سرور اختصاصیسرور مجازی

تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی چیست؟

سرور مجازی (VPS) منابع یک سرور فیزیکی را بین کاربران مختلف تقسیم می‌کند، در حالی که سرور اختصاصی تمام منابع یک سرور فیزیکی را به یک کاربر اختصاص می‌دهد.

5
(1)

سرور مجازی و اختصاصی از محبوب‌ترین خدمات میزبانی هستند و اگر قصد خرید آن‌ها را دارید، بهتر است قبل از خرید با تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی آشنا شوید. آگاهی از تفاوت‌های این دو به شما کمک می‌کند انتخاب درست‌تری داشته باشید و همچنین بهتر از منابع مالی خود استفاده کنید.

برای همین در این مقاله به مقایسه سرور اختصاصی و سرور مجازی یا وی پی اس پرداختیم و تفاوت‌های این دو را از جنبه‌های مختلفی مانند عملکرد، امنیت، قیمت، کاربرد و غیره بررسی کردیم. همچنین در انتها گفتیم که برای هر شرایط، بهتر است کدام راهکار را انتخاب کنید. پس اگر می‌خواهید به‌صورت کامل با تفاوت‌های این دو آشنا شوید و گزینه مناسب را انتخاب کنید، تا انتهای مقاله با ما باشید.

 

مقایسه سرور مجازی و سرور اختصاصی در یک نگاه

اگر به دنبال مقایسه سریع و کاربردی این دو راهکار هستید، در جدول زیر آن‌ها را به لحاظ مختلف مقایسه کردیم. البته توجه داشته باشید که این صرفاً یک مقایسه سریع است و با اینکه ممکن است یک راهکار دست برتر را داشته باشد، ممکن است بهترین گزینه برای شرایط شما نباشد. توضیحات بیشتر در مورد هر کدام از موارد زیر را در ادامه بیان کردیم. همچنین پیشنهاد می‌کنیم اگر آشنایی شما با مفاهیم سرور زیاد نیست، مقاله سرور چیست را هم بخوانید.

 

سرور مجازی (VPS) سرور اختصاصی
نحوه تخصیص منابع بخشی از منابع سرور فیزیکی به‌صورت اختصاصی در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. 🏆 تمام منابع سخت‌افزاری به‌صورت کامل در اختیار یک کاربر قرار می‌گیرد
سرعت و عملکرد دارای سرعت و عملکرد بسیار خوب و پایداری کاملاً رضایت‌بخش 🏆 بالاترین میزان سرعت، عملکرد و پایداری
امنیت امنیت بالا؛ امکان استفاده از راهکارهای امنیتی دلخواه و تنظیمات سفارشی 🏆 بیشترین میزان امنیت در بین راهکارهای میزبانی
میزان کنترل و شخصی‌سازی کنترل کامل روی نرم‌افزار سرور و همچنین اعمال تنظیمات مختلف 🏆 کنترل روی تمام ابعاد سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و شبکه سرور
مقیاس‌پذیری 🏆 بسیار مقیاس‌پذیر با امکان ارتقای سریع و راحت مقیاس‌پذیر اما نیازمند زمان و بودجه زیاد برای ارتقا
قیمت 🏆 قیمت بسیار مناسب و مقرون‌به‌صرفه قیمت بالاتر به‌خاطر قدرت بالا و دسترسی کامل به منابع

 

سرور اختصاصی

✅ قدرتمندترین راهکار میزبانی با مزایای زیاد

منظور از سرور اختصاصی، سرورهای فیزیکی است که در دیتاسنتر قرار دارند و منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن‌ها به‌صورت کامل در اختیار یک کاربر قرار می‌گیرد؛ فرقی هم نمی‌کند که شما یک شخص باشید یا یک کسب‌وکار. در این راهکار، هیچ‌کدام از منابع سرور با دیگران به اشتراک گذاشته نمی‌شود و شما کنترل تمام‌وکمالی روی همه ابعاد سرور دارید. برای همین هم معمولاً گران‌تر از سایر راهکارها هستند اما از سرعت، عملکرد و پایداری بسیار بالایی دارند.

سرورهای اختصاصی برای بیشتر افراد و کسب‌وکارها لازم نیستند و بیشتر کاربران می‌توانند نیازهای خود را با راهکارهای دیگر رفع کنند. معمولاً کاربرانی که به زیرساخت‌های قدرتمند و تنظیمات مخصوص یا پیچیده نیاز دارند، از سرور اختصاصی استفاده می‌کنند. در واقع دو دلیل اصلی برای انتخاب سرور اختصاصی، منابع سخت‌افزاری قدرتمند و کنترل کامل روی زیرساخت هستند

در این راهکار می‌توانید هر چیزی را مطابق با نیاز خود تنظیم کنید که این میزان شخصی‌سازی در هیچ‌کدام از راهکارهای دیگر شدنی نیست. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد این راهکار کسب کنید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله سرور اختصاصی چیست را بخوانید. شما همچنین  می‌توانید مزایا و معایب سرور اختصاصی را در جدول زیر ببینید. 

 

مزایای سرور اختصاصی معایب سرور اختصاصی
  • بسیار قدرتمند و دارای منابع زیاد
  • بیشترین میزان سرعت و عملکرد
  • بالاترین میزان امنیت
  • شخصی‌سازی و کنترل کامل روی زیرساخت
  • انعطاف‌پذیری بسیار بالا متناسب با نیازها
  • گران‌ترین راهکار میزبانی
  • نیازمند دانش فنی برای مدیریت و نگهداری
  • مقیاس‌پذیری نه‌چندان بالا

 

سرور مجازی (VPS)


✅ راهکاری مقرون‌به‌صرفه با عملکرد و امنیت بالا

سرورهای مجازی شبیه به یک سرور اختصاصی هستند اما در مقیاس کوچک‌تر و با منابع سخت‌افزاری کم‌تر. در واقع منابع سرورهای فیزیکی از طریق نرم‌افزار به چندین بخش تقسیم می‌شود و هر بخش حکم یک سرور مجازی یا وی پی اس (VPS) را دارد. پس سرورهای مجازی محیط‌هایی کاملاً ایزوله و مجازی هستند که منابع را به‌صورت اختصاصی اما مجازی در اختیار دارند و هر کدام قابل شخصی‌سازی و دارای امنیت بالا هستند. 

هر سرور اختصاصی می‌تواند به چندین سرور مجازی تقسیم شود که هر کدام به‌صورت مستقل عمل می‌کنند. یعنی هر کاربر می‌تواند روی سرور مجازی خود سیستم‌عامل و نرم‌افزارهای کاملاً متفاوتی از سرورهای مجازی دیگر داشته باشد. در واقع با اینکه سرورهای مجازی از منابع سرور اصلی به‌صورت اشتراکی استفاده می‌کنند، اما تداخلی با همدیگر ندارند و فعالیت هر سرور مجازی روی عملکرد سایر سرورهای مجازی تأثیری ندارد.

این ویژگی‌ها باعث شده تا قیمت سرور مجازی بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد و در حین حال، کاربردهای بسیار گسترده‌ای داشته باشد. پس می‌توان گفت که دو دلیلی اصلی برای خرید سرورهای مجازی، منابع اختصاصی و میزان کنترل و شخصی‌سازی بیشتر از هاست‌های اشتراکی است. در جدول زیر می‌توانید مزایا و معایب این سرویس را هم ببینید. اگر هم به اطلاعات جامع‌تری نیاز دارید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله سرور مجازی چیست را بخوانید.

مزایای سرور مجازی معایب سرور مجازی
  • سرعت و عملکرد بسیار رضایت‌بخش
  • بسیار منعطف و امکان کنترل و شخصی‌سازی بالا
  • دارای منابع اختصاصی و محیط ایزوله
  • مقیاس‌پذیری بالا و ارتقای آنی یا راحت
  • امکان استفاده از انواع راهکارهای امنیتی
  • گران‌تر از سایر راهکارهای اشتراکی
  • نیازمند دانش فنی برای مدیریت و نگهداری
  • وجود برخی ریسک‌های امنیتی به‌خاطر زیرساخت اشتراکی

 

مقایسه سرور مجازی و سرور اختصاصی از جنبه‌های مختلف

سرور مجازی و سرور اختصاصی هر دو عملکرد و سرعت بالایی دارند و انتخابی ایدئال برای میزبانی وب یا اجرای برنامه‌های مختلف هستند. بااین‌حال این دو از جنبه‌های مختلفی هم تفاوت دارند و می‌توان آن‌ها را بر اساس موارد زیر مقایسه کرد:

  • نحوه تخصیص منابع
  • سرعت و عملکرد
  • میزان امنیت
  • مقیاس‌پذیری
  • قیمت
  • کاربرد
  • کنترل و شخصی‌سازی

در بخش‌های بعدی، سرور مجازی و اختصاصی را بر اساس این موارد به‌صورت کامل مقایسه می‌کنیم.

 

1- تفاوت سرور اختصاصی و وی پی اس در نحوه تخصیص منابع

در سرور اختصاصی، تمامی منابع فقط به یک کاربر اختصاص داده می‌شود اما در سرورهای مجازی، این منابع بین چندین سرور مجازی تقسیم می‌شود. برای مثال یک سرور اختصاصی را در نظر بگیرید که یک پردازنده 16 هسته‌ای، 16 گیگابایت رم (RAM) و 1 ترابایت فضای ذخیره‌سازی دارد. در سرور اختصاصی تمام این منابع فقط به یک کاربر اختصاص دارد. 

اما در سرورهای مجازی، این منابع مثلاً بین 4 سرور مجازی تقسیم می‌شود و هر سرور مجازی 4 هسته، 4 گیگابایت رم و 250 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی خواهد داشت. البته لزومی ندارد که منابع این چهار سرور مجازی با هم برابر باشد و می‌تواند مطابق با نیاز کاربر باشد. پس به‌صورت کلی، سرورهای اختصاصی نه‌تنها منابع بیشتری در اختیار دارند، این منابع را با هیچ کاربر دیگری به اشتراک نمی‌گذارند.

برای همین هم دارای بالاترین میزان سرعت و عملکرد هستند اما سرورهای مجازی از زیرساخت سرور به‌صورت اشتراکی استفاده می‌کنند. توجه داشته باشید که در سرور مجازی، منابع هر کاربر به‌صورت جداگانه تخصیص داده شده و کاربران دیگر نمی‌توانند به منابع سرور شما دسترسی پیدا کنند. این موضوع برخلاف هاست اشتراکی است که استفاده کاربران دیگر از منابع، می‌تواند به کاهش منابع شما منجر شود. 

 

تخصیص منابع در سرور مجازی و سرور اختصاصی

 

2- مقایسه سرعت و عملکرد سرور مجازی و سرور اختصاصی

مهم‌ترین مورد در مقایسه سرور مجازی و سرور اختصاصی، تفاوت در میزان سرعت و عملکرد آن‌ها است. سرورهای اختصاصی به دلیل منابع زیادی که در اختیار دارند، دارای حداکثر سرعت و عملکرد هستند. این سرورها می‌توانند در ترافیک‌های بالا بسیار خوب عمل کنند یا پردازش‌های سنگین مانند تحلیل داده را به‌راحتی انجام دهند. در واقع سرور اختصاصی به دلیل منابع اختصاصی، می‌توانند در شرایط مختلف بدون افت عملکرد عمل کنند.

از طرف دیگر، سرورهای مجازی هم دارای سرعت و عملکرد بسیار خوبی هستند اما باتوجه‌به اینکه منابع کمتری از سرورهای اختصاصی دارند، عملکرد آن‌ها نسبتاً پایین‌تر است. البته این عملکرد پایین‌تر به منزله ضعیف‌بودن آن‌ها نیست و سرورهای مجازی می‌توانند نیازهای طیف گسترده‌ای از کاربران را برطرف کنند. پس اگر ترافیک بالایی دارید یا درخواست‌هایی که به سرور شما ارسال می‌شود پیچیده‌تر هستند، سرور اختصاصی و در غیر این صورت سرور مجازی را انتخاب کنید.

 

3- تفاوت Dedicated Server و VPS به لحاظ امنیت

هر دو راهکار سرور مجازی و اختصاصی دسترسی روت سرور را به شما می‌دهند و می‌توانید پیکربندی‌ها و تنظیمات امنیتی را مطابق با نیازهای خود اعمال کنید. همچنین این امکان وجود دارد که نرم‌افزارها و برنامه‌های امنیتی مختلف را روی سرور نصب کنید تا هر گونه فعالیت مشکوک را شناسایی و مسدود کنند. شما همچنین از راهکارهای امنیتی مانند فایروال، محافظت در برابر حملات DDoS، ضدبدافزار و غیره هم بهره‌مند می‌شوید.

پس به‌صورت کلی هر دو راهکار، بسیار امن هستند و با استفاده از راه‌حل‌هایی که بیان کردیم، می‌توانید ریسک‌های امنیتی را به حداقل برسانید. نکته مهم در مورد امنیت سرورهای مجازی این است که از سخت‌افزار سرور به‌صورت مشترک استفاده می‌کنید. پس در صورت نقص امنیتی یا خرابی سخت‌افزار در سرور اصلی، تمامی سرورهای مجازی موجود در آن ممکن است تحت‌تأثیر قرار بگیرند.

پس در سرورهای مجازی شما کنترلی روی سخت‌افزار ندارید اما در سرورهای اختصاصی، می‌توانید تمام ابعاد سرور از جمله سخت‌افزار و شبکه سرور را هم کنترل کنید. در نتیجه اگر داده‌های حساسی دارید یا امنیت اولویت بسیار بالایی برای شما دارد، به سراغ سرور اختصاصی بروید چون امنیت بیشتری نسبت به سرور مجازی دارد. 

نکته دیگر در مورد امنیت سرورهای مجازی، این است که برای ساخت آن‌ها از چه نرم‌افزاری استفاده شده است. سرورهای مجازی توسط نرم‌افزارهای خاصی ساخته می‌شوند که از جمله می‌توان به VMware، KVM، XEN، Hyper-V و غیره اشاره کرد. هر کدام از این نرم‌افزارها دارای قابلیت‌ها و امکانات امنیتی مختلفی هستند و بسته به اینکه سرور مجازی با کدام نرم‌افزار ساخته شده، امنیت آن متفاوت خواهد بود. معمولاً سرورهای مجازی ساخته‌شده با KVM و VMware امن‌تر هستند.

 

تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی از لحاظ امنیت

 

4- مقایسه مقیاس‌پذیری و ارتقا در سرورهای مجازی و اختصاصی 

در سرورهای مجازی، تمام منابع بین سرورهای مجازی و کاربران تقسیم نمی‌شود و بخشی از منابع سرور اصلی در حالت رزرو باقی می‌ماند. دلیل هم این است تا اگر یکی از کاربران به منابع بیشتری نیاز داشت، بتواند آن را در اختیار بگیرد و سرور مجازی خود را ارتقا دهد. برای همین هم سرورهای مجازی بسیار منعطف و مقیاس‌پذیر هستند.

البته قبل از خرید سرور مجازی توجه کنید که پلن انتخابی شما قابلیت ارتقا داشته باشد چون برخی از سرورهای مجازی امکان ارتقا ندارند و باید به سرور جدید مهاجرت کنید. سرورهای اختصاصی هم قابلیت ارتقا دارند اما مقیاس‌پذیری آن‌ها به اندازه سرورهای مجازی نیست. در سرورهای اختصاصی، شما همین الان تمام منابع را در اختیار دارید و تنها با اضافه‌کردن سخت‌افزار جدید یا مهاجرت به یک سرور قوی‌تر می‌توانید منابع بیشتری دریافت کنید.

این کار معمولاً نیازمند زمان و هزینه است و باید در انتخاب سخت‌افزار یا سرور جدید هم دقت داشته باشید تا با زیرساخت فعلی شما سازگاری داشته باشد. با این اوصاف، مقیاس‌پذیری سرور مجازی نسبت به سرور اختصاصی بیشتر است و به زمان، انرژی و هزینه کم‌تری نیاز دارد. همچنین اگر مقیاس‌پذیری اولین اولویت شما برای انتخاب خدمات میزبانی است، می‌توانید به سراغ سرور ابری بروید که بالاترین میزبان مقیاس‌پذیری را در بین تمام راهکارهای میزبانی دارد.

 

5- تفاوت سرور اختصاصی و مجازی از لحاظ قیمت

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های سرور مجازی و سرور اختصاصی، قیمت است. سرورهای اختصاصی باتوجه‌به منابع قدرتمندی که در اختیار دارند و همچنین میزان کنترلی که کاربر می‌تواند روی آن‌ها داشته باشد، دارای قیمت بیشتری هستند. معمولاً خرید سرور اختصاصی برای کسب‌وکارهای کوچک تا متوسط پیشنهاد نمی‌شود چون ملزم به پرداخت هزینه‌های سنگین می‌شوند. برای همین هم عموماً سازمان و کسب‌وکارهای بزرگ از سرور اختصاصی استفاده می‌کنند.

این در حالی است که سرورهای مجازی با ارائه کیفیت مشابه، مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند و بیشتر نیازهای میزبانی را هم رفع می‌کنند. پس اگر در اوایل فعالیت خود هستید، خرید سرور مجازی را پیشنهاد می‌کنیم. به‌این‌ترتیب، می‌توانید با رشد کسب‌وکار خود منابع سرور را هم افزایش دهید و در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید. خرید سرور اختصاصی زمانی پیشنهاد می‌شود که منابع موجود در پلن‌های سرور مجازی نتوانند جوابگوی نیازهای کسب‌وکار و برنامه‌های شما باشند.

 

قیمت؛ از تفاوت‌های مهم سرور مجازی و سرور اختصاصی

 

6- مقایسه سرور فیزیکی و سرور مجازی بر اساس کاربرد

سرورهای مجازی و اختصاصی انعطاف‌پذیری بسیار بالایی دارند و می‌توانید از آن‌ها برای کارهای مختلفی استفاده کنید. میزبانی وب‌سایت یا فروشگاه اینترنتی، سرور بازی، ایمیل سرور، ساخت محیط تست و توسعه، میزبانی برنامه، سرور فایل و غیره تنها بخش کوچکی از کاربردهای سرور اختصاصی و مجازی هستند. در این میان، انتخاب بین سرور مجازی و اختصاصی کاملاً به نیازهای پروژه و کسب‌وکار شما بستگی دارد.

اگر وب‌سایت یا برنامه‌های شما ترافیک متوسطی دارند و نیازی نیست سرور پردازش‌های پیچیده و سنگین را انجام دهد، سرور مجازی می‌تواند گزینه مقرون‌به‌صرفه و بهتری باشد. یعنی در کارهایی که مقیاس‌پذیری، عملکرد متوسط و شخصی‌سازی مهم است، می‌توانید به سراغ سرور مجازی بروید. برخی از کاربردهای اصلی سرور مجازی عبارت‌اند از: 

  1. میزبانی وب‌سایت‌های شرکتی و شخصی
  2. میزبانی فروشگاه‌های اینترنتی کوچک تا متوسط
  3. استفاده به‌عنوان سرور فایل (سرور دانلود) یا سرور بکاپ
  4. ساخت محیط‌های تست و توسعه برنامه
  5. اجرای برنامه‌ها و سرویس‌های شرکتی
  6. استفاده به‌عنوان گیم سرور
  7. کاربرد به‌عنوان بستری برای فریلسنرها و تریدرها
  8. و…

 

در مقابل اگر کسب‌وکار بزرگ و بازدیدکنندگان زیادی دارید یا قرار است پردازش‌های پیچیده و سنگینی توسط سرور انجام شود، بهتر است سرور اختصاصی را انتخاب کنید که قدرت، سرعت و امنیت بیشتری دارد. برخی از کاربردهای رایج سرور اختصاصی عبارت‌اند از:  

  1. میزبانی وب‌سایت‌های خبری و وبلاگ‌های پربازدید
  2. میزبانی فروشگاه‌های اینترنتی بزرگ
  3. اجرای برنامه‌های سازمانی مانند CRM، یا ERP و غیره
  4. توسعه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
  5. انجام محاسبات پیچیده و پردازش‌های سنگین
  6. وب‌سایت‌های و پلتفرم‌های رسانه‌ای
  7. و … 

به این نکته هم توجه داشته که نقش شما در حین استفاده از سرورهای اختصاصی و مجازی چیست. برای مثال اگر یک گیمر هستید و می‌خواهید برای میزبانی بازی از سرور استفاده کنید، در بیشتر مواقع سرور مجازی کفایت می‌کند. اما اگر یک تیم یا شرکت بازی‌ساز هستید که می‌خواهید بازی خود را برای کاربران مختلف روی سرور میزبانی کنید، احتمالاً باید به سراغ سرور اختصاصی بروید چون تعداد کاربران شما بسیار بیشتر است. پس ممکن است برای کارهای مختلف بسته به شرایط، هر کدام از این دو راهکار استفاده شوند. 

 

7- تفاوت میزان کنترل و شخصی‌سازی در وی پی اس و سرور اختصاصی

یکی از مزیت‌های اصلی سرور مجازی و سرور اختصاصی نسبت به هاست‌های اشتراکی، قابلیت سفارشی‌سازی بالای آن‌ها است. در سرور اختصاصی چون کنترل کاملی روی سخت‌افزار، نرم‌افزار و شبکه سرور دارید، هیچ محدودیتی برای شخصی‌سازی آن وجود ندارد.

اما در سرورهای مجازی چون دسترسی کاملی به سخت‌افزار ندارید، ممکن است محدودیت‌های وجود داشته باشد. پس اگر به حداکثر میزان کنترل و شخصی‌سازی نیاز دارید، سرورهای اختصاصی گزینه بهتری است اما اگر شخصی‌سازی نرم‌افزار برای شما کافی است، سرورهای مجازی هم بسیار منعطف هستند.

 

تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی از لحاظ کنترل و سفارشی‌سازی

 

توجه داشته باشید که برای شخصی‌سازی و پیکربندی سرور مجازی و اختصاصی، به دانش فنی نیاز دارید. البته اگر دانش فنی لازم برای این کار را ندارید، جای نگرانی نیست و شرکت‌های هاستینگ می‌توانند این خدمات را در اختیار شما قرار دهند. یعنی شما می‌توانید برای کانفیگ سرور یا مدیریت و نگهداری روی شرکت‌های هاستینگ حساب کنید. 

 

چه زمانی از این راهکارها استفاده کنیم؟

تا اینجا دو راهکار سرور اختصاصی و مجازی را به لحاظ مختلف مقایسه کردیم و احتمالاً تا اینجا توانسته باشید راهکار مناسب خود را پیدا کنید. اگر همچنان در انتخاب راهکار مطمئن نیستید، می‌توانید بر اساس شرایط زیر انتخاب خود را نهایی کنید.

چه زمانی از سرور اختصاصی استفاده کنم؟

اگر حداقل یکی از شرایط زیر را دارید، انتخاب سرور اختصاصی می‌تواند گزینه بهتری برای شما باشد: 

  • کسب‌وکار شما بزرگ است و ترافیک بسیار بالایی دارید
  • منابع و پلن‌های سرور مجازی نمی‌توانند جوابگوی نیازهای شما باشند
  • سرور شما قرار است درخواست‌های زیاد و پیچیده یا سنگین را پردازش کند
  • حفظ سرعت و پایداری وب‌سایت یا برنامه در زمان اوج ترافیک برای شما بسیار مهم است
  • امنیت اطلاعات و کاربران برای شما بسیار مهم است و می‌خواهید کنترل تمام‌وکمال روی سرور داشته باشید

 

چه زمانی از سرور مجازی (VPS) استفاده کنم؟

خرید سرور مجازی در شرایط زیر می‌تواند انتخاب مناسبی برای میزبانی و اجرای برنامه‌های مختلف باشد:

  • منابع هاست‌های اشتراکی برای شما کم است اما نمی‌خواهید هزینه سرور اختصاصی هم پرداخت کنید
  • وب‌سایت یا فروشگاهی با ترافیک متوسط و روبه‌بالا دارید
  • به دنبال ساخت محیطی برای تست و توسعه برنامه‌ها هستید
  • نیازمند منابع اختصاصی سرور با بودجه‌ای مقرون‌به‌صرفه هستید
  • به شخصی‌سازی و کنترل بالایی روی سرور نیاز دارید و دسترسی به‌روز سرور برای شما الزامی است
  • مقیاس‌پذیری سرور برای شما مهم است و می‌خواهید زیرساخت خود را در کمترین زمان ارتقا دهید

 

اکنون آماده انتخاب هستید؛ سرور مجازی یا سرور اختصاصی؟

در این مقاله به بیان تفاوت‌های سرور مجازی و سرور اختصاصی از جنبه‌های مختلف پرداختیم. گفتیم که سرورهای اختصاصی حداکثر عملکرد، امنیت و میزان شخصی‌سازی را دارند و بهترین انتخاب برای کسب‌وکارهای بزرگ و سایت‌های پربازدید هستند. از طرف دیگر، سرورهای مجازی نسخه‌ای کوچک‌شده از سرور اختصاصی هستند که عملکرد و امنیت رضایت‌بخش را به همراه امکان شخصی‌سازی و منابع اختصاصی در اختیار شما قرار می‌دهند؛ آن هم با قیمتی کمتر! 

انتخاب بین سرور مجازی و سرور اختصاصی در نهایت به نیازهای شما بستگی دارد اما با مقایسه این دو از لحاظ مختلف، سعی کردیم در انتخاب بهتر به شما کمک کنیم. اگر همچنان در مورد خرید این دو مطمئن نیستید، می‌توانید سؤال خود را در بخش کامنت‌ها از ما بپرسید. شما همچنین می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان از طریق شماره 02171057619 با ما در تماس باشید. 

ما در ماهان سرور آماده ارائه انواع سرورهای مجازی و اختصاصی در لوکیشن‌های مختلف هستیم. تلاش ما همواره این بوده که راهکارهای مقرون‌به‌صرفه و مطمئن به شما ارائه کنیم و برای همین سرورها را به‌صورت اختصاصی کانفیگ می‌کنیم.

 

سؤالات متداول

  • مهم‌ترین تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی چیست؟ سرورهای مجازی بخشی از یک سرور اختصاصی هستند؛ برای همین سرورهای مجازی منابع کمتری در اختیار دارند و سرعت، عملکرد و امنیت آن‌ها نسبت به سرورهای اختصاصی کمتر است. در سرور اختصاصی همچنین شما روی تمام ابعاد سرور کنترل دارید.
  • بین سرور مجازی و سرور اختصاصی کدام یک برای افراد مبتدی و تازه‌کار مناسب‌تر است؟ انتخاب یکی از این دو به نیازهای کاربران بستگی دارد و ممکن است سرور اختصاصی انتخاب بهتری باشد اما معمولاً در ابتدا بهتر است از سرور مجازی استفاده کنید. 
  • برای کسب‌وکارهای کوچک تا متوسط سرور مجازی بهتر است یا اختصاصی؟ این دسته از کسب‌وکارها بهتر است به سراغ وی پی اس یا سرور مجازی بروند چون می‌تواند سرعت، عملکرد و امنیت بسیار رضایت‌بخشی را با کمترین هزینه در اختیار آن‌ها قرار دهد.
  • آیا امکان مهاجرت از سرور مجازی به سرور اختصاصی وجود دارد؟ بله، علاوه بر ارتقای سرور مجازی، هر موقع که لازم بود می‌توانید داده‌های خود را به سرور اختصاصی منتقل و از مزایای آن‌ها بهره‌مند شوید.
  • آیا امکان تغییر سیستم‌عامل در سرور مجازی و سرور اختصاصی وجود دارد؟ بله، در صورت نیاز می‌توانید سیستم‌عامل سرور مجازی و سرور اختصاصی را تغییر دهید.
  • هنگام خرید سرور مجازی به چه مواردی باید توجه کنم؟ مهم‌ترین نکته‌ای در خرید سرور مجازی باید به آن توجه کنید شناسایی نیازهای سایت و یا برنامه‌ای است که می‌خواهید روی سرور مجازی اجرا کنید. سپس بر اساس نیازها منابع کافی را برای سرور مجازی انتخاب کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله راهنمای خرید سرور مجازی را بخوانید.
  • آیا به دانش فنی برای مدیریت سرور مجازی و اختصاصی نیاز دارم؟ بله، برای راه‌اندازی، مدیریت و نگهداری این سرور به دانش فنی نیاز دارید اما اگر این دانش و مهارت را ندارید، جای نگرانی نیست. شما می‌توانید این کارها را به شرکت هاستینگ بسپارید و خیالتان از بابت مدیریت بهینه سرور راحت باشد.
  • برای میزبانی وب‌سایت‌های وردپرسی می‌توانم از سرور مجازی استفاده کنم؟ بله، هیچ محدودیتی برای میزبانی وب‌سایت‌های وردپرسی روی سرور مجازی وجود ندارد و می‌توانید انواع سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) را روی سرور مجازی میزبانی کنید.
  • آیا سرورهای اختصاصی و مجازی برای گیم سرور مناسب هستید؟ بله بسته به ترافیک و تعداد بازدیدکننده‌هایی که دارید، می‌توانید از هر دو راهکار برای میزبانی بازی استفاده کنید.
  • برای ترید و یا فریلنسری کدام گزینه مقرون‌به‌صرفه‌تر است؟ برای کارهایی مانند ترید و یا استفاده از سایت‌های فریلنسری بهتر است از سرور مجازی استفاده کنید و راهکارهای مخصوصی مانند سرور مجازی ترید برای این کار ساخته شده‌اند.

 

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا