تا 40% تخفیف هفتگی با عضویت در کانال و صفحه رسمی ماهان سرور !

5
(1)

تصور کنید می‌خواهید موشکی را به فضا بفرستید؛ اما به‌جای استفاده از سوخت مخصوص، از سوخت ماشین‌های معمولی استفاده کنید! احتمالاً خودتان هم می‌دانید که چنین عملیاتی هرگز با موفقیت روبه‌رو نمی‌شود. همین قضیه در مورد کسب‌وکارهای آنلاین هم صدق می‌کند. وقتی می‌خواهید وب‌سایتی را راه‌اندازی کنید، مهم است که زیرساخت مناسبی برای آن انتخاب کنید. 

هاست اشتراکی و سرور ابری دو مورد از زیرساخت‌های محبوب و پرکاربرد برای کسب‌وکارهای آنلاین هستند که هر کدام ویژگی‌ها، مزایا و معایب خود را دارند. برای اینکه انتخاب درستی بین این دو داشته باشید، لازم است با هر دو راهکار آشنا شوید و تفاوت‌های آن‌ها را بدانید. برای همین در این مقاله به مقایسه سرور ابری و هاست اشتراکی پرداختیم و به شما گفتیم که در هر شرایط، بهتر است کدام را انتخاب کنید. پس برای انتخاب درست، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 

تفاوت‌های سرور ابری و هاست اشتراکی در یک نگاه

پیش از هر چیز، سرور ابری و هاست اشتراکی را در جدول زیر به‌صورت خلاصه از جنبه‌های مختلف مقایسه می‌کنیم. اگر از قبل با این دو سرویس میزبانی آشنا باشید، احتمالاً این جدول دید بسیار خوبی به شما بدهد و به شما کمک کند بهتر با تفاوت‌های آن‌ها آشنا می‌شوید.

اما اگر به‌تازگی با این سرویس‌ها آشنا شدید، جدول زیر نیاز به توضیحات بیشتری دارد. هر یک از موارد جدول را در ادامه به‌صورت مفصل‌تر توضیح داده‌ایم که به واسطه آن‌ها می‌توانید بهترین سرویس میزبانی را برای خود انتخاب کنید. پس برای مقایسه این دو سرویس به جدول زیر بسنده نکنید و توضیحات ادامه را حتماً بخوانید.

 

هاست اشتراکی سرور ابری
قیمت 🏆 کم و اقتصادی بالا اما مقرون‌به‌صرفه
مدل پرداخت هزینه‌ها ماهیانه و سالیانه 🏆 ساعتی، پرداخت به‌ازای مصرف، ماهیانه، سالیانه
نحوه تخصیص منابع اشتراکی 🏆 اختصاصی
سرعت و عملکرد مناسب 🏆 بالا
پایداری و آپ‌تایم مناسب برای سرویس‌های کوچک 🏆 بسیار بالا
مقیاس‌پذیری نسبتاً محدود 🏆 بسیار بالا
امکان شخصی‌سازی محدود 🏆 بالا
سطح امنیت نسبتاً پایین 🏆 بالا
ارتقای سرویس به‌صورت آنی معمولاً ندارد 🏆 دارد
مدیریت و نگهداری 🏆 ساده و راحت نیازمند دانش فنی
ایدئال برای کسب‌وکارهای کوچک یا وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌های کوچک کسب‌وکارها و وب‌سایت‌های بزرگ و پربازدید با ترافیک متغیر

 

هاست اشتراکی

مدیریت ساده و راحت با هزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی

همان‌طور که از اسم آن پیداست، هاست اشتراکی (Shared Hosting) نوعی سرویس میزبانی است که در آن چندین سایت یا کاربر به‌صورت مشترک از منابع یک سرور استفاده می‌کنند. یعنی مواردی مانند پردازنده، حافظه، رم، پهنای باند و غیره به‌صورت اشتراکی توسط چند کاربر استفاده می‌شوند. برای همین هم هاست‌های اشتراکی ارزان‌ترین گزینه هستند و برای انواع وبلاگ‌ها و وب‌سایت‌های شرکتی کوچک یا کسب‌وکارهای نوپا استفاده می‌شوند. 

همچنین در هاست اشتراکی، شرکت هاستینگ تمام فرایندهای مدیریت و کنترل هاست را بر عهده می‌گیرد و مواردی مانند اعمال به‌روزرسانی‌ها، حفظ امنیت، پشتیبان‌گیری، نصب و راه‌اندازی نرم‌افزارهای مختلف و غیره را انجام می‌دهد. پس این راهکار برای افراد مبتدی که دانش و مهارت‌های فنی زیادی ندارند، یکی از بهترین گزینه‌ها است.

معمولاً دلیل اصلی انتخاب هاست اشتراکی این است که ارزان‌تر از هاست ابری است. البته، اشتراک منابع در هاست اشتراکی ممکن است منجر به برخی مشکلات شود که از جمله آن‌ها می‌توان به کاهش سرعت و یا چالش‌های امنیتی اشاره کرد. همچنین تعداد سایت‌ها یا کاربرانی که همراه از سرور شما استفاده می‌کنند می‌توانند بسیار زیاد باشد و عملکرد هاست را با اختلال‌هایی روبه‌رو کند.

خرید هاست ایران

 در جدول زیر می‌توانید برخی از مزایا و معایب هاست‌های اشتراکی را ببینید.

مزایای هاست اشتراکی معایب هاست اشتراکی
✅  قیمت کم و بسیار اقتصادی

✅ نصب و مدیریت راحت و آسان

✅ بدون نیاز به دانش فنی و تخصصی

✅ امکان مدیریت آسان چندین دامنه

❌ ریسک‌های امنیتی بیشتر

❌ محدودیت در کنترل و سفارشی‌سازی

❌ سرعت و عملکرد نسبتاً پایین

❌ احتمال قرارگرفتن وب‌سایت در لیست سیاه

 

چرا هاست اشتراکی را انتخاب کنیم؟

  • مقرون‌به‌صرفه: قیمت هاست اشتراکی به دلیل تقسیم هزینه‌ها بین کاربران، بسیار مقرون‌به‌صرفه و کم‌هزینه است.
  • نگهداری آسان: ازآنجایی‌که کنترل سرور بر عهده شما نیست، درگیر فرایند نگهداری از آن نمی‌شوید و برای افرادی که دانش فنی زیادی ندارند، هاست اشتراکی یک گزینه مناسب است.
  • سهولت در استفاده: هاست اشتراکی نیازی به مدیریت پیچیده ندارد و شما می‌توانید از طریق کنترل پنل به‌راحتی هاست خود را مدیریت کنید.

تا اینجا به‌صورت خلاصه با هاست اشتراکی، مزایا و معایب و 3 دلیل اصلی محبوبیت آن آشنا شدیم. ما پیش‌تر در مقاله هاست اشتراکی چیست این راهکار را عمیق‌تر و جامع‌تر معرفی کرده‌ایم و اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آن هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً آن را بخوانید. 


سرور ابری

سرویس میزبانی پایدار، با آپ‌تایم و مقیاس‌پذیری بالا

سرور ابری (Cloud Server) نوعی سرور مجازی است که در یک محیط ابری میزبانی می‌شود و دارای منابع اختصاصی و عملکردهایی شبیه به سرورهای فیزیکی است. در این تعریف، عبارت‌های سرور فیزیکی و سرور مجازی بسیار مهم هستند و تفاوت اصلی هم همینجاست. شرکت‌های هاستینگ با متصل‌کردن چندین سرور در سراسر دنیا، یک محیط ابری می‌سازند. این شرکت‌ها می‌توانند در محیط ابری چندین سرور ابری به‌صورت مجازی ایجاد کنند که هر کدام منابع اختصاصی و فضای جداگانه دارند.

جالب است بدانید که محیط‌های ابری ساخته‌شده، منابع بسیار زیادی دارند و بخشی از این منابع به‌عنوان استخر منابع رزرو می‌شود. هر زمان که یکی از کاربران آن محیط ابری با کمبود منابع روبرو شود، می‌تواند از منابع رزرو استفاده کند تا سرور وی دچار قطعی نشود. برای همین سرورهای ابری پایداری و آپ‌تایم بسیار بالایی دارند و برای کاربرانی که ترافیک متغیر دارند، بهترین گزینه هستند.

سرورهای ابری همچنین منابع را به‌صورت اختصاصی در اختیار دارند و می‌توانید آن‌ها را مطابق با نیازهای خود شخصی‌سازی کنید. علاوه‌برآن، این سرورها دارای امنیت بالایی هستند و می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. در جدول زیر می‌توانید با مزایا و معایب این راهکار بیشتر آشنا شوید.

خرید vps ایران

مزایای سرور ابری معایب سرور ابری
✅ استقرار و توسعه سریع

✅ پایداری و آپ‌تایم بسیار بالا

✅ امنیت بیشتر به واسطه شبکه غیرمتمرکز

✅ مناسب برای وب‌سایت‌هایی با ترافیک متغیر

✅ مقاومت بالا در برابر خرابی‌های شبکه و سخت‌افزار

✅ مقیاس‌پذیری و انعطاف بسیار بالا

❌ محدودیت دسترسی و کنترل کامل روی سرور

❌ اشتراکی بودن برخی از منابع

❌ نیاز به دانش و مهارت فنی برای مدیریت و نگهداری

❌ قیمت بالاتر نسبت به هاست اشتراکی

 

چرا سرور ابری را انتخاب کنیم؟

  • ارتقای آنی منابع: مقیاس‌پذیری خودکار و ارتقای آنی منابع یکی از ویژگی‌هایی است که مختص سرور ابری است. شما می‌توانید در هر زمان و مکانی، منابع سرور را به‌سرعت هم‌راستا با نیازهای خود کم یا زیاد کنید.
  • پایداری و عملکرد بالا: سرورهای ابری ازیک‌طرف به‌خاطر منابع اختصاصی دارای عملکرد بالایی هستند و از طرف دیگر، به واسطه استفاده از چندین زیرساخت، قطعی کم و بالاترین میزان پایداری را دارند.
  • شخصی‌سازی بالا: شما می‌توانید کنترل بالایی روی سرورها داشته باشید و محیط آن را مطابق با نیازهای خود سفارشی‌سازی کنید.

تا اینجا به‌صورت کلی با سرور ابری هم آشنا شدید و اگر به دنبال اطلاعات عمیق‌تر و نحوه سازوکار این سرورها هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله سرور ابری چیست را بخوانید. همچنین تا اینجا با تفاوت‌های اولیه سرور ابری و هاست اشتراکی آشنا شدید. اما برای مقایسه جامع از جنبه‌های مختلف با ما همراه باشید.


مقایسه هاست اشتراکی و سرور ابری از جنبه‌های مختلف

در مقایسه هاست اشتراکی و سرور ابری فاکتورها و عوامل مختلفی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید تا بتوانید بهترین سرویس میزبانی را برای خود انتخاب کنید. در همین راستا، در ادامه به سراغ 7 مورد از تفاوت‌های اصلی این دو راهکار می‌رویم و آن‌ها را از جنبه‌های مختلف مقایسه می‌کنیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

1- مقایسه هاست اشتراکی و سرور ابری از جنبه سرعت و عملکرد

 بهینه‌سازی سرعت و عملکرد وب‌سایت مخصوصاً اگر کسب‌وکار آنلاینی دارید، بسیار مهم است و طبق آخرین تحقیقات، 53% از کاربران اگر بارگذاری یک وب‌سایت بیش از سه ثانیه طول بکشد، از آن خارج می‌شوند. همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، هاست اشتراکی از منابع سرور به‌صورت اشتراکی استفاده می‌کند و اگر وب‌سایت‌های دیگر منابع زیادی مصرف کنند، منابع شما کمتر و در نتیجه سرعت سرویس کندتر خواهد شد. 

اما چون در سرور ابری منابع شما اختصاصی و معین است و همچنین به استخری از منابع اضافه دسترسی دارید، مشکل سرعت و عملکرد نخواهید داشت. برای همین هم سرعت و عملکرد سرور ابری از هاست‌های اشتراکی بیشتر است.

مقایسه سرعت و عملکرد سرور ابری و هاست اشتراکی

2- تفاوت سرور ابری و هاست اشتراکی از لحاظ مقیاس‌پذیری

از لحاظ مقیاس‌پذیری، بدون شک سرور ابری برنده است؛ چون به منابع چندین سرور دسترسی دارد و امکان ارتقا یا تنزل را در کمترین زمان ممکن فراهم می‌کند. در سرور ابری می‌توانید منابع را به‌صورت خودکار و آنی تغییر دهید و نکته مهم این است که هیچ نیازی هم به خاموش‌کردن یا راه‌اندازی مجدد سرور نیست.

از طرف دیگر، منابع هاست اشتراکی محدود به منابع یک سرور فیزیکی است و معمولاً امکان افزایش لحظه‌ای هاست اشتراکی وجود ندارد. همچنین ازآنجایی‌که این هاست‌ها به منابع بیشتری دسترسی ندارند، اگر ترافیک و تعداد بازدیدها از حد مجاز بیشتر شود، وب‌سایت یا سرویس شما قطع یا دسترسی به آن کند می‌شود.

اما در سرورهای ابری این مشکل را نخواهید داشت و با قطعی وب‌سایت یا سرویس مواجه نمی‌شوید؛ چون به منابع آزاد دسترسی دارید. یعنی این سرویس در زمان اوج ترافیک، منابع بیشتری به‌صورت خودکار دریافت می‌کند و بعد از کاهش ترافیک، منابع را کاهش می‌دهد. این انعطاف‌پذیری در سرور ابری به شما کمک می‌کند کسب‌وکار آنلاین خود را با کم‌ترین بودجه گسترش دهید.

قابلیت ارتقا و مقیاس‌پذیری در هاست و کلود سرور

3- تفاوت پایداری و آپ‌تایم 

منظور از پایداری، توانایی سرور در ارائه مداوم خدمات است و هر چه سرور بتواند خدمات را برای زمان بیشتری ارائه کند، یعنی پایداری و آپ‌تایم بالاتری دارد. اگر سرور پایداری لازم را نداشته باشد، ممکن است با کاربر با خطاهایی مانند ارور 500، 502، 503، 504 یا حتی ارور 404 مواجه شود. پایداری هاست‌های اشتراکی به زیرساخت و تنظیمات شرکت هاستینگ و همچنین میزان استفاده کاربران دیگر از سرور وابسته است.

به‌صورت کلی، هاست‌های اشتراکی دارای پایداری مناسبی هستند؛ اما چون این هاست‌ها به منابع یک سرور متکی هستند، امکان قطعی آن‌ها در صورت افزایش ناگهانی بازدیدکننده‌ها وجود دارد. در مقابل، چون سرورهای ابری از منابع چندین سرور استفاده می‌کنند، پایداری بسیار بالایی دارند. در واقع سرورهای ابری دارای بالاترین پایداری و آپ‌تایم در بین سایر راهکارهای میزبانی هستند. 

دلیل هم به زیرساخت ابری این سرورها باز می‌گردد و اگر یکی از سرورها دچار مشکل شود، سرورهای دیگری که در شبکه قرار دارند، جایگزین می‌شوند. پس از لحاظ پایداری، سرورهای ابری قطعاً دست برتر را دارند.

بررسی تفاوت آپ‌تایم و پایداری هاست و سرور

4- مقایسه از لحاظ میزان امنیت و قابلیت‌های حفاظتی

امنیت وب‌سایت یا برنامه آنلاین یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کاربران در فضای دیجیتال است. ازآنجایی‌که این دو سرویس از زیرساخت‌های اشتراکی استفاده می‌کنند، هیچ شرکتی نمی‌تواند امنیت کامل آن‌ها را تضمین کند. بااین‌حال، سرورهای ابری به‌صورت کلی امن‌تر از هاست‌های اشتراکی هستند. دلیل هم این است که سرورهای ابری محیط‌هایی مستقل و مجزا هستند و همین باعث کاهش ریسک‌های امنیتی مختلف می‌شود.

هاست‌های اشتراکی اما دارای محیط اشتراکی هستند و اگر یکی از وب‌سایت‌ها یا برنامه‌ها آسیب ببیند، می‌تواند برای سایر وب‌سایت و برنامه‌های آن سرور مشکل امنیتی ایجاد کند. همچنین قابلیت‌های امنیتی هاست‌های اشتراکی فقط به امکانات پایه محدود می‌شود و امکان شخصی‌سازی تنظیمات وجود ندارد. اما در سرورهای ابری می‌توانید از راهکارهای پیشرفته امنیتی بهره‌مند شوید و تنظیمات را مطابق با نیاز خود تغییر دهید.

همچنین تنظیماتی که شرکت‌های هاستینگ هم روی زیرساخت انجام می‌دهند، بسیار تأثیرگذار است و باید شرکتی را انتخاب کنید که تنظیمات خوبی را برای زیرساخت اعمال کرده باشد. مواردی مانند فایروال‌های پیشرفته، امنیت ورود به سیستم، تهیه فایل‌های پشتیبان به‌صورت منظم، گواهینامه SSL و غیره از حداقل قابلیت‌های امنیتی هستند که هر شرکت هاستینگ باید ارائه دهد.

برای همین هم در ماهان سرور توجه ویژه‌ای به امنیت زیرساخت‌ها داشتیم و علاوه بر استفاده از بهترین راهکارهای امنیتی، وضعیت سرورها را به‌صورت مداوم رصد می‌کنیم تا مشکلات امنیتی را در سریع‌ترین زمان ممکن شناسایی و رفع کنیم.

مقایسه کلود سرور و هاست از جنبه امنیت

5- مقایسه بر اساس قابلیت‌های شخصی‌سازی و میزان کنترل

اگر به‌تازگی فعالیت در فضای دیجیتال را شروع کرده باشید، احتمالاً امکاناتی که هاست‌های اشتراکی ارائه می‌کنند، برای شما کافی باشد. اما هر چه کسب‌وکار آنلاین شما بزرگ‌تر شود، نیاز پیدا می‌کنید که هاست یا سرور را مطابق با نیازهای خود شخصی‌سازی کنید. البته این امکان هم وجود دارد که از ابتدا نیاز به سفارشی‌سازی زیرساخت داشته باشید و برای همین باید با تفاوت‌های هاست اشتراکی و سرور ابری از لحاظ شخصی‌سازی آشنایی داشته باشید. 

در هاست اشتراکی امکان تغییرات زیاد وجود ندارد و ممکن است با محدودیت‌هایی در سفارشی‌سازی روبه‌رو شوید. هاست‌های اشتراکی معمولاً از طریق کنترل پنل مدیریت می‌شوند که به شما اجازه می‌دهد تنظیمات پایه را تغییر دهید یا مدیریت کنید. اما اگر نیاز به تغییر تنظیمات سیستم‌عامل یا پیکربندی سرور دارید، نمی‌توانید تغییری را اعمال کنید. 

سرور ابری از طرفی دیگر، آزادی و انعطاف‌پذیری بیشتری به شما می‌دهد و می‌توانید روی سیستم‌عامل و تنظیمات سرور کنترل داشته باشید. برای مثال شما می‌توانید سیستم‌عامل سرور را تغییر دهید، برنامه‌های مختلفی روی سرور نصب کنید یا پیکربندی‌های مختلفی روی سرور اعمال کنید. پس اگر به کنترل و شخصی‌سازی بالا نیاز دارید، باید به سراغ سرورهای ابری بروید؛ چون این امکان را برای شما فراهم می‌کنند.

 مقایسه سرور اشتراکی و سرور ابری از لحاظ قابلیت‌های شخصی‌سازی

6- مقایسه قیمت و هزینه خرید هاست اشتراکی و سرور ابری

هاست اشتراکی که به‌عنوان ارزان‌ترین سرویس میزبانی شناخته می‌شود، انتخابی ایدئال برای اغلب کسب‌وکارهای نوپا و کوچک است. پلن‌های هاست‌های اشتراکی به‌صورت تقریبی از 2 دلار شروع می‌شوند که می‌توانید آن را به‌صورت ماهیانه یا سالیانه پرداخت کنید. این مبلغ برای شروع کسب‌وکار آنلاین بسیار مناسب و به‌صرفه است و با رشد کسب‌وکار، می‌توانید هاست خود را هم ارتقا دهید.

از طرف دیگر، در سرور ابری شما چندین مدل پرداخت دارید و حتی می‌توانید به‌صورت روزانه یا ساعتی هم صورت‌حساب خود را پرداخت کنید. یعنی شما می‌توانید باتوجه‌به میزان استفاده، هزینه پرداخت کنید که در برخی شرایط، بسیار گزینه خوبی است. ذکر این نکته هم خالی‌ازلطف نیست که شما با استفاده از سرور ابری و هاست اشتراکی، نیازی به خرید سخت افزار سرور ندارید و تمام سخت‌افزار توسط شرکت هاستینگ ارائه می‌شود.

پس برخلاف راهکارهایی مانند سرور اختصاصی، لازم نیست برای خرید قطعات و سخت‌افزار اقدام کنید و این موضوع هزینه‌های راه‌اندازی اولیه را به صفر می‌رساند. پس اگر به راهکاری ارزان و بسیار اقتصادی نیاز دارید، بهتر است سراغ هاست اشتراکی و در غیر این صورت سرور ابری بروید.

خرید سرور اختصاصی ایران

قیمت مقرون‌به‌صرفه در هاست اشتراکی

7- مقایسه کاربردهای سرور ابری و هاست اشتراکی 

تا اینجا متوجه شدید که سرور ابری و هاست اشتراکی تفاوت‌های زیادی دارند و همین باعث شده که کاربردهای متفاوتی هم داشته باشند. در واقع ماهیت این سرویس‌های میزبانی به‌گونه‌ای است که هر کدام برای کارهای مجزایی مناسب هستند. برای مثال هاست‌های اشتراکی اغلب کاربرد محدودی دارند که به میزبانی وب و برنامه‌های کوچک و متوسط یا میزبانی فایل و ایمیل خلاصه می‌شود.

اما چون سرورهای ابری منابع بیشتری را به‌صورت اختصاصی در اختیار دارند و امکان شخصی‌سازی بالایی هم فراهم شده، کاربرد آن‌ها گسترده‌تر است. سرورهای ابری همچنین پایداری بسیار بالا و امکان ارتقا یا تنزل آنی منابع را هم دارند که باعث شده استفاده‌های متنوعی داشته باشند. در ادامه، برخی از اصلی‌ترین کاربردهای سرورهای ابری و هاست اشتراکی را برای شما بیان کرده‌ایم.

کاربردهای سرور ابری کاربردهای هاست اشتراکی
  • میزبانی وب‌سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی پربازدید با ترافیک متغیر و غیرمنتظره
  • میزبانی برنامه‌ها و سرویس‌های متنوع
  • ساخت سیستم‌های توزیع محتوا (CDN)
  • سرور بک‌آپ یا پشتیبان
  • سرور ترید، فارکس، بورس و غیره
  • توسعه، تست و استقرار انواع نرم‌افزار
  • ساخت محیط‌های کار مجازی
  • میزبانی داده و پردازش فرایندهای تحلیل داده
  • میزبانی وب‌سایت‌های کوچک تا متوسط (مانند فروشگاه‌های اینترنتی نوپا، وبلاگ‌ها و مجله‌ها،  سایت‌های رزومه یا پورتفولیو و غیره)
  • میزبانی سیستم‌های مدیریت محتوا
  • میزبانی برنامه‌های ساده و کم‌ترافیک
  • میزبانی ایمیل
  • میزبانی فایل 

چه هنگام از هر راهکار استفاده کنیم؟

تا اینجا متوجه تفاوت‌های بین سرور ابری و هاست اشتراکی شدید و شاید توانسته باشید راهکار موردنظر خود را انتخاب کنید. احتمالاً تا الان متوجه شدید که کدام راهکار برای شما مناسب‌تر است؛ اما اگر همچنان در مورد خرید یکی از آن‌ها شک دارید، پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به جدول جمع‌بندی زیر هم نگاهی بیاندازید:

سرور ابری را تهیه کنید اگر: هاست اشتراکی را تهیه کنید اگر:
  • مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری برای شما مهم است
  • به بالاترین میزان آپ‌تایم و پایداری نیاز دارید
  • شخصی‌سازی و میزان کنترل بالا روی سرور برای شما مهم است
  • می‌خواهید سرعت و عملکرد بالا داشته باشید
  • امنیت بالا یکی از اولویت‌های شما است
  • منابع بالایی نیاز ندارید و عملکرد بالا اولویت زیادی ندارد
  • بودجه محدودی دارید و به دنبال راهکاری با کم‌ترین هزینه هستید
  • امکانات امنیتی پایه برای شما کافی است و به قابلیت‌های امنیتی پیشرفته نیاز ندارید
  • می‌خواهید استفاده از راهکار بسیار ساده و مخصوص افراد مبتدی باشد

 

سؤال دیگری در مورد تفاوت هاست اشتراکی و سرور ابری دارید؟

در این مقاله به‌صورت کامل دو مورد از محبوب‌ترین سرویس‌های میزبانی یعنی هاست اشتراکی و سرور ابری را به شما معرفی کردیم. همچنین در مورد مزایا و معایب و کاربردهای هر کدام توضیح دادیم و آن‌ها را از جنبه‌های مختلف با یکدیگر مقایسه کردیم. همان‌طور که خواندید، این سرویس‌ها کاربردهای مختلفی دارند و با شناسایی نیازهای خود، می‌توانید با صرف کمترین هزینه بهترین راهکار را برای خود انتخاب کنید. 

امیدواریم که با کمک این مقاله توانسته باشید سرویس میزبانی مناسب خود را انتخاب کنید. اگر همچنان سؤالی دررابطه‌با این موضوع دارید، می‌توانید از طریق بخش کامنت‌ها از ما بپرسید یا برای دریافت مشاوره رایگان، با شماره 02171057619 تماس بگیرید. همچنین اگر تجربه‌ای در استفاده از این راهکارها داشتید، خوشحال می‌شویم آن را با ما در میان بگذارید. 

شما می‌توانید برای خرید سرور ابری و هاست اشتراکی از طریق ماهان سرور هم اقدام کنید. ما با کانفیگ اختصاصی سرورها و بهینه‌سازی زیرساخت سعی می‌کنیم هزینه‌ها را متعادل نگه داریم یک همکاری برد-برد شکل دهیم. در واقع به‌خاطر بهینه‌بودن زیرساخت، شما نیازی به مهاجرت به پلن‌های قوی‌تر نخواهید داشت و به‌این‌ترتیب به شما کمک می‌کنیم در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید. 


سؤالات متداول

  1. هاست اشتراکی چیست؟ هاست اشتراکی به‌نوعی سرویس میزبانی گفته می‌شود که در آن منابع یک سرور بین چندین کاربر به اشتراک گذاشته می‌شود. برای همین هاست‌های اشتراکی ارزان هستند؛ اما عملکرد چندان بالایی ندارند. 
  2. سرور ابری چیست؟ به سرورهایی که در یک محیط ابری ساخته و میزبانی می‌شوند، سرور ابری گفته می‌شود. این سرورها نوعی سرور مجازی هستند که سرعت، عملکرد، پایداری و مقیاس‌پذیری بالایی دارند.
  3. تفاوت هاست اشتراکی و سرور ابری چیست؟ این دو راهکار از لحاظ مختلفی مانند قیمت، عملکرد، امنیت، مقیاس‌پذیری، امکان شخصی‌سازی و غیره تفاوت دارند که در متن به آن‌ها اشاره کردیم.
  4. کدام گزینه برای وب‌سایت‌های کوچک مناسب‌تر است؟ این وب‌سایت‌ها چون ترافیک کمی دارند، بهتر است از هاست اشتراکی استفاده کنند و راهکار اقتصادی‌تری برای شروع است.
  5. آیا امنیت در هاست اشتراکی نسبت به سرور ابری پایین‌تر است؟ به‌صورت کلی بله، هاست‌های اشتراکی فقط دارای امکانات امنیتی پایه هستند و امکان سفارشی‌سازی تنظیمات امنیتی یا استفاده از راهکارهای پیشرفته در آ‌ن‌ها را ندارید.
  6. چه نوع وب‌سایت‌هایی باید از سرور ابری استفاده کنند؟ سرورهای ابری برای وب‌سایت‌ها، برنامه‌ها یا سرویس‌هایی که ترافیک متغیری دارند و به پایداری و دسترس‌پذیری بالایی نیاز دارند، بسیار مناسب هستند.
  7. کدام راهکار برای افراد مبتدی مناسب‌تر است؟ مدیریت هاست‌های اشتراکی بسیار ساده است و چون بیشتر اقدامات توسط شرکت‌های هاستینگ انجام می‌شود، شما درگیر کارهای فنی نمی‌شوید و نیازی به دانش و مهارت فنی نیست.
  8. آیا می‌توان از سرور ابری برای وب‌سایت‌های پرترافیک استفاده کرد؟ بله، سرورهای ابری یکی از بهترین گزینه‌ها برای وب‌سایت‌های پرترافیک هستند.
  9. کدام گزینه از نظر مقیاس‌پذیری بهتر است؟ سرورهای ابری به واسطه دسترسی به منابع رزرو شده و ارتقا یا تنزل آن، مقیاس‌پذیری بالاتری از هاست‌های اشتراکی دارند.
  10. آیا امکان مهاجرت از هاست اشتراکی به سرور ابری وجود دارد؟ بله، هر زمان که لازم باشد شما می‌توانید وب‌سایت یا سرویس خود را از هاست اشتراکی یا سایر راهکارهای میزبانی به سرور ابری منتقل کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن