تا 40% تخفیف هفتگی با عضویت در کانال و صفحه رسمی ماهان سرور !

میل سرور چیست؟ معرفی انواع نرم افزار Mail server

0
(0)

میل سرور، سروری است که وظیفه ارسال، دریافت و مدیریت ایمیل‌ها را بر عهده دارد. زمانی که یک نفر می‌خواهد یک ایمیل را ارسال کند، ابتدا ایمیل را از برنامه یا اپلیکیشن ایمیل خود ارسال می‌کند. سپس ایمیل به سرور ارسال شده و سرور آن را پردازش می‌کند،در ادامه این بحث با وب سایت ماهان سرور همراه باشید.

فرایند ارسال ایمیل شامل چند مرحله است. ابتدا، ایمیل در برنامه یا اپلیکیشن ایمیل ایجاد و تنظیم می‌شود، سپس اطلاعات ایمیل شامل ایمیل گیرنده، عنوان، متن و هر ضمیمه ممکن را وارد می‌کنید. پس از آماده سازی ایمیل، برنامه به سرور میل مربوطه متصل می‌شود. به طور خلاصه، Mail server نقش مهمی در ارسال و دریافت ایمیل‌ها با تضمین امنیت و صحت آنها دارد و از طریق پروتکل‌های استانداردی مانند  SMTP، IMAP و POP3 کار می‌کند.

میل سرور چیست؟

به بیان ساده‌تر، Mail Server مانند یک دفتر پستی عمل می‌کند که ایمیل‌ها را دریافت کرده و به مقصد نهایی تحویل می‌دهد. به عنوان یک عامل انتقال نامه  (MTA) میل سرور مسئولیت ارسال ایمیل‌ها را بر عهده دارد. وقتی یک نفر یک ایمیل را ارسال می‌کند، آن ایمیل ابتدا به میل سرور فرستنده ارسال می‌شود.

سپس Mail server فرستنده، آدرس سرور میل گیرنده را پیدا کرده و ایمیل را به آنجا ارسال می‌کند. میل سرورها می‌توانند تنظیمات امنیتی مختلفی داشته باشند تا از امنیت ایمیل‌ها محافظت کنند. این می‌تواند شامل استفاده از پروتکل‌های رمزنگاری مانند TLS  و همچنین ارائه ابزارهای فیلترینگ اسپم و ابزارهای دیگری برای مدیریت ایمیل‌ها و افزایش امنیت باشد. به طور خلاصه، میل سرور سرویسی است که نقش واسطه بین ارسال و دریافت ایمیل‌ها را بازی می‌کند. این سرویس امنیت و اطمینان را در انتقال و تحویل ایمیل‌ها فراهم می‌کند و می‌تواند برای شرکت‌ها و کاربران حائز اهمیت باشد.

what is mail server

انواع میل سرور کدامند؟

اگر به تکنولوژی مورد استفاده در میل سرورها نگاه کنیم، می‌توانیم دو نوع میل سرور را تشخیص دهیم:

  • میل سرور لینوکسی
  • میل سرور ویندوزی

اما از لحاظ سازوکار دو نوع میل سرور داریم که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • میل سرور ورودی
  • میل سرور خروجی

به طور معمول، میل سرورهای لینوکسی برای عموم کاربران و کسب و کارهای کوچک و متوسط و میل سرورهای ویندوزی برای سازمان‌ها و شرکت‌ها با نیازهای پیچیده استفاده می‌شوند.

1.میل سرور ورودی یا lncoming Mail Server

به طور کلی نوع دیگری از میل سرورها نیز وجود دارند که به عنوان میل سرور ورودی (Incoming Mail Server) شناخته می‌شوند. این نوع سرور به پردازش و دریافت ایمیل‌ها از سمت سرور فرستنده می‌پردازد و ایمیل‌ها را در صندوق ایمیل گیرنده ذخیره می‌کند. دو پروتکل اصلی برای مدیریت ایمیل‌ها در سرور ورودی عبارتند از:

IMAP (Internet Message Access Protocol): با استفاده از این پروتکل، کپی ایمیل‌ها در سرور ورودی ذخیره می‌شود و کاربر می‌تواند ایمیل‌ها را از هر دستگاهی که به سرور متصل شده، مشاهده کند و تغییراتی در آن‌ها ایجاد کند.

POP3 (Post Office Protocol version 3): در این پروتکل، ایمیل‌ها به صورت پیشفرض در برنامه ایمیل کاربر دانلود می‌شوند و اینترنت مورد نیاز برای دسترسی به ایمیل‌ها در آن لحظه لازم نیست.

2.میل سرور خروجی یا Outgoing Mail Server

میل سرور خروجی (Outgoing Mail Server) یا سرور SMTP  یک نوع Mail Server است که مسئولیت ارسال ایمیل‌ها را بر عهده دارد. برای درک بهتر این مفهوم، فرض کنید می‌خواهید یک نامه را به اصفهان ارسال کنید. شما نامه را به اداره پست کرمان می‌دهید و انتظار دارید که آن را به اداره پست تبریز تحویل دهد. در این مثال، میل سرور خروجی معادل با اداره پست اصفهان است و به سرور SMTP نیز سرور انتقال نامه ساده یا پروتکل ارسال نامه تحویلی نیز گفته می‌شود.

outgoing mail server

3.میل سرور ابری

ایمیل سرور ابری، یک سرویس ایمیل است که بر روی زیرساخت ابری (Cloud Infrastructure) ارائه می‌شود. این یعنی سرورهای ایمیل در مراکز داده متفاوت در سراسر جهان قرار دارند و از توزیع شدن برخوردارند. استفاده از ایمیل سرور ابری برخی مزایا را نسبت به ایمیل سرور معمولی ارائه می‌دهد. برخی از این مزایا عبارتند از:

اطمینان و دسترس‌پذیری بالا: به دلیل قابلیت توزیع مراکز داده، ایمیل سرور ابری دارای اطمینان بالا و قابلیت دسترس‌پذیری بیشتری است. حتی اگر یکی از مراکز داده غیرفعال شود، ایمیل‌ها به گیرندگان هدف تحویل داده می‌شوند.

مقیاس‌پذیری آسان: ایمیل سرور ابری به سادگی قابل مقیاس‌پذیری است. به طور مثال، در صورت افزایش تعداد کاربران شما، می‌توانید به راحتی ظرفیت سرور خود را افزایش دهید.

کاهش هزینه‌ها: ایمیل سرور ابری به طور معمول هزینه‌های کمتری نسبت به ایمیل سرور سنتی دارد. این به خاطر کاهش هزینه‌های مربوط به سخت‌افزار، نرم‌افزار و نگهداری است. با استفاده از ایمیل سرور ابری، شما می‌توانید از امکانات پیشرفته و قابلیت‌های پیشرفته‌تری برای مدیریت ایمیل‌های خود استفاده کنید.

فرآیند ارسال ایمیل با استفاده از میل سرور چگونه است؟

حال که می‌دانیم Mail Server خروجی چیست، می‌توانیم مراحل ارسال یک ایمیل را بررسی کنیم:

ارسال پیام توسط فرستنده

وقتی شما پیامی را تایپ کرده و دکمه “ارسال” را می‌زنید، برنامه یا اپلیکیشن ایمیل شما با سرور SMTP (میل سرور خروجی) تماس می‌گیرد. به عبارت دیگر، آدرس سرور میل خروجی به نمایندگی از آدرس دامنه میل مانند (smtp.example.com) استفاده می‌شود. اطلاعاتی از جمله آدرس ایمیل فرستنده، آدرس ایمیل گیرنده، متن پیام و هر پیوستی که به ایمیل اضافه شده است، به سرور SMTP ارسال می‌شود.

send message by sender

پردازش آدرس ایمیل گیرنده توسط سرور SMTP فرستنده

سرویس SMTP آدرس ایمیل گیرنده را پردازش می‌کند. اگر نام دامنه گیرنده با نام دامنه فرستنده برابر باشد، پیام مستقیماً به سرور میل ورودی مانند POP3 یا IMAP که نماینده‌های سرور میل ورودی هستند ارسال می‌شود. اما اگر دامنه گیرنده متفاوت باشد، سرور SMTP با سرور دامنه مقصد ارتباط برقرار می‌کند.

یافتن میل سِرور مقصد توسط سرور SMTP فرستنده

در این مرحله، سرور SMTP فرستنده باید میل سرور مقصد را پیدا کند. برای این کار، سرور SMTP با استفاده از سرویس نام دامنه (DNS)  برای یافتن میل سرور مقصد ارتباط برقرار می‌کند. با دریافت نام دامنه ایمیل گیرنده، سرور SMTP آدرس IP مربوط به میل سرور مقصد را از طریق سرویس DNS دریافت می‌کند.

انتقال ایمیل بین سرور‌های SMTP

بعد از یافتن Mail Server مقصد، سرور SMTP فرستنده ارتباط مستقیم با سرور SMTP مقصد برقرار می‌کند. این ایمیل به صورت مستقیم بین سرورهای SMTP منتقل می‌شود تا سرانجام به مقصد برسد. این فرآیند ممکن است با استفاده از چندین سرور SMTP در مسیر انتقال صورت گیرد تا ایمیل به میل سرور مقصد برسد.

تحویل پیام به گیرنده

وقتی سرور SMTP مقصد ایمیل را دریافت می‌کند، این ایمیل توسط سرویس ایمیل گیرنده اسکن و بررسی می‌شود. سپس ایمیل به سرور POP3  یا IMAP مرتبط با صندوق ایمیل گیرنده تحویل داده می‌شود. در صورتی که ایمیل دارای مجوز و صحت لازم باشد، به کاربر گیرنده نمایش داده می‌شود و او می‌تواند آن را مشاهده و پاسخ دهد. در صورت وجود هرگونه خطا یا مشکل در ایمیل، Mail Server مقصد به سرور SMTP فرستنده بازخورد می‌دهد و مشکل را به فرستنده اعلام می‌کند. به طور خلاصه، مراحل ارسال یک ایمیل همراه با سرور SMTP (میل سرور خروجی) شامل یافتن میل سرور مقصد و انتقال ایمیل بین سرورهای SMTP تا رسیدن به گیرنده است.

انواع نرم افزار میل سرور کدامند؟

در ادامه قصد معرفی نرم افزارهای میل سرور را داریم پس با ما همراه باشید:

1.نرم افزار MDaemon

سرور ایمیل MDaemon یک جایگزین امن، قابل اعتماد و مقرون به صرفه برای Microsoft Exchange یا Microsoft 365 محسوب می‌شود. این سرور ایمیل، به عنوان یک سرویس کاربرپسند، قابل اعتماد و ایمن، بدون نیاز به مدیریت پیچیده و هزینه‌های بالا برای هر کاربر، توصیه می‌شود. همچنینMDaemon  امکانات پیام‌رسانی و همکاری را با تمرکز بر امنیت و حریم خصوصی، طراحی ایمیل کاربرپسند و بصری ساده، مدیریت دستگاه‌های تلفن همراه، پیام‌رسانی فوری کسب‌وکار و اشتراک‌گذاری اسناد را به کاربران ارائه می‌دهد.

mdaemon software

2.نرم‌افزار Exchange Server

نرم‌افزار  Exchange Serverیک پلتفرم ایمیل، تقویم، تماس، برنامه‌ریزی و همکاری مایکروسافت است. این پلتفرم بر روی سیستم عامل ویندوز سرور (OS) و وب سرور IIS مستقر شده و برای استفاده تجاری استفاده می‌شود.  Exchange Server مایکروسافت برای دسترسی کاربران به پلتفرم پیام‌رسانی از طریق دستگاه‌های تلفن همراه، دسکتاپ و سیستم‌های مبتنی بر وب طراحی شده است. کاربران از طریق تقویم و به اشتراک‌گذاری اسناد با یکدیگر همکاری می‌کنند Exchange Server .همچنین قابلیت‌های ذخیره‌سازی و امنیتی متنوعی در اختیار سازمان‌ها قرار می‌دهد که شامل بایگانی محتوا، جستجو و اجرای وظایف مطابقت است. این نرم افزار اکنون جزء اساسی Office 365 است که به صورت سرویس (SaaS) در ابر مایکروسافت ارائه می‌شود.

exchange server software

3.نرم افزار RaidenMAILD

RaidenMAILD یک سرور ایمیل SMTP/POP3/WebMail  با کاربری آسان است که برای ارتباطات در سطح جهان طراحی شده است. این سرور ایمیل، برای استفاده کاربران خانگی و سازمانی طراحی شده و راه‌اندازی آن بسیار آسان است که همه می‌توانند به تنهایی آن را انجام دهند، حتی اگر تا به حال سرور ایمیل را راه‌اندازی نکرده باشند.

4.نرم افزار MailEnable

MailEnable نیز یک راه حل قدرتمند، قابل مقیاس‌پذیر و مقرون به صرفه در زمینه ایمیل است که برای سیستم‌ عامل مایکروسافت ویندوز  NT 4، 2000، XP  و بالاتر طراحی شده است. همچنین MailEnable  با ارائه یک سیستم ایمیل جامع، ساده و قابل اعتماد، محیطی را ایجاد می‌کند که بسیار قابل توسعه است. این نرم‌افزار قابلیت سفارشی‌سازی و توسعه را از طریق کتابخانه‌های  COM، DLL‌ ها و فایل‌های پیکربندی فراهم می‌کند. هر دو نرم‌افزار RaidenMAILD و MailEnable در زمینه ارائه راه حل‌های ایمیل کارآمد و با قابلیت‌های مختلف تعریف می‌شوند که به کاربران در انجام وظایف ارتباطی و مدیریت ایمیل‌ها کمک می‌کنند.

mailenable software

سخن پایانی

همانطور که قبلاً اشاره شد، فرایند ارسال و دریافت ایمیل پیچیده است و با وجود تمام استانداردهای امنیتی، همچنان احتمال جعل پیام‌ها و حملات سایبری وجود دارد. اما با استفاده از نرم‌افزارهای سرور ایمیل قابل اعتماد، می‌توان امنیت ایمیل را بهبود بخشید. این نرم‌افزارها، ابزارها و قابلیت‌های امنیتی بسیاری را ارائه می‌دهند تا امنیت ایمیل‌ها را تضمین کرده و هویت فرستنده را تأیید کنند و از حملات سایبری محافظت کنند.

با استفاده از یک نرم‌افزار سرور ایمیل قوی و امن، شما می‌توانید از امنیت و حریم خصوصی اطلاعات ایمیل خود اطمینان حاصل کنید و از خطرات سایبری در امان باشید. این نرم‌افزارها امکانات متنوعی از جمله مدیریت سیاست‌های امنیتی، کنترل اسپم و ویروس‌ها، رمزنگاری ایمیل و کنترل دسترسی‌ها را فراهم می‌کنند. درنهایت، استفاده از یک نرم‌افزار سرور ایمیل قوی و امن، به شما کمک می‌کند تا امنیت ایمیل خود را تقویت کنید و از پتانسیل خطرات سایبری در امان باشید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن