آن‌ها باشید؛ درهرصورت، سرور اختصاصی می‌تواند نیازهای مختلف را برطرف کند.

این سرورها تضمین می‌کنند که برنامه‌ها به‌صورت پایدار و بدون قطعی در دسترس باشند و از منابع کافی برای مدیریت درخواست‌ها و پردازش داده‌ها برخوردار شوند. علاوه‌برآن، با استفاده از سرورهای اختصاصی، کسب‌وکارها می‌توانند سطح بالاتری از امنیت، عملکرد و اطمینان را به مشتریان خود ارائه دهند.

 

میزبانی وب اپلیکیشن و برنامه از سایر کاربردهای سرور اختصاصی

 

5- زیرساخت پلتفرم‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین

مدل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، معمولاً به توان پردازشی بالایی نیاز دارند و سرور باید بتواند الگوریتم‌های پیچیده را به‌سرعت پردازش کند. دراین‌بین، سرورهای اختصاصی منابع قدرتمندی در اختیار دارند و برای همین از آن‌ها در پلتفرم‌های هوش مصنوعی و آموزش مدل‌های زبانی بزرگ یا یادگیری ماشین استفاده می‌شود.

البته علاوه بر موارد گفته‌شده، سرور اختصاصی کاربردهای بیشتری هم دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره کردیم.

  1. میزبانی سیستم‌های مدیریت محتوا یا فروشگاه‌ساز
  2. استفاده به‌عنوان ایمیل سرور یا دیتابیس سرور
  3. توسعه، تست و استقرار انواع نرم‌افزار
  4. سیستم‌های توزیع محتوا (CDN)
  5. سرور میزبانی وبینار یا پخش زنده
  6. ساخت سرورهای مجازی (VPS)
  7. میزبانی انواع فایل‌ها
  8. و غیره

اگر می‌خواهید با تمام کاربردهای این سرویس میزبانی قدرتمند آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم به مقاله کاربرد سرور اختصاصی چیست سر بزنید.

 

مقایسه سرور اختصاصی با سایر سرویس‌های میزبانی

سرورهای اختصاصی بی‌شک از نظر قدرت، عملکرد و کارایی، انتخابی بی‌رقیب هستند، اما آیا همواره و برای هر کسب‌وکاری بهترین گزینه محسوب می‌شوند؟ قطعاً خیر! راهکارهای میزبانی دیگری هم وجود دارند که می‌توانند نیازهای مختلف شما را رفع کنند. 

در ادامه، 3 سرویس میزبانی پرطرف‌دار را به شما معرفی می‌کنیم که هر یک از آن‌ها ممکن است در موقعیت‌های مختلف انتخاب بهتر و مناسب‌تری برای شما باشند. با اطلاع از این سرویس‌ها می‌توانید با دیدی واقع‌بینانه و دقیق‌تر تصمیم بگیرید که کدام سرویس برای شما بهتر است. 

 

1- تفاوت هاست اشتراکی و سرور اختصاصی

هاست اشتراکی نوعی از خدمات میزبانی است که در آن منابع یک سرور بین چندین کاربر تقسیم می‌شوند. در نتیجه هزینه منابع و فضای ذخیره‌سازی هم بین کاربران مختلف تقسیم می‌شود و برای همین هاست اشتراکی یکی از ارزان‌ترین خدمات میزبانی است. این راهکار مخصوصاً برای وب‌سایت‌ها یا فروشگاه‌های کوچک یک انتخاب بسیار مناسب است.

البته به‌غیراز میزبانی وب، از هاست اشتراکی می‌توانید برای میزبانی فایل، ایمیل و دیتابیس‌های کوچک هم استفاده کنید. نکته مهم در هاست اشتراکی این است که شما کنترل محدودی بر سرور دارید و تنها از طریق کنترل پنل می‌توانید هاست خود را مدیریت کنید. البته این موضوع برای کاربران مبتدی یک مزیت است چون زیرساخت توسط شرکت هاستینگ مدیریت می‌شود. قدرت پردازشی هاست اشتراکی هم بسیار کم است و جوابگوی ترافیک بالا یا درخواست‌های پیچیده نیست.

برای آشنایی بیشتر با این سرویس میزبانی ساده و اقتصادی، پیشنهاد می‌کنیم مقاله هاست اشتراکی چیست را مطالعه کنید. همچنین مقایسه این دو راهکار را می‌توانید در جدول زیر ببینید.

 

هاست اشتراکی سرور اختصاصی
مقیاس‌پذیری متوسط و راحت‌تر نسبتاً سخت و زمان‌بر
امنیت متوسط بسیار بالا
شخصی‌سازی محدود بسیار بالا
منابع سرور اشتراکی اختصاصی
هزینه کم بالا
آپ‌تایم و پایداری بستگی دارد بالا
عملکرد مناسب بسیار بالا
مدیریت و نگه‌داری راحت نیازمند دانش فنی
کاربری مبتدی حرفه‌ای

 

2- تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی

سرور مجازی (VPS) در واقع بخشی از یک سرور اختصاصی است؛ یعنی شما می‌توانید منابع و فضای ذخیره‌سازی یک سرور اختصاصی را به چند بخش تقسیم کنید که هر کدام حکم یک سرور مجازی را دارند. این سرور مجازی، فضایی کاملاً ایزوله است و شما کنترل کاملی روی آن دارید و می‌توانید آن را شخصی‌سازی کنید. در واقع سرور مجازی راهکاری مابین هاست اشتراکی و سرور اختصاصی است که معایب هاست اشتراکی را ندارد اما مزایای سرور اختصاصی را با قیمت کمتری ارائه می‌کند.

برای همین هم سرور مجازی یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین و محبوب‌ترین راهکارهای میزبانی است و می‌توانید از سرعت و عملکرد بالای آن بهره‌مند شوید. سرورهای مجازی همچنین بسیار منعطف و مقیاس‌پذیر هستند و می‌توانند خود را با نیازهای متنوع شما سازگار کنند. در جدول زیر می‌توانید اطلاعات مختصری از مقایسه سرور مجازی و اختصاصی کسب کنید و برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید مقاله سرور مجازی چیست را هم بخوانید.

 

سرور مجازی سرور اختصاصی
مقیاس‌پذیری بالا نسبتاً سخت و زمان‌بر
امنیت بالا بسیار بالا
شخصی‌سازی بالا بسیار بالا
منابع سرور اختصاصی اختصاصی
هزینه متوسط بالا
آپ‌تایم و پایداری بالا بالا
عملکرد بالا بسیار بالا
مدیریت و نگهداری راحت‌تر نسبتاً پیچیده
کاربری متوسط حرفه‌ای

 

3- تفاوت سرور ابری و سرور اختصاصی

علاوه بر راهکارهای قبلی، سرور ابری هم یکی دیگر از جایگزین‌های سرور اختصاصی است که به‌عنوان مقیاس‌پذیرترین سرویس میزبانی شناخته می‌شود. مزیت سرور ابری این است که به یک زیرساخت فیزیکی خاص محدود نیست و از منابع چندین سرور در نقاط مختلف دنیا استفاده می‌کنید. همین باعث‌شده راهکار بسیار مقیاس‌پذیری باشد و اگر مشکلی برای یکی از سرورها پیش بیاید، سرورهای دیگر بلافاصله جایگزین می‌شوند.

برای همین هم سرورهای ابری پایداری و آپ‌تایم بسیار بالایی هم دارند و برای کسب‌وکارها یا وب‌سایت‌هایی که ترافیک متغیر دارند، گزینه‌ای ایدئال هستند. جالب است بدانید که از سرورهای ابری می‌توانید به‌صورت ساعتی و روزانه هم استفاده کنید. اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد سرورهای ابری هستید، مقاله سرور ابری چیست را بخوانید. همچنین برخی از تفاوت‌های آن با سرور اختصاصی را می‌توانید در جدول زیر ببینید.

 

سرور ابری سرور اختصاصی
مقیاس‌پذیری بالاترین سطح مقیاس‌پذیری نسبتاً سخت و زمان‌بر
امنیت بسته به ارائه‌دهنده متفاوت است بسیار بالا
شخصی‌سازی نسبتاً محدود بسیار بالا
هزینه متوسط بالا
آپ‌تایم و پایداری بسیار بالا بالا
عملکرد بالا بسیار بالا
زمان لازم برای استقرار سریع زمان‌بر
مدیریت و نگهداری ساده و راحت نیازمند دانش فنی
ارتقای آنی منابع دارد ندارد
کاربری متوسط حرفه‌ای

 

اکنون که با راهکارهای جایگزین سرور اختصاصی و ویژگی‌های اصلی هر یک آشنا شدیم، وقت آن است سرور اختصاصی را کمی عمیق و جزئی‌تر بررسی کنیم. در واقع هر کدام از سرویس‌های میزبانی، نقاط قوت و ضعف خود را دارند و برای اینکه آگاهانه دست به انتخاب بزنید، لازم است به‌صورت کامل با آن‌ها آشنا باشید. در همین راستا، در بخش بعدی به سراغ مزایا و معایب سرور اختصاصی می‌رویم و مهم‌ترین نقاط قوت و ضعف این سرویس میزبانی را به شما می‌گوییم.

 

مزایای سرور اختصاصی

تا اینجا با برخی از مزایای سرور اختصاصی آشنا شدید، اما در ادامه نقاط قوت این راهکار را به‌صورت کامل توضیح خواهیم داد.

  • سرعت و عملکرد بی‌نظیر: سرورهای اختصاصی با ارائه تمام منابع به یک کاربر، عملکردی بی‌نظیر و بدون محدودیت را تضمین می‌کنند. اختصاصی‌بودنِ منابع در این سرویس میزبانی باعث می‌شود که وب‌سایت‌ها و برنامه‌ها در کمترین زمان بارگذاری شوند و به‌این‌ترتیب، تجربه کاربری روان‌تری به مخاطبان ارائه می‌دهد.
  • شخصی‌سازی و کنترل کامل: چون کنترل کاملی روی سرور اختصاصی دارید، تمام ابعاد آن را می‌توانید متناسب با نیازهای خود تغییر دهید. شما می‌توانید حتی سخت‌افزار سرور را هم خودتان انتخاب و برنامه‌ها و نرم‌افزارها را هم مطابق با نیاز خود تنظیم کنید. این سطح از شخصی‌سازی و کنترل در هیچ‌کدام از راهکارهای دیگر امکان‌پذیر نیست و در هر کدام با محدودیت‌های مختلفی روبه‌رو می‌شوید. 
  • آپ‌تایم و پایداری بالا: ازآنجایی‌که شما تنها شخصی هستید که از سرور استفاده می‌کند، با مشکلات زیرساخت بسیار کمتری روبرو می‌شوید و اگر سرور را به‌درستی کانفیگ کرده باشید، می‌توانید از آپ‌تایم و پایداری بسیار بالایی برخوردار شوید. اگر سرور اختصاصی شما دارای قطع و وصلی‌های مختلف بود، می‌توانید از خدمات کانفیگ سرور هم استفاده کنید.
  • امنیت بالا و پیشرفته: در این سرویس این امکان را دارید که از انواع راهکارها و ابزارهای امنیتی برای بهبود امنیت استفاده کنید و زیرساخت را مطابق با نیازهای خود پیکربندی کنید. این قابلیت برای کسب‌وکارهایی که داده‌های حساس و محرمانه دارند، بسیار کاربردی است.

 

امنیت بالا و پیشرفته؛ از مزایای سرور اختصاصی

 

معایب سرور اختصاصی 

سرورهای اختصاصی اگرچه ممکن است شگفت‌انگیز و همه‌چیزتمام به نظر بیایند، اما بی‌نقص نیستند. این سرویس هم نقاط ضعف خاص خود را دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره کردیم:

  • نیاز به دانش و مهارت‌های فنی: با خرید سرور اختصاصی، شما مسئول زیرساخت خودتان خواهید بود و برای راه‌اندازی، پیکربندی، مدیریت و نگهداری سرور نیاز به دانش و مهارت‌های فنی دارید. البته اگر دانش و مهارت فنی این کار را ندارید، می‌توانید مدیریت سرور را به شرکت‌های هاستینگ بسپارید که در ادامه بیشتر در مورد آن صحبت می‌کنیم. اگر مدیریت سرور بر عهده خودتان باشد، باید عملکرد و امنیت سرور را هم به‌صورت دائم زیر نظر داشته باشید تا دچار اختلال نشود.
  • مقیاس‌پذیری پایین: برخلاف راهکارهای مجازی و ابری، سرورهای اختصاصی مقیاس‌پذیری کمی دارند و به‌راحتی نمی‌توانید منابع آن‌ها را ارتقا دهید. ارتقای سرور اختصاصی و یا مهاجرت به سروری قوی‌تر، فارغ از اینکه هزینه‌بر است، می‌تواند زمان‌بر هم باشد.
  • هزینه‌های نسبتاً بالا: سرورهای اختصاصی در مقایسه با سایر سرویس‌های میزبانی وب، هزینه اولیه بیشتری دارند. در نتیجه خرید این سرورها برای وب‌سایت‌ها یا سرویس‌هایی که ترافیک کمی دارند، منطقی نیست. اما اگر به عملکرد و سرعت بالایی نیاز دارید، میزبانی اختصاصی نسبت به سرور مجازی و هاست اشتراکی گزینه ایدئال‌تری است.

 

چالش‌های مدیریت و نگهداری از سرور اختصاصی

 

انواع سرور اختصاصی

سرورهای اختصاصی انواع مختلفی دارند که هرکدام دارای ویژگی‌ها، مزایا و معایب خاص خود هستند و برای موارد مختلفی به کار گرفته می‌شوند. در ادامه این سرورها را در 4 دسته بر اساس سطح مدیریت، سیستم‌عامل، لوکیشن سرور و کاربرد آن‌ها دسته‌بندی می‌کنیم و هر کدام را به طور کامل به شما معرفی می‌کنیم. 

 

1- انواع سرور اختصاصی بر اساس سطح مدیریت

احتمالاً تا اینجا متوجه شده‌اید که سرورهای اختصاصی، به مدیریت و نظارت بالایی نیاز دارند و شما باید دانش و مهارت لازم برای این کار را داشته باشید. در همین راستا، سرورهای اختصاصی در قالب دو راهکار مدیریت‌شده و مدیریت نشده ارائه می‌شوند. در ادامه بیشتر در مورد این دو راهکار و ویژگی‌های آن‌ها صحبت کرده‌ایم.

 

1- سرور اختصاصی مدیریت‌شده

✅صرفه‌جویی در زمان و انرژی

برخی از کسب‌وکارها به سروری با نهایت عملکرد و سرعت نیاز دارند اما تخصص، دانش فنی و یا منابع لازم برای تنظیم درست سرور را ندارند. در همین راستا، این سازمان‌ها سرور اختصاصی را به‌صورت مدیریت‌شده خریداری می‌کنند که در آن شرکت هاستینگ مسئولیت تمام جنبه‌های فنی را بر عهده می‌گیرد. 

یعنی تیم فنی شرکت هاستینگ اقدامات راه‌اندازی سرور، پیکربندی، نظارت، نگهداری و اعمال به‌روزرسانی‌ها را انجام می‌دهد. این نوع سرور مجازی برای کاربرانی که تیم متخصص ندارند، بسیار کاربردی است و باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود. از جمله مزایا و معایب سرور اختصاصی مدیریت شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

مزایای سرور اختصاصی مدیریت شده معایب سرور اختصاصی مدیریت شده
  • رهایی از مدیریت زیرساخت و اقدامات فنی
  • بهره‌مندی از تجربه و تخصص شرکت هاستینگ
  • کاهش قطعی سرور با نظارت همیشگی
  • کانفیگ درست و دقیق سرور مطابق با نیاز شما
  • امکان تمرکز روی سایر ابعاد کسب‌وکار 
  • گران‌تر از سرورهای اختصاصی مدیریت نشده (کماکان باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود)
  • وابستگی به شرکت هاستینگ
  • امکان مواجه با محدودیت‌های شخصی‌سازی در برخی از شرکت‌های هاستینگ

 

2- سرور اختصاصی مدیریت نشده

✅دریافت کنترل و نظارت بیشتر بر سرور

در سرورهای اختصاصی مدیریت نشده، شما کنترل و مسئولیت کامل سرور را بر عهده دارید. در واقع شما باید تمام مواردی مانند راه‌اندازی سرور و پیکربندی اولیه، بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، بهبود امنیت و اعمال تنظیمات و آپدیت‌های امنیتی، مدیریت و نظارت به عملکرد سرور و غیره را خودتان انجام دهید. برای همین هم معمولاً شرکت‌ها و سازمان‌هایی از این نوع سرور استفاده می‌کنند که دارای تیم IT متخصص و توسعه‌دهندگان فنی هستند. مزایای و معایب سرور اختصاصی مدیریت نشده را هم می‌توانید در جدول زیر ببینید.

 

مزایای سرور اختصاصی مدیریت نشده معایب سرور اختصاصی مدیریت نشده
  • کنترل تمام‌وکمال روی سرور
  • ارزان‌تر از سرورهای اختصاصی مدیریت شده
  • نهایت انعطاف‌پذیری و شخصی‌سازی
  • نیازمند دانش و مهارت فنی برای پیکربندی
  • احتمال قطعی در صورت کانفیگ نادرست
  • احتمال مشکلات امنیتی مختلف در صورت کانفیگ نادرست

 

2- انواع سرور اختصاصی بر اساس موقعیت جغرافیایی و لوکیشن

یکی از دسته‌بندی‌های رایج و حائز اهمیتِ سرورهای اختصاصی، موقعیت جغرافیایی و لوکیشن سرور است. هر چه موقعیت سرور و دیتاسنتر به کاربران نزدیک‌تر باشد، سرعت و عملکرد وب‌سایت یا سرویس شما هم افزایش پیدا می‌کند. در همین راستا، سرورهای اختصاصی هم مانند سایر راهکارهای میزبانی در لوکیشن‌های مختلفی ارائه شده است. 

انتخاب یکی از این لوکیشن‌ها، به معیارهای زیادی از جمله بودجه‌ای که در اختیار دارید، نیازهای سرویس، مخاطبان هدف و غیره بستگی دارد. به‌طورکلی، سرورهای اختصاصی در دو موقعیت ایران و خارج ارائه می‌شوند که در ادامه بیشتر در مورد آن‌ها صحبت می‌کنیم.

 

انتخاب لوکیشن و موقعیت جغرافیایی سرور اختصاصی

 

1- سرور اختصاصی ایران

✅پینگ پایین و سرعت بهینه برای کاربران داخلی

سرور اختصاصی ایران ازاین‌جهت که در داخل کشور قرار دارد و فاصله جغرافیایی آن با کاربران ایرانی کم است، جزو بهترین و محبوب‌ترین سرورها محسوب می‌شود؛ مخصوصاً برای کسب‌وکارهایی که عمده کاربران آن‌ها در داخل ایران قرار دارند. سرورهای اختصاصی ایران در دیتاسنترهای معتبر و شناخته‌شده کشور میزبانی می‌شوند و امنیت، عملکرد و پایداری بسیار بالایی در اختیار شما قرار می‌دهند. 

از جمله این دیتاسنترها می‌توان به دیتاسنترهای آسیاتک، شاتل، تبیان، پارس آنلاین و غیره اشاره کرد که همگی از باکیفیت‌ترین دیتاسنترهای ایران محسوب می‌شوند. البته توجه داشته باشید که فاصله جغرافیایی تنها یکی از عوامل تعیین‌کننده در سرعت و عملکرد سرور است و معیارهای دیگری مانند زیرساخت‌ها، تجهیزات به‌کارگرفته‌شده و حتی نحوه کانفیگ سرور هم روی سرعت تأثیر می‌گذارند. معمولاً سرورهای خارجی از لحاظ این معیارها دست برتر را دارند. در ادامه بیشتر در مورد سرور اختصاصی خارج و ویژگی‌های آن‌ها صحبت کرده‌ایم.

 

2- سرور اختصاصی خارج

زیرساخت و تجهیزات پیشرفته با دسترسی بین‌المللی

سرور اختصاصی خارج در دیتاسنترهای کشورهای خارجی میزبانی می‌شود و نسبت به دیتاسنترهای ایرانی، اغلب از زیرساخت‌های مدرن و به‌روزتری استفاده می‌کنند. پس با اینکه سرورهای اختصاصی خارج فاصله بیشتری با کاربران ایرانی دارند، اما همچنان به‌خاطر کیفیت بالای تجهیزات، سرعت و عملکرد بسیار خوبی دارند. در ادامه، لوکیشن‌های محبوب سرور اختصاصی خارج را به شما معرفی می‌کنیم.

    • سرور اختصاصی آلمان: آلمان دارای بزرگ‌ترین اپراتورهای مرکز داده در اروپا است و یکی از معروف‌ترین دیتاسنترهای بین‌المللی، یعنی دیتاسنتر هتزنر (Hetzner) در این کشور قرار دارد. سرورهای اختصاصی آلمان دارای پورت‌های پرسرعت و سخت‌افزارهای قوی هستند و با خرید سرور اختصاصی آلمان می‌توانید از زیرساختی قدرتمند و پیشرفته برای میزبانی سرویس‌های خود استفاده کنید. 
    • سرور اختصاصی هلند: دیتاسنترهای هلند در نقاط جغرافیایی برجسته قرار گرفته و جزو سرورهای قدرتمند با منابع قوی و سخت‌افزارهای مدرن محسوب می‌شوند. با خرید سرور اختصاصی هلند، ضمن دریافت آی‌پی اختصاصی و ثابت، از  آپ‌تایم 99 درصد و امنیت و عملکرد بالا برخوردار می‌شوید.
    • سرور اختصاصی انگلیس: دیتاسنترهای انگلیس به دلیل موقعیت جغرافیایی استراتژیک و زیرساخت‌های پیشرفته، گزینه‌ای ایدئال برای کاربرانی است که نیاز به دسترس‌پذیری بالا و ارتباطات سریع دارند. با خرید سرور اختصاصی انگلیس، علاوه بر پهنای باند بالا و سخت‌افزارهای بروز، امنیت و عملکرد پایدار و تضمین شده‌ای دریافت می‌کنید.
    • سرور اختصاصی فرانسه: فرانسه با دیتاسنترهای معتبر و زیرساخت‌های مدرن، انتخابی مناسب برای کاربرانی است که به دنبال میزبانی پرسرعت و امن در قلب اروپا هستند. پس اگر به دنبال سرورهایی با آپ‌تایم بالا و منابع قوی برای میزبانی وب‌سایت‌ها و برنامه‌های خود هستید، می‌توانید برای خرید سرور اختصاصی فرانسه اقدام کنید.
    • سرور اختصاصی فنلاند: فنلاند با بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر و دیتاسنترهای پیشرفته، یک گزینه ایدئال برای کاربرانی است که به دنبال یک سرویس پایدار، کم‌هزینه و دوستدار محیط زیست هستند. پس برای بهره‌مندی از سخت‌افزارهای بروز، امنیت و عملکرد بسیار بالا، می‌توانید به فکر خرید سرور اختصاصی فنلاند هم باشید.
    • سرور اختصاصی آمریکا: سرورهای اختصاصی آمریکا در دیتاسنترهای محبوب بین‌المللی و در بزرگ‌ترین  و بهترین ایالت‌های آمریکا میزبانی می‌شوند. در همین راستا، خرید سرور اختصاصی آمریکا برای کاربرانی که به دنبال دسترس‌پذیری همیشگی و کارایی بی‌نظیر هستند، بسیار مناسب است.

 

3- انواع سرور اختصاصی بر اساس سیستم‌عامل

شما برای مدیریت راحت‌تر سرور و تنظیمات هاست خود، به یک سیستم‌عامل نیاز دارید که معمولاً از لینوکس سرور و ویندوز سرور برای این کار استفاده می‌شود. همچنین برخی از افراد بسته به نیاز خود ممکن است برای خرید سرور اختصاصی میکروتیک هم اقدام کنند. انتخاب سیستم‌عامل در وهله اول به نیازهای کسب‌وکار شما و در وهله دوم به میزان دانش و تخصص شما و همچنین بودجه‌ای که در اختیار دارید، بستگی دارد. در ادامه توضیحات بیشتری در مورد سیستم‌عامل‌های رایج بیان کرده‌ایم.

 

انتخاب سیستم‌عامل مناسب برای سرور اختصاصی

 

  • سرور اختصاصی لینوکس: لینوکس (Linux) یک سیستم‌عامل رایگان و منبع‌باز است و به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین و پرطرف‌دارترین سیستم‌عامل‌ها شناخته می‌شود. این سیستم‌عامل قابلیت‌های شخصی‌سازی بیشتری دارد و به همین خاطر اولویت اول بسیاری از کسب‌وکارها است. با خرید سرور اختصاصی لینوکس، می‌توانید از سروری با کارایی و منابع بهینه، پایداری، قدرت و امنیت بالا استفاده کنید.
  • سرور اختصاصی ویندوز: اکثر شما با سیستم‌عامل ویندوز آشنایی دارید و دست‌کم یک‌بار از آن استفاده کرده‌اید. این سیستم‌عامل به دو دلیل محبوبیت زیادی دارد: کاربرپسندبودن و پشتیبانی گسترده از نرم‌افزارهای مایکروسافت. پس اگر اغلب از برنامه‌ها و سرویس‌های مایکروسافت مانند شیرپوینت سرور، اکسچنج سرور، اس‌کیوال سرور یا برنامه‌های مبتنی بر ویندوز و غیره استفاده می‌کنید، خرید سرور اختصاصی ویندوز بهترین گزینه برای شما است. البته این نوع سرور اختصاصی گران‌تر است و علاوه بر اینکه از منابع سرور بیشتر استفاده می‌کند، باید تنظیمات امنیتی آن را هم با دقت زیادی انجام دهید.

 

4- انواع سرور اختصاصی بر اساس کاربرد آن‌ها

علاوه بر مواردی که پیش‌تر بیان کردیم، سرورهای اختصاصی را می‌توان بر اساس کاربردهایی که دارند هم دسته‌بندی کرد. از جمله این سرورها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرور اختصاصی فروشگاهی: فروشگاه‌های اینترنتی بزرگ نیازهای متنوعی دارند؛ برای مثال آن‌ها نیاز دارند که درخواست‌های مشتریان به‌سرعت پردازش شود و اطلاعات محصولات در کمترین زمان از پایگاه‌داده فراخوانی شود. از طرف دیگر، این فروشگاه نیاز دارند که امنیت داده‌های آن‌ها که شامل اطلاعات مهم کاربران و همچنین سفارش‌ها است، حفظ شود. البته این فروشگاه‌ها نیازهای دیگری هم دارند که سرور اختصاصی فروشگاهی به‌صورت کامل برای آن‌ها بهینه شده است. 
  • سرور GPU: برخی از سرورهای اختصاصی علاوه بر منابع پایه (شامل پردازنده، حافظه رم و فضای ذخیره‌سازی) دارای کارت اختصاصی گرافیک یا جی‌پی‌یو (GPU) هم هستند. این سرورهای برای پردازش‌های سنگین طراحی شده‌اند و توانایی بسیار بالایی دارند. پس اگر برای مواردی مانند رندرینگ، تحلیل داده، توسعه مدل‌های هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، میزبانی بازی‌های مبتنی بر واقعیت افزونه و غیره نیاز به سرور اختصاصی دارید، بهتر است برای خرید سرور GPU اقدام کنید.
  • سرور گیم: علاوه بر سرور جی‌پی‌یو که برای میزبانی بازی‌های مبتنی بر واقعیت مجازی استفاده می‌شود، از سرور اختصاصی می‌توان برای میزبانی بازی‌های آنلاین چندنفره هم استفاده کرد. در این حالت، نقش سرور اختصاصی این است که دسترسی گیمرها و بازیکنان را به محیط بازی مدیریت کند و مطمئن شود که همه آن‌ها طبق یک قانون بازی می‌کنند. گیم سرور همچنین پینگ کاربران به بازی را به کمترین حالت می‌رساند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به‌صورت لحظه‌ای در جریان آخرین تغییرات بازی قرار گیرند و آن را بدون لگ تجربه کنند.

 

راه‌اندازی گیم سرور یا سرور بازی؛ از کاربردهای رایج سرور اختصاصی

 

تصورات اشتباه در مورد سرورهای اختصاصی

در دنیای میزبانی وب، سرورهای اختصاصی به‌عنوان قدرتمندترین و قابل‌اعتمادترین سرویس شناخته می‌شوند. بااین‌حال، تعدادی افسانه و تصور نادرست هم پیرامون این سرورها وجود دارد که ممکن است شما را در حین خرید سردرگم کند. برای همین در ادامه قصد داریم چند تصور رایج و اشتباه در مورد سرورهای اختصاصی را بیان کنیم تا دیدی واقع‌بینانه‌تر نسبت به آن داشته باشید.

 

1- میزبانی اختصاصی همیشه گران است

بسیاری از افراد اعتقاد دارند که سرورهای اختصاصی بسیار گران‌تر از سایر سرویس‌های میزبانی هستند. جدا از اینکه چنین ادعایی همیشه درست نیست و شرکت‌هایی مانند ماهان سرور پلن‌های متنوعی با قیمت‌های بسیار منصفانه ارائه می‌دهند، قیمت این سرورها در طولانی‌مدت بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر خواهد بود.

اغلب راهکارهای اشتراکی به‌خاطر تقسیم منابع و زیرساخت مشترک، در معرض آسیب‌های امنیتی قرار دارند. این موضوع می‌تواند باعث ریسک‌های مختلفی از جمله ازدست‌رفتن اطلاعات و یا اتلاف وقت و هزینه شما شود. این در حالی است که سرور اختصاصی به‌صورت کامل در کنترل و اختیار شماست و ریسک‌های مختلفی را به حداقل می‌رساند.

 

2- سرورهای اختصاصی همیشه بهترین سرعت و عملکرد را دارند

سرورهای اختصاصی اغلب به‌خاطرِ داشتن منابع اختصاصی، عملکرد بهتری نسبت به هاست اشتراکی یا سرور مجازی دارند. اما عملکرد نهایی هر سرور اختصاصی، در وهله اول به مشخصات سرور (مانند CPU، RAM، حافظه ذخیره‌سازی و غیره) و در وهله دوم به نحوه کانفیگ و بهینه‌سازی سرور بستگی دارد. اگر کانفیگ و بهینه‌سازی سرور به‌درستی انجام نشود، ممکن است یا سرور مجازی با ابری مشابه که به‌خوبی کانفیگ شده، بتواند چند برابر عملکرد بهتری داشته باشد.

 

3- سرور اختصاصی فقط به دردِ کسب‌وکارهای بزرگ می‌خورد

اگرچه بیشتر کسب‌وکارها و سازمان‌های بزرگ استفاده از سرورهای اختصاصی را ترجیح می‌دهند، اما این سرویس فقط مختص آن‌ها نیست. ازآنجایی‌که این سرورها می‌توانند حجم بالایی از ترافیک را مدیریت کنند، هر صاحب وب‌سایت یا سرویسی که به بهترین عملکرد، امنیت و کنترل نیاز داشته باشد، می‌تواند از سرورهای اختصاصی استفاده کند.

 

تصورات و باورهای رایج اشتباه درباره سرورهای اختصاصی

 

4- سرورهای اختصاصی هیچ‌گاه دچار قطعی نمی‌شوند

اگرچه سرورهای اختصاصی نسبت به سایر میزبانی‌ها قابل‌اعتمادتر و مطمئن‌تر هستند، اما آن‌ها هم ممکن است دچار اختلال شوند و از قطعی به‌خاطر مشکلات سخت‌افزاری یا شبکه مصون نیستند. مشکلات سخت‌افزاری یا شبکه‌ای ممکن است در هر سرویس میزبانی رخ دهد. به همین خاطر، انتخاب یک ارائه‌دهنده معتبر و داشتن یک برنامه بازیابی برای مواقع بحرانی ضروری است و بهتر است همواره این برنامه را برای خود داشته باشید.

 

5- تمام سرورهای اختصاصی ارائه‌شده توسط شرکت‌ها یکسان هستند

واقعیت این است که همه شرکت‌های هاستینگ خدمات یکسانی ندارند و زیرساخت و منابع خود را به یک شکل مدیریت نمی‌کنند. برخی از شرکت‌های هاستینگ ممکن است سخت‌افزارهای قوی‌تری، پشتیبانی بهتر و یا حتی امنیت بالاتری ارائه دهند. بنابراین قبل از انتخاب سرویس‌دهنده، حتماً نیازهای خود را مشخص کنید و تمام گزینه‌های روی میز را به‌دقت مقایسه کنید. شما همچنین می‌توانید از سرور تستی شرکت‌های هاستینگ استفاده کنید تا متوجه کیفیت زیرساخت آن شرکت شوید.

 

در خرید سرور اختصاصی به چه نکاتی توجه کنیم؟ 5 نکته مهم

قبل از خرید سرور اختصاصی فاکتورها و نکات زیادی وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید. برای اطلاع از این فاکتورها و نکات، پیشنهاد می‌کنیم مقاله راهنمای خرید سرور اختصاصی را بخوانید. بااین‌حال در ادامه چندین سؤال مهم را مطرح کرده‌ایم که به شما کمک می‌کند سرور اختصاصی را متناسب با نیازهای خود انتخاب کنید.

 

  1. آیا سیستم‌عامل خاصی نیاز دارید؟ معمولاً یکی از دو سیستم‌عامل لینوکس یا ویندوز روی سرورهای اختصاصی نصب می‌شود اما بسته به نیاز، امکان نصب سیستم‌عامل‌های دیگر هم وجود دارد. به‌طورکلی، شما باید سیستم‌عامل را بر اساس تکنولوژی‌ها و برنامه یا ابزارهایی که استفاده می‌کنید، انتخاب کنید.
  2. به چه مقدار منابع نیاز دارید؟ هنگام خرید سرور اختصاصی، باید منابع موردنیاز حال حاضر و آینده را هم در نظر داشته باشید. در این مرحله باید نیازهای سخت‌افزاری سرور مانند تعداد هسته‌های پردازنده، فضای ذخیره‌سازی، حافظه رم و غیره را بسته به نیازهای کسب‌وکار خود مشخص کنید.
  3. پهنای باند موردنیازتان چقدر است؟ پهنای باند هنگام نوسانات ترافیکی تأثیر به سزایی بر سرعت و عملکرد سرور دارد. پس اگر سرویس شما ترافیک بالایی دارد، خرید سرور اختصاصی با پهنای باند بالا می‌تواند سرعت پاسخ‌گویی و بارگذاری مناسبی را برای شما فراهم کند.
  4. چقدر در زمینه مدیریت سرور دانش و مهارت دارید؟ همان‌طور که گفتیم، سرورهای اختصاصی به دو دسته اصلی مدیریت‌شده و مدیریت نشده تقسیم می‌شوند. اگر دانش فنی کافی برای راه‌اندازی، پیکربندی و نگهداری از سرور را ندارید، سرور اختصاصی مدیریت‌شده گزینه بهتری برای شما است. اما اگر قصد دارید کنترل و نظارت بیشتری بر سرور داشته باشید، سرور اختصاصی مدیریت نشده انتخاب ایدئال شماست.
  5.  مخاطبان هدف شما بیشتر در کدام موقعیت جغرافیایی قرار دارند؟ معمولاً سرورهای اختصاصی ایران برای مخاطبان داخل کشور سرعت بارگذاری و لود بهتری دارند. درحالی‌که سرورهای اختصاصی خارج به دلیل فاصله جغرافیایی بیشتر، ممکن است در برخی از شرایط با تأخیر و کاهش عملکرد مواجه شوند. البته سرورهای اختصاصی خارج دارای زیرساخت‌های بهتری هستند و دسترسی بین‌المللی بهتری ایجاد می‌کنند.

 

الزامات و معیارهای خرید سرور

 

سرور اختصاصی را از کجا بخریم؟

در این مقاله به طور کامل گفتیم که سرور اختصاصی چیست و علاوه بر مزایا و معایب آن، کاربردها و انواع آن را معرفی کردیم. همچنین آن را با راهکارهای مشابه مقایسه و نکات مهم خرید سرور اختصاصی را گفتیم. شرکت‌های مختلفی سرور اختصاصی را ارائه می‌کنند اما باید در انتخاب شرکت بسیار حساس باشید. ما در ماهان سرور همواره در تلاش هستیم تا خدمات را در بالاترین سطح به مشتریان ارائه کنیم.

در همین راستا، زیرساخت و سرورهای اختصاصی را به‌صورت حرفه‌ای پیکربندی و کانفیگ کرده‌ایم تا بالاترین میزان عملکرد و امنیت را داشته باشند. با این کار، هزینه‌های هاستینگ را برای کسب‌وکارها کاهش داده‌ایم. به همین خاطر، با خرید راهکارهای میزبانی از ماهان سرور، نیازی نیست که در زمانی کوتاه به پلن‌های قوی‌تر مهاجرت کنید. در واقع ما به همکاری برد-برد معتقدیم و راهکارهای متنوعی برای رفع نیازهای شما ارائه می‌کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید از طریق شماره 02171057619 با ما در تماس باشید.

امیدواریم که تا اینجای مقاله توانسته باشیم به تمام سؤالات شما دررابطه‌با سرور اختصاصی پاسخ داده باشیم. اگر همچنان سؤالی دارید، حتماً از طریق بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن به شما پاسخ دهیم.  همچنین خوشحال می‌شویم در راستای بهبود مطالب این بخش، نظر، انتقاد و پیشنهادهای خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

سؤالات متداول

  • سرور اختصاصی چیست و چه کاربردهایی دارد؟ سرور اختصاصی نوعی سرویس میزبانی است که در آن کل سرور و منابع آن به یک مشتری اختصاص داده می‌شود. میزبانی اختصاصی به‌خاطر عملکرد بالاتر، امکان سفارشی‌سازی بیشتر و امنیت بهتر، برای کسب‌وکارهای بزرگ با نیازهای پیچیده کاربرد دارد و معمولاً قیمت آن نسبت به سایر خدمات میزبانی بالاتر است.
  • بهترین سیستم‌عامل برای سرور اختصاصی چیست؟ هیچ‌کدام از سیستم‌عامل‌ها همواره بهترین نیستند و شما باید بر اساس تکنولوژی‌ها و زبان برنامه‌نویسی مورداستفاده و همچنین نرم‌افزار یا ابزارهایی که نیاز دارید، سیستم‌عامل سرور را انتخاب کنید. 
  • آیا می‌توانم چندین سیستم‌عامل را روی یک سرور اختصاصی نصب کنم؟ بله شما می‌توانید با استفاده از نرم‌افزارهایی مانند VMware، چندین ماشین مجازی روی سرور اختصاصی ایجاد کنید و روی هر کدام، سیستم‌عامل‌های مختلفی نصب کنید.
  • چطور باید مطمئن شوم که سرور اختصاصی برای من مناسب است؟ اگر وب‌سایت، برنامه یا سرویسی دارید که دارای ترافیک بالایی است و راهکارهای اشتراکی نمی‌توانند جوابگوی شما باشند، باید سرور اختصاصی تهیه کنید. همچنین اگر به زیرساختی نیازی دارید که عملکرد و امنیت بسیار بالایی داشته باشد و بتوانید تمام ابعاد آن را به‌دلخواه تغییر دهید، نیاز به سرور اختصاصی دارید. 
  • آیا سرور اختصاصی برای میزبانی وب‌سایت‌های بزرگ و پر ترافیک مناسب است؟ بله سرور اختصاصی به واسطه منابع اختصاصی و قدرتمند، عملکرد و کارایی بسیار بالایی دارد و به‌راحتی می‌تواند حجم عظیم ترافیک در وب‌سایت‌های پربازدید را مدیریت کند.
  • آیا سرور اختصاصی برای کسب‌وکارهای کوچک مناسب است؟ فارغ از اینکه اندازه کسب‌وکار شما چقدر بزرگ یا کوچک است، اگر نیازهای پیچیده‌ای دارید و می‌خواهید کنترل کاملی روی سرور داشته باشید، سرور اختصاصی برای شما مناسب خواهد بود. 
  • آیا می‌توان سرور اختصاصی را به‌مرورزمان ارتقا داد؟ بله، این امکان وجود دارد و هر زمان که لازم باشد، با اضافه‌کردن منابع یا مهاجرت به سروری قوی‌تر، می‌توانید سرور اختصاصی خود را ارتقا دهید. البته این ارتقا در برخی از شرایط ممکن است زمان‌بر و هزینه‌بر باشد.
  • تفاوت بین سرور اختصاصی مدیریت شده و مدیریت نشده چیست؟ در سرورهای اختصاصی مدیریت شده، شرکت هاستینگ تمام اقدامات لازم برای راه‌اندازی، مدیریت و نگهداری از سرور را انجام می‌دهد اما در سرور اختصاصی مدیریت نشده، تمام این اقدامات بر عهده خودتان است.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا