تا 40% تخفیف هفتگی با عضویت در کانال و صفحه رسمی ماهان سرور !

تفاوت VPS و VPN چیست؟ تفاوت‌های کلیدی + راهنمای انتخاب

5
(2)

در نگاه اول، تفاوت VPS و VPN فقط یک حرف است اما این از نظر عملکرد و کاربرد تفاوت‌های اساسی دارند. البته این دو شباهت‌هایی هم دارند و در زمینه دسترسی به بازارهای بین‌المللی مثل فارکس و صرافی‌های ارز دیجیتال کاربرد دارند. اما استفاده از VPN در این شرایط ریسک‌های مختلفی به همراه دارد.

برای همین در این مقاله به‌صورت کامل گفتیم که تفاوت VPN و VPS چیست و آن‌ها را با هم مقایسه کردیم. همچنین مزایا و معایب هر کدام را بیان کردیم و توضیح دادیم که هر کدام برای چه افرادی مناسب است. پس اگر می‌خواهید با فرق VPN و VPS آشنا شوید تا انتخاب درست‌‌تری داشته باشید، تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید. 

 

مقایسه VPN و VPS در یک نگاه

تفاوت VPS و VPN در نگاه اول شاید زیاد نباشد اما این دو بسیار فرق دارند و کاربرد و فلسفه وجودی آن‌ها متفاوت است. در جدول زیر می‌توانید مقایسه‌ای سریع از این دو را ببینید و در ادامه هم مفصل‌تر در مورد هر کدام صحبت می‌کنیم.

 

سرور مجازی (VPS) شبکه خصوصی مجازی (VPN)
چیستی و ماهیت وجودی یک محیط مجازی و مستقل روی سرور برای میزبانی وب‌سایت، برنامه یا سرویس‌های متخلف ابزاری کاربردی برای ایجاد اتصال ایمن و پنهان کردن هویت کاربران در اینترنت با هدف حفظ امنیت
هدف از ارائه و کاربردها میزبانی وب‌سایت، برنامه، سرور بازی، سرور ایمیل یا پایگاه‌داده،  سرور گیم، ساخت محیط تست و… اتصال ایمن به اینترنت یا دسترسی به محتوا از موقعیت‌های مکانی مختلف
نحوه کار تقسیم یک سرور فیزیکی به چندین محیط مجازی و ارائه این محیط‌ها به کاربران با منابع اختصاصی و امکان مدیریت کامل روی آن ایجاد یک کانال یا مسیر امن و رمزگذاری‌شده برای انتقال داده‌ها بین کاربر و اینترنت از طریق سرورهای امن
امکان تغییر و سفارشی‌سازی بالا بسیار پایین
نیاز به دانش فنی برای استفاده دارد معمولاً ندارد
قیمت معمولاً گران‌تر از شبکه خصوصی مجازی بسته به شرکت ارائه‌دهنده می‌تواند رایگان، ارزان و یا گران باشد

 

در جدول بالا کلمات و عبارت‌هایی مانند «سرور»، «میزبانی»، «منابع سرور» و غیره وجود دارد که ممکن است با آن‌ها آشنا نباشید. از طرف دیگر، برای درک عمیق‌تر تفاوت‌های VPS و VPN، بهتر است با ماهیت آن‌ها بیشتر آشنا شوید. برای همین در ادامه این موارد را به‌صورت کامل‌تر توضیح دادیم تا تفاوت‌ها را بهتر متوجه شوید.

 

سرور مجازی یا VPS چیست و چگونه کار می‌کند؟

ما قبلاً در مقاله سرور مجازی چیست، به‌صورت کامل در مورد این سرویس میزبانی صحبت کردیم و اگر زیاد با مفاهیم سرور آشنا نیستید، پیشنهاد می‌کنیم آن را بخوانید. سرور مجازی یا VPS یک محیط مجازی و ایزوله است که به کمک نرم‌افزارهای مجازی‌سازی روی یک سرور فیزیکی ایجاد می‌شود. این محیط مجازی بخشی از منابع سرور فیزیکی مثل رم، پردازنده، فضای ذخیره‌سازی و غیره را به‌صورت اختصاصی دسترسی دارد.

این سرور مجازی کاملاً مستقل از سرور فیزیکی یا سرورهای مجازی دیگر عمل می‌کند و می‌توانید از آن در موارد مختلفی استفاده کنید. علاوه بر میزبانی انواع وب‌سایت و برنامه، شما می‌توانید از سرور مجازی برای ذخیره‌سازی و مدیریت داده‌ها، اجرای سرویس‌های آنلاین، ساخت محیط‌های تست یا توسعه، میزبانی بازی، ساخت زیرساخت ابری و غیره استفاده کنید.

سرورهای مجازی در واقع جایگزینی برای سرور اختصاصی هستند و عملکردی نسبتاً مشابه را با قیمت کمتر ارائه می‌دهند. همچنین نسبت به هاست‌های اشتراکی، سرورهای مجازی سرعت و عملکرد بسیار بالاتری دارند و برای میزبانی سایت‌های پربازدید و پردازش برنامه‌های پیچیده گزینه بهتری هستند. 

 

منظور از سرور مجازی چیست؟

 

در چه مواردی از VPS استفاده می‌شود؟

خرید سرور مجازی تقریباً مثل خرید یک کامپیوتر خانگی است؛ با این تفاوت که سرور مجازی در دیتاسنترها نگهداری می‌شود، بدون وقفه روشن است و دسترسی همیشگی به برق و اینترنت پرسرعت دارد. این میزان از پایداری و منابع اختصاصی آن باعث شده که از سرور مجازی در شرایط مختلفی استفاده شود. از جمله مهم‌ترین کاربردهای سرور مجازی می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • میزبانی وب‌سایت و برنامه‌های مختلف: مهم‌ترین کاربرد سرور مجازی، ارائه یک محیط هاستینگ قوی است تا وب‌سایت‌ها، برنامه‌ها یا سرویس‌های مختلف را روی آن میزبانی کنید. سرور مجازی می‌تواند پایداری، سرعت و عملکرد بالای این سرویس‌ها را تضمین کند.
  • ذخیره‌سازی و اشتراک‌گذاری داده: اگر می‌خواهید خودتان یا کارکنان و مشتریان شما به‌صورت 24/7/365 به داده‌ها دسترسی داشته باشند، می‌توانید به سراغ سرور مجازی بروید. شما می‌توانید به‌عنوان سرور دانلود یا سرور بکاپ از VPS استفاده و انواع داده‌ها را روی آن ذخیره کنید. شما همچنین امکان ذخیره‌سازی پایگاه‌داده خود را روی این سرور میزبانی دارید.
  • سرور ایمیل: یکی دیگر از کاربردهای سرور مجازی، میزبانی ایمیل است و اگر یک کسب‌وکار هستید که به ایمیل سازمانی نیاز دارید، سرور مجازی یکی از بهترین راهکارها برای شما است. با کمک این راهکار می‌توانید کنترل بالایی روی سرور ایمیل خود داشته باشید و آن را مطابق با نیازهای خود شخصی‌سازی کنید.
  • میزبانی گیم: اگر یک گیمر هستید و می‌خواهید بازی‌های آنلاین را با افراد دیگر در سراسر دنیا انجام دهید، سرور مجازی یکی از بهترین انتخاب‌ها است. شما می‌توانید برای میزبانی انواع بازی آنلاین چندنفره از سرور مجازی استفاده کنید تا بازی را با کمترین میزان پینگ و لگ تجربه کنید. شما همچنین امکان کنترل دنیای بازی و قوانین آن را خواهید داشت. 
  • ساخت محیط تست و توسعه: توسعه‌دهنده‌ها و تیم‌های برنامه‌نویسی به محیطی مستقل و انعطاف‌پذیر نیاز دارند تا برنامه‌های خود را روی آن تست کنند. سرور مجازی می‌تواند محیط‌های مختلفی را در اختیار این کاربران قرار دهد تا برنامه را تست و مشکلات احتمالی را شناسایی و اصلاح کنند.
  • استفاده به‌عنوان سرور ترید: تریدرها به سیستمی نیاز دارند که در هر زمان و مکان در دسترس باشد و به برق و اینترنت پرسرعت هم متصل باشد. به‌این‌ترتیب آن‌ها می‌توانند سفارش‌های خود را در هر کجا ثبت و از فرصت‌های مختلف بازار استفاده کنند. چون این سرورها همواره روشن هستند، تریدرها می‌توانند از ربات‌های معامله‌گر هم استفاده کنند. در ادامه بیشتر در مورد کاربرد سرور مخصوص ترید در بازارهای مالی بحث می‌کنیم.
  • کاربرد سرور مجازی برای فریلنسرها: سایت‌های فریلنسری که به‌صورت بین‌المللی فعالیت می‌کنند، در همه کشورها در دسترس نیستند. ایران هم یکی از این کشورها است و افراد برای اینکه بتوانند در این سایت‌ها فعالیت کنند، باید از سرور مجازی کشوری استفاده کنند که این سایت‌ها در دسترس هستند. برای همین بسیاری از فریلنسرها در ایران از سرور مجازی استفاد می‌کنند تا با کشورهای خاصی کار کنند.
  • و غیره

 

آشنایی با کاربردهای رایج سرور مجازی یا vps

 

مزایا و معایب استفاده از VPS

سرور مجازی به واسطه ویژگی‌های قدرتمند و انعطاف‌پذیری بالا، مزایای زیادی دارد اما معایبی هم دارند. در جدول زیر می‌توانید مهم‌ترین مزایای استفاده از سرور مجازی و معایب آن را ببینید:

مزایای استفاده از VPS معایب استفاده از VPS
  • دارای منابع اختصاصی و کنترل بالا روی سرور
  • انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری بالا
  • ارائه IP اختصاصی و ثابت بسته به موقعیت مکانی دیتاسنتر
  • دارای سرعت و عملکرد بالا برای میزبانی
  • امنیت بالا
  • دارای دامنه کاربردی گسترده
  • نیاز به دانش فنی برای راه‌اندازی و مدیریت
  • قیمت بالا نسبت به هاست‌های اشتراکی
  • سرعت و عملکرد پایین‌تر نسبت به سرور اختصاصی

 

شبکه خصوصی مجازی یا VPN چیست و چگونه کار می‌کند؟

VPN یا شبکه خصوصی مجازی، ابزاری است که به شما کمک می‌کند به‌صورت ایمن و ناشناس به اینترنت متصل شوید. به عبارت دیگر، این شبکه خصوصی در واقع اطلاعات و حضور شما در فضای آنلاین را پنهان می‌کند تا مورد سوءاستفاده هکرها و بدافزارها قرار نگیرید و فعالیت شما ردیابی نشود. برای این کار، VPN نه‌تنها اطلاعات و آی‌پی (IP) شما را پنهان می‌کند، بلکه اطلاعاتی که رد و بدل می‌کنید را هم رمزگذاری می‌کند تا دیگران به آن دسترسی پیدا نکنند.

اطلاعاتی که شما با VPN رد و بدل می‌کنید، در واقع از سرورهای یک شبکه خصوصی عبور می‌کند که بستری کاملاً امن است. یعنی به کمک این ابزار، شما از طریق سرورهای VPN به اینترنت متصل می‌شوید نه دستگاه خودتان. در نتیجه با استفاده از VPN، شما در اصل از آدرس آی‌پی سرورهای VPN استفاده می‌کنید و اطلاعات شما به‌صورت ناشناس باقی می‌ماند. برای درک بهتر این فرایند و نحوه کار VPN، تصویر زیر را ببینید:

 

vpn چیست و چگونه کار می‌کند؟

 

وی‌پی‌ان‌ها معمولاً دارای نرم‌افزار یا برنامه هستند که روی کامپیوتر، تبلت یا موبایل نصب می‌شوند و شما می‌توانید از طریق آن‌ها به شبکه خصوصی مجازی وصل شوید. همان‌طور که می‌بینید، شبکه خصوصی مجازی هیچ ارتباطی به میزبانی وب‌سایت و برنامه ندارد و صرفاً ابزاری برای بهبود امنیت اتصال شما به اینترنت است.

 

چه زمانی باید از VPN استفاده کنیم؟

تا اینجا متوجه شدید که VPN چیست و چطور کار می‌کند. حال نوبت این است که با کاربردهای آن آشنا شوید. از مهم‌ترین کاربردهای VPN می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • اتصال ایمن به وای‌فای عمومی: منظور از وای‌فای (Wi-Fi) عمومی، همان وای‌فای‌هایی است در مکان‌های عمومی مثل کافی‌شاپ، رستوران، هتل، فرودگاه، کتابخانه و غیره توسط کاربران استفاده می‌شود. هنگامی که به یک وای‌فای (Wi-Fi) عمومی وصل می‌شوید، در معرض خطرات امنیتی و تهدیدهای سایبری قرار می‌گیرید. برای مثال در این شبکه عمومی هکرها می‌توانند فعالیت شما را در فضای آنلاین ردیابی و به داده‌های حساس شما مثل موقعیت مکانی یا اطلاعات شخصی و بانکی دست پیدا کنند. برای جلوگیری از این وضعیت، شما می‌توانید از VPN استفاده کنید و به یک شبکه خصوصی مجازی امن متصل شوید تا اطلاعات شما رمزنگاری و مخفی شود. 
  • حفظ حریم شخصی و حضور ناشناس در اینترنت: این امکان وجود دارد که برخی از شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت یا وب‌سایت‌ها و برنامه‌های دیگر اطلاعات شما را جمع‌آوری کنند. اگر می‌خواهید از این کار جلوگیری کنید، می‌توانید با استفاده از وی پی ان به‌صورت ناشناس فعالیت کنید تا حریم شخصی شما حفظ شود.
  • عدم ردیابی توسط شرکت‌های تبلیغاتی: یکی دیگر از کاربردهای VPN جلوگیری از نمایش تبلیغ‌های هدفمند و مزاحم است. هنگامی که بدون VPN وارد یک وب‌سایت می‌شوید، این وب‌سایت‌ها برخی اطلاعات شما را برای اهداف بازاریابی جمع‌آوری می‌کند. سپس بر اساس سایت‌ها و صفحاتی که بازدید می‌کنید، تبلیغ‌های هدفمندی را به شما نشان می‌دهند. اما با استفاده از VPN، این سرویس‌ها نمی‌توانند شما را شناسایی کنند.
  • ارتباط امن برای دسترسی به داده‌های کسب‌وکار: هر کسب‌وکار دارای یک سری اطلاعات محرمانه و حساس است که باید امنیت آن‌ها همواره حفظ شود. برای اینکه کارکنان بتوانند در امنیت کامل به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند، کسب‌وکار یک شبکه خصوصی مجازی برای خود ایجاد می‌کند. یعنی کارکنان شرکت به یک شبکه مجازی خصوصی وصل می‌شوند تا از این طریق و به‌صورت ایمن، به اطلاعات حساس کسب‌وکار دسترسی پیدا کنند.
  • دسترسی به وب‌سایت‌ها یا محتواهای محدود شده: برخی از وب‌سایت‌ها و سرویس‌ها مختص کشور یا منطقه خاصی هستند و افراد دیگر نمی‌توانند به آن‌ها دسترسی پیدا کنند. در این حالت شما می‌توانید از VPN استفاده کنید و چون آی‌پی شما در این حالت عوض می‌شود، می‌توانید به این وب‌سایت‌ها و محتواها دسترسی پیدا کنید. بیشتر کاربران فکر می‌کنند که اصلی‌ترین کاربرد وی پی ان همین است اما همان‌طور که خواندید، این ابزارها کاربردهای بسیار مهم‌تری دارد.
  • فعالیت در بازارهای مالی بین‌المللی: بسیاری از صرافی‌ها و پلتفرم‌های مربوط به بازارهای مالی بین‌المللی مثل فارکس، به کاربران ایرانی اجازه فعالیت نمی‌دهند. برای همین کاربران از شبکه‌های خصوصی مجازی استفاده می‌کنند تا بتوانند در این بازارها فعالیت کنند. البته استفاده از این ابزار برای فعالیت‌های مالی ریسک‌هایی هم دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

 

کاربردهای رایج vpn

 

مزایا و معایب استفاده از VPN

وی‌پی‌ان‌ها هم مانند سایر ابزارهای دیگر، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. در جدول زیر کردیم مهم‌ترین مزایا و معایب استفاده از VPN عبارت‌اند از:

مزایای استفاده از VPN معایب استفاده از VPN
  • استفاده راحت و سریع
  • ایمن نگه‌داشتن اطلاعات و حفظ حریم شخصی
  • دسترسی به محتوا و سرویس‌های محدود شده
  • پنهان‌کردن آدرس آی‌پی و رهایی از وب‌سایت‌ها و سرویس‌های تبلیغاتی
  • هزینه رایگان و یا مقرون‌به‌صرفه در بیشتر موارد
  • امکان کاهش سرعت اینترنت هنگام استفاده
  • پایداری پایین و امکان قطع و وصل زیاد در برخی از سرویس‌های VPN
  • وجود VPNهای بی‌کیفیت و با امنیت پایین
  • عدم دسترسی به برخی سرویس‌ها و ‌وب‌سایت‌ها به‌خاطر بلاک‌شدن سرورهای VPN
  • احتمال مسدودشدن حساب شما در وب‌سایت‌ها و سرویس‌های مختلف مثل صرافی‌ها هنگام استفاده از VPN 
  • خطر مسدود شدن فعالیت VPNها توسط نهادهای دولتی و غیرفعال شدن آن‌ها

 

تفاوت VPS و VPN؛ دو راهکار متفاوت برای نیازهای مختلف

حال که با مفاهیم VPS و VPN آشنا شدید، احتمالاً به‌خوبی تفاوت آن‌ها را درک کرده باشید. همان‌طور که گفتیم، VPN علاوه بر تغییر آی‌پی، فعالیت شما را در فضای آنلاین رمزگذاری می‌کند تا بتوانید به‌صورت ایمن و خصوصی به اینترنت متصل شوید. شما با کمک این ابزار همچنین می‌توانید به وب‌سایت‌ها و سرویس‌هایی که محدود شده‌اند هم دسترسی پیدا کنید.

از طرف دیگر، VPS یک محیط مجازی در داخل سرور فیزیکی است و برای میزبانی وب‌سایت، برنامه، فایل، ایمیل، بازی و غیره استفاده می‌شود. این راهکار دارای منابع اختصاصی است و به واسطه کنترل بالایی که روی آن دارید، می‌توانید برای کارهای مختلفی از آن استفاده کنید. باتوجه‌به این توضیحات می‌توان گفت VPS و VPN دو ابزار مهم و کاربردی در فضای دیجیتال هستند که عملکرد و کاربرد کاملاً متفاوتی دارند.

سرور مجازی (VPS) در واقع یک کامپیوتر قدرتمند است که همیشه روشن است دسترسی دائمی به اینترنت پرسرعت دارد. با استفاده از این راهکار می‌توانید وب‌سایت‌ها، برنامه‌ها، فایل‌ها، بازی‌ها و غیره را میزبانی کنید یا سایر کارهای مرتبط با سرور را انجام دهید. در مقابل، شبکه خصوصی مجازی (VPN) یک برنامه یا نرم‌افزار است که اتصال شما به اینترنت را رمزگذاری می‌کند و برای حفظ حریم شخصی، هویت شما را خصوصی نگه می‌دارد.

در واقع مقایسه VPS و VPN مثل مقایسه یک خانه با یک قفل امن است؛ هرکدام کاربری متفاوتی دارند! البته یکی از فعالیت‌های مشترکی که می‌توان با این دو انجام داد، حضور در بازارهای مالی بین‌المللی و ترید است. احتمالاً می‌دانید که بیشتر پلتفرم‌ها و صرافی‌های بین‌المللی مثل فارکس، بایننس و غیره به کاربران ایرانی اجازه فعالیت نمی‌دهند. برای همین بیشتر کاربران از VPN یا VPS برای دسترسی به این سرویس‌ها استفاده می‌کنند. البته استفاده از VPN در این شرایط ریسک‌هایی به همراه دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

 

تفاوت vps و vpn در چیست؟ 

 

مقایسه VPN و VPS؛ کدام یک برای ترید بهتر است؟

هنگامی که یک سرور مجازی تهیه می‌کنید، همراه آن یک آی‌پی (IP) اختصاصی هم به شما تعلق می‌گیرد. این آی‌پی مطابق با موقعیت مکانی دیتاسنتری است که سرور در آن نگهداری می‌شود. برای مثال اگر سرور مجازی آلمان تهیه کنید، آی‌پی آلمان هم دریافت می‌کنید و با آن می‌توانید بدون محدودیت در هر نوع صرافی یا بازار مالی فعالیت کنید.

بعضی از شبکه‌های مجازی خصوصی یا VPNها هم آی‌پی ثابت دارند اما چندین ریسک دراین‌بین وجود دارد. همان‌طور که پیش‌تر هم گفتیم، این احتمال وجود دارد که آی‌پی سرورهای VPN به‌خاطر استفاده زیاد توسط کاربران مختلف در نقاط مختلف دنیا، بلاک شود. از طرف دیگر، ممکن است در حین فعالیت در یک صرافی یا بازار مالی، ممکن است VPN شما قطع شود و آی‌پی شما با آی‌پی اصلی تغییر کند. در این حالت‌، صرافی متوجه می‌شود که آی‌پی شما از ایران است و حساب شما را مسدود می‌کند و حتی نمی‌توانید سرمایه‌های خود را خارج کنید.

اما در VPSها، سرور شما همواره ثابت می‌ماند حتی اگر اینترنت قطع شود و امکان مسدودی آی‌پی آن هم بسیار کم است. از طرف دیگر، شما کنترل بسیار بالاتری روی سرور مجازی دارید و می‌توانید آن را مطابق با نیازهای خود شخصی‌سازی کنید. برای همین است که بیشتر تریدها از سرورهای مجازی مخصوص ترید استفاده می‌کنند. سرور مجازی فارکس و سرور مجازی بایننس از این قبیل خدمات هستند. 

 

راهنمای انتخاب VPS یا VPN

همان‌طور که پیش‌تر هم گفتیم، VPS و VPN تفاوت‌ها و کاربردهای مختلفی دارند. اما اگر همچنان در مورد انتخاب یکی از آن‌ها مطمئن نیستید، در جدول زیر سعی کردیم انتخاب را برای شما راحت‌تر کنیم.

 

VPS تهیه کنید اگر: VPN تهیه کنید اگر:
  • نیازمند راهکاری برای میزبانی وب‌سایت، برنامه‌، فایل، بازی یا غیره هستید
  • به محیطی اختصاصی برای اجرای سرویس یا نرم‌افزارهای دلخواه نیاز دارید
  • نیازمند کنترل کامل روی زیرساخت و تنظیمات آن هستید
  • می‌خواهید یک یا چندین محیط کار مجازی برای شرکت خود بسازید
  • به محیطی برای تست و توسعه برنامه‌ها نیاز دارید
  • نیازمند راهکاری با مقیاس‌پذیری بالا و قدرت پردازشی بالا هستید
  • به ابزاری ساده و راحت برای حفظ امنیت در دنیای اینترنت نیاز دارید
  • می‌خواهید از حریم شخصی خود محافظت کنید و به‌صورت خصوصی فعالیت کنید
  • به ارتباطی امن در حین استفاده از وای‌فای‌های عمومی نیاز دارید
  • از تهدیدها و خطرات آنلاین مثل هکرها و حملات سایبری در امان بمانید
  • به وب‌سایت‌ها و محتواهای محدود شده دسترسی پیدا کنید
  • می‌خواهید پینگ خود را بازی‌های آنلاین کمتر کاهش دهید (همیشه جوابگو نیست)

 

VPN یا VPS؛ انتخاب شما کدام است؟ 

در این مقاله به‌صورت کامل در مورد تفاوت VPS و VPN صحبت کردیم و شما را چیستی، کاربردها، مزایا و معایب آن‌ها آشنا کردیم. VPS و VPN با اینکه تشابه اسمی زیادی دارند، از جنبه‌های مختلفی تفاوت دارند و در سناریوهای جداگانه‌ای استفاده می‌شوند. البته باتوجه‌به اینکه هر دو سرویس امکان تغییر آدرس IP را فراهم می‌کنند، برای فعالیت در بازارهای مالی بین‌المللی از آن‌ها استفاده می‌شود اما VPS بهتر است. 

امیدواریم که توانسته باشیم به تمامی سؤالات شما دراین‌رابطه پاسخ دهیم. اگر سؤال دیگری در مورد تفاوت VPS و VPN دارید، می‌توانید در بخش نظرات سؤال خود را بپرسید. همچنین خوشحال می‌شویم اگر تجربه‌ای در استفاده از این دو راهکار داشتید، آن را با ما هم به اشتراک بگذارید.

سؤالات‌متداول

  • VPS بهتر است یا VPN؟ اینکه کدام راهکار بهتر است، کاملاً به نیازهای شما بستگی دارد. به‌صورت کلی از سرور مجازی یا VPS برای میزبانی وب‌سایت و اجرای برنامه‌های مختلف استفاده می‌شود. همچنین کاربرد اصلی VPN، برقراری اتصال ایمن و خصوصی برای به اینترنت است.
  • VPS به چه منظوری مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ سرور مجازی کاربردهای گسترده‌ای دارد اما رایج‌ترین استفاده آن برای میزبانی وب‌سایت، برنامه، فایل، بازی، ایمیل، پایگاه‌داده و غیره است.
  • برای ترید یا خریدوفروش ارز دیجیتال، VPS بهتر است یا VPN؟ VPS به خاطر پایداری، سرعت و کنترل بیشتر، برای ترید و فعالیت در بازارهای مالی گزینه بهتری نسبت به VPN است. همچنین استفاده از سرور مجازی احتمال مسدودشدن حساب شما را به صفر می‌رساند و آی‌پی شما در هر حال ثابت می‌ماند.
  • آیا می‌توان از VPN برای میزبانی وب‌سایت استفاده کرد؟ خیر، کاربرد VPN ایجاد اتصال ایمن، خصوصی و ناشناس به اینترنت است و برای میزبانی وب‌سایت استفاده نمی‌شود.
  • آیا استفاده از VPS به‌عنوان VPN امکان‌پذیر است؟ به‌صورت کلی خیر؛ این دو راهکار با هم فرق دارند اما می‌توانید برای امنیت بیشتر، روی VPS خود یک VPN نصب کنید. 
  • برای دسترسی به محتواهای محدود شده، VPS بهتر است یا VPN؟ استفاده از VPN برای این کار راحت‌تر است و سریع‌تر می‌توانید به وب‌سایت یا سرویس‌های محدود شده دسترسی پیدا کنید.
  • آیا استفاده از VPN برای تمامی کاربران اینترنت ضروری است؟ خیر، استفاده از VPN تنها در مواقعی نیاز است که به اتصال ایمن و خصوصی نیاز دارید یا می‌خواهید به محتواهای محدودشده دسترسی پیدا کنید.
  • آیا هزینه‌های VPS بیشتر از VPN است؟ بله، معمولاً VPS هزینه بیشتری نسبت به VPN دارد اما قابلیت‌های بیشتری هم در اختیار شما قرار می‌دهد و کنترل بالایی روی آن دارید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن