طراحی سایت

آموزش بهینه‌ سازی سرعت سایت ( راهنمای جامع 2023 )

بهینه‌ سازی سرعت سایت به مجموعه اقدامات و تغییراتی اطلاق می‌شود که به منظور افزایش سرعت و بهره‌وری بارگذاری و نمایش یک وب‌سایت انجام می‌شود.

5
(1)

بهینه‌ سازی سرعت سایت Speed ​​optimization شامل انجام اقداماتی می‌شود که به کاهش زمان بارگذاری صفحات وب کمک کنند. به شکل معمول کاهش زمان بارگذاری صفحات وب به معنای افزایش رضایت کاربران، کاهش نرخ خروج و افزایش تبلیغاتی و درآمد سایت است.

از سوی دیگر، سرعت بالا در سایت‌ها منجر به بهبود نرخ حضور کاربران و تبدیل‌ها می‌شود. علاوه بر این، کاربران امروزی انتظار دارند تا صفحات سایت‌ها با سرعت فوری بارگذاری شوند و هر تأخیری ممکن است باعث ازدست‌رفتن نرخ حضور افرادی که به سایت شما مراجعه کرده‌اند، شود. اگر به دنبال روش‌ها، بهترین افزونه‌ها و چک‌لیست بهینه‌سازی سرعت سایت  در سال 2023 – 2024 هستید، در این راهنما و در ماهان سرور با ما باشید.

منظور از بهینه‌ سازی سرعت سایت چیست؟

برمبنای تعریف گوگل، بهینه‌سازی سرعت سایت به مجموعه‌ای از اقدامات و تغییرات مرتبط با طراحی و عملکرد وب‌سایت گفته خواهد شد که هدف آن بهبود سرعت بارگذاری و نمایش محتوا برای کاربران و ربات‌های گوگل و… است. سرعت سایت اهمیت بسیار زیادی در تجربه کاربری و موفقیت آنلاین کسب‌وکارها دارد. این بهینه‌سازی شامل اقداماتی نظیر کاهش اندازه تصاویر، بهینه‌سازی کد منبع (HTML، CSS و JavaScript)، بهبود مدیریت کش و حافظه موقت، کاهش تعداد درخواست‌های سرور، استفاده از شبکه‌های توزیع محتوا (CDN)، بهینه‌سازی پایگاه‌داده و سایر موارد می‌شود.

این تغییرات باعث کاهش زمان لود صفحات وب شده و تجربه کاربری بهبودیافته، میزان بازدید و تبدیل‌ها (مثل فروش یا ثبت‌نام) را افزایش می‌دهند. بهینه‌سازی سرعت سایت نه‌تنها به کاربران مفید است؛ بلکه در موتورهای جستجو نیز اهمیت دارد؛ زیرا سرعت سایت در رتبه‌بندی نتایج جستجو تأثیر دارد. به‌طورکلی، بهینه‌سازی سرعت سایت بهبود عملکرد و موفقیت آنلاین وب‌سایت شما را تضمین می‌کند.

منظور از بهینه‌سازی سرعت سایت چیست؟

استاندارد زمان بارگذاری سایت چقدر است؟

زمان بارگذاری مناسب یک وب‌سایت به وابستگی از محتوا و نوع سایت متغیر است، اما در کل، کاربران انتظار دارند تا یک سایت در عرض 2 تا 3 ثانیه بارگذاری شود. این مدت زمان به‌عنوان زمان بارگذاری صفحه اصلی یا صفحات کلیدی مورد نظر معمولاً در نظر گرفته می‌شود.

تأخیر در بارگذاری یک وب‌سایت ممکن است منجر به ازدست‌دادن بازدیدکنندگان و کاهش نرخ تبدیل گردد. ازآنجاکه کاربران اغلب صبوری محدودی دارند و تجربه آنلاین آن‌ها را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، سرعت بارگذاری می‌تواند تأثیر مهمی بر روی موفقیت سایت داشته باشد.

چک‌لیست بهینه‌سازی سرعت سایت

بهینه‌سازی سرعت سایت یک اولویت برای توسعه‌دهندگان و مدیران وب است. این شامل بهینه‌سازی تصاویر، کاهش فایل‌های CSS و JavaScript، بهبود سرورها و میزبانی، استفاده از شبکه‌های توزیع محتوا (CDN) و بهینه‌سازی کد منبع و وب‌سایت موبایل نیز می‌شود. باتوجه‌به اهمیت این مسئله و تأثیر مثبت بر عملکرد سایت و موفقیت در دنیای آنلاین، بهینه‌سازی سرعت سایت باید به‌عنوان یک جزء اساسی در استراتژی توسعه و مدیریت وب‌سایت‌ها مدنظر قرار گیرد. در ادامه در این مورد مفصل در ماهان سرور می‌خوانیم.

افزایش سرعت در حالت موبایل

افزایش سرعت سایت در سازگاری با موبایل یکی از جنبه‌های حیاتی بهینه‌سازی وب‌سایت است. امروزه، اکثر کاربران از دستگاه‌های موبایل برای دسترسی به وب استفاده می‌کنند، بنابراین تضمین سرعت و کارایی مناسب در این دستگاه‌ها از اهمیت چشمگیری برخوردار است.

با بهره‌گیری از این راهکارها و بهینه‌سازی‌ها، شما می‌توانید سرعت بارگذاری سایت خود را در دستگاه‌های موبایل بهبود ببخشید و تجربه کاربری بهتری ارائه دهید.

1- طراحی وب‌سایت واکنش‌گرا (Responsive Design)

اطمینان حاصل شوید که وب‌سایت شما به‌درستی در انواع دستگاه‌های موبایل نمایش داده می‌شود. از روش‌های طراحی واکنش‌گرا استفاده کنید تا محتوا به‌اندازه مناسب تغییر اندازه دهد.

2- کاهش اندازه تصاویر

تصاویر با اندازه بزرگ ممکن است زمان بارگذاری را افزایش دهند. قبل از انتشار تصاویر، آن‌ها را به حداقل اندازه و فرمت مناسب تبدیل کنید.

3- استفاده از کش

سیستم کش (Cache) برای ذخیره نسخه‌های پیش‌زمینه صفحات وب و کاهش بار سرور به کار می‌رود. این کار به بهبود سرعت بارگذاری کمک می‌کند.

4- کاهش درخواست‌های سرور

تلاش کنید تعداد درخواست‌های به سرور (مانند فایل‌های CSS و JavaScript) را کاهش دهید. ادغام فایل‌های CSS و JavaScript و حذف فایل‌های غیرضروری می‌تواند کمک‌کننده باشد.

5- استفاده از CDN

استفاده از شبکه‌های توزیع محتوا (CDN) به بهبود سرعت بارگذاری کمک می‌کند. این سرویس‌ها محتوای وب‌سایت شما را از نزدیک‌ترین سرور به کاربران ارائه می‌دهند.

6- استفاده از AMP

اگر امکان‌پذیر است، از تکنولوژی Accelerated Mobile Pages  یا همان AMP برای ایجاد صفحات سریع برای موبایل استفاده کنید.

7- تست و بهبود مداوم

استفاده از ابزارهای تست سرعت وب‌سایت، مانیتورینگ عملکرد و بهبود‌های مداوم برای تضمین سرعت بهینه موبایل اساسی است.

CDN را فراموش نکنید!

بخش مهم دیگر بهینه‌سازی سرعت سایت، بهره‌گیری از یک سی دی ان است؛ استفاده از شبکه‌های توزیع محتوا (CDN) یکی از روش‌های کلان برای بهبود سرعت بارگذاری وب‌سایت و ارتقاء تجربه کاربری است. CDN از شبکه‌ای از سرورها در نقاط جغرافیایی مختلف جهان استفاده می‌کند تا محتوای وب‌سایت شما را از سرور نزدیک‌تر به مکان فیزیکی کاربران ارائه دهد. این روش بهبود تأخیر در بارگذاری صفحات وب را فراهم می‌کند و کاربران به‌سرعت بیشتری دسترسی به محتوای سایت دارند.

همچنین، سی دی ان به کاهش بار بر روی سرور اصلی وب‌سایت کمک می‌کند. با توزیع بخشی از بار کاری بر روی سرورهای CDN، سرور اصلی می‌تواند بهبود عملکرد و پایداری خود را حفظ کرده و به درخواست‌های مهم‌تر متمرکز شود. این امر می‌تواند موجب بهبود کلی عملکرد وب‌سایت و اجتناب از افت سرعت در ساعات شلوغ سرورها شود.

علاوه بر این، CDN معمولاً دارای ویژگی‌های امنیتی است که به حفاظت از وب‌سایت شما در برابر حملات DDoS و تهدیدات امنیتی دیگر کمک می‌کنند. در نهایت، ازآنجاکه CDN محتوای وب‌سایت را در حافظه موقت (کش) نیز ذخیره می‌کند، این بهینه‌سازی به کاهش درخواست‌های ارسالی به سرور اصلی کمک می‌کند و بارگذاری صفحات را سریع‌تر می‌کند.

زمان پاسخگویی سرور را بهتر کنید

زمان پاسخگویی سرور به مدت زمانی اشاره دارد که سرور وب یا سرور میزبانی وب به درخواست کاربر یا مرورگر ارسالی پاسخ می‌دهد. این زمان معمولاً از زمانی که کاربر درخواست را ارسال می‌کند تا زمانی که سرور به درخواست پاسخ می‌دهد، شامل می‌شود. زمان پاسخگویی سرور یکی از عوامل مهم در تجربه کاربری و ارتقاء عملکرد وب‌سایت است.

سرعت پاسخگویی سرور بر اساس عوامل مختلفی مانند قدرت سرور، بار سرور، نوع سرور وب، بهینه‌سازی کدها و بار زمان و مکان طراحی وب‌سایت متغیر است. افزایش سرعت پاسخگویی سرور می‌تواند به کاهش تأخیر در بارگذاری صفحات وب، افزایش نرخ تبدیل و بهبود رتبه‌بندی در موتورهای جستجو کمک کند.

برای بهینه‌سازی زمان پاسخگویی سرور، می‌توان از روش‌هایی مانند بهینه‌سازی کدها و پایگاه‌داده، استفاده از سرورهای قدرتمندتر، مدیریت منابع سرور بهینه، استفاده از شبکه‌های توزیع محتوا (CDN) و مانیتورینگ مداوم برای تشخیص و رفع مشکلات سرور استفاده کرد.

بهینه‌سازی تصویر برای افزایش سرعت سایت

رکن مهم دیگر در آموزش بهینه‌سازی سرعت سایت، استفاده از قابلیت کم‌کردن حجم فایل‌های بصری است؛ بهینه‌سازی تصاویر یکی از مهم‌ترین عوامل بهینه‌سازی وب‌سایت و افزایش سرعت بارگذاری آن است. تصاویر بزرگ و بدون بهینه‌سازی می‌توانند زمان بارگذاری وب‌سایت را افزایش دهند و تجربه کاربری را نامطلوب کنند. بهینه‌سازی تصاویر به معنای کاهش اندازه تصاویر بدون ازدست‌دادن کیفیت آن‌ها است.

1- کاهش اندازه تصاویر

نکته کلیدی بهینه‌سازی سرعت سایت کم‌کردن حجم قالب است؛ استفاده از ابزارهای بهینه‌سازی تصویر مانند Adobe Photoshop یا ابزارهای آنلاین مانند TinyPNG به شما امکان می‌دهد تا اندازه تصاویر را کاهش دهید.

2- فشرده‌سازی تصاویر

از فشرده‌سازی تصاویر با استفاده از فرمت‌های متداول مانند JPEG و PNG استفاده کنید. این کار می‌تواند حجم تصاویر را کاهش داده و به‌سرعت بارگذاری کمک کند.

3- بهر گیری از تصاویر متناسب با نیاز

تصاویر با اندازه و رزولوشن بزرگتری که در نهایت در وب‌سایت نمایش داده می‌شوند، به دستگاه کاربر بر اساس نیاز منتخب می‌شوند. این کار می‌تواند به مصرف پهنای باند کمک کرده و زمان بارگذاری را کاهش دهد و سپس بهینه‌سازی سرعت سایت شود.

4- استفاده از تگ `srcset`

تگ `srcset` در HTML به شما امکان می‌دهد تصاویر مختلف با اندازه‌های مختلف را برای دستگاه‌های مختلف انتخاب کنید. این بهینه‌سازی مخصوصاً برای دستگاه‌های موبایل و تبلت مفید است.

5- استفاده از تصاویر وکتو

تصاویر وکتور (مانند SVG) به‌عنوان گزینه‌های بهتری برای آیکون‌ها و شکل‌های ساده هستند. آن‌ها بدون افت کیفیت قابل بزرگ‌نمایی هستند و حجم کمتری دارند.

6-  CDN برای تصاویر

شبکه‌های توزیع محتوا (CDN) می‌توانند تصاویر را از سرورهای نزدیک‌تر به کاربران ارائه دهند و بارگذاری سریع‌تری فراهم کنند.

Caching در بهینه‌سازی سرعت سایت

موضوع کش و کشینگ یکی از مفاهیم کلیدی در بهینه‌سازی سرعت وب‌سایت است. کشینگ (Caching) به‌اصطلاح به ذخیره نسخه‌های پیش‌زمینه از محتوا یا منابع وب توسط سرور یا مرورگر اطلاق می‌شود. این کنش به بهبود سرعت بارگذاری صفحات وب و کاهش بار سرور کمک می‌کند.

در کشینگ وقتی کاربری درخواستی به سرور وب می‌فرستد، اگر محتوا یا منابعی که از قبل به طور پیش‌زمینه دریافت کرده باشد و تغییراتی در آنها صورت نگرفته باشد، سرور به‌جای درخواست مجدد و بازنگری، نسخه پیش‌زمینه شده را ارسال می‌کند. این به کاهش زمان لود صفحه و کمک به کاربران در دستیابی به محتوای وب به‌سرعت کمک می‌کند.

همچنین، کش سمت مشتری (Client-Side Caching) از مرورگر کاربر استفاده می‌کند تا منابعی که قبلاً دانلود کرده باشد را در حافظه موقت ذخیره کند. این کشینگ سمت مشتری به دستگاه کاربر امکان می‌دهد که محتوا را از حافظه موقت خود بخواند و از سرور درخواست جدیدی ارسال نکند.

با این ابزارها، می‌توان زمان بارگذاری وب‌سایت را بهبود داد، بار سرور را کاهش داد و تجربه کاربری را بهبود بخشید. بهره‌گیری از سیستم‌های کش و کشینگ در سرور و مرورگر مهم‌ترین روش‌های بهینه‌سازی سرعت وب‌سایت‌هاست و می‌تواند به موفقیت وب‌سایت و جلب کاربران کمک کند. این از اصلی‌ترین ارکان بهینه‌سازی سرعت سایت است.

در وردپرس: پلاگین‌های غیرضروری را حذف کنید

حذف پلاگین‌های غیرضروری یکی از مهم‌ترین اقدامات در بهینه‌سازی سرعت و امنیت وب‌سایت‌هاست. پلاگین‌ها به وب‌سایت‌ها امکانات و قابلیت‌های اضافی ارائه می‌دهند، اما استفاده از پلاگین‌های زیاد و غیرضروری می‌تواند منجر به افزایش بار سرور، کاهش امنیت و کاهش سرعت بارگذاری شود.

قبل از حذف هر پلاگین، باید بررسی کنید که آیا واقعاً نیازمند آن هستید یا خیر. ارزیابی کنید که آیا پلاگین به بهبود عملکرد وب‌سایت یا تجربه کاربری کمک می‌کند یا نه. پلاگین‌هایی که تکراری هستند یا وظایف مشابهی را انجام می‌دهند ممکن است حذف شوند. اگر از سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده می‌کنید، این بهترین روش برای بهینه‌سازی سرعت سایت است.

به‌علاوه، پلاگین‌ها باید به‌روز نگاه‌داشته شوند. پلاگین‌هایی که به‌روز نشده‌اند می‌توانند آسیب‌پذیری‌های امنیتی ایجاد کنند. در نتیجه، اطمینان حاصل کنید که پلاگین‌هایی که نگهداری نمی‌شوند یا بی‌اهمیت شده‌اند، حذف شوند.

حذف پلاگین‌های غیرضروری به بهبود عملکرد سرعت بارگذاری وب‌سایت شما کمک می‌کند و همچنین امنیت و استقامت آن را افزایش می‌دهد. این اقدام مهم برای ایجاد یک وب‌سایت کارا و موفق اساسی است. بهینه‌سازی سرعت سایت با این کار حتمی است.

در وردپرس: پلاگین‌های غیرضروری را حذف کنید

درخواست‌های HTTP را به حداقل برسانید!

کاهش تعداد درخواست‌های HTTP یکی از راه‌های اصلی بهینه‌سازی سرعت بارگذاری وب‌سایت است. هر درخواست HTTP به سرور برای دریافت یک منبع وب منجر به تبادل اطلاعات بین مرورگر کاربر و سرور می‌شود. این تبادل اطلاعات شامل ارسال درخواست، پردازش آن توسط سرور و ارسال پاسخ به مرورگر می‌شود. ازآنجاکه هر درخواست می‌تواند زمان محاسباتی و پهنای باند را مصرف کند، تعداد زیادی از درخواست‌های HTTP می‌توانند زمان بارگذاری وب‌سایت را افزایش دهند.

کاهش تعداد درخواست‌های HTTP به کاهش زمان بارگذاری وب‌سایت کمک کرده و تجربه کاربری بهبود می‌دهد. این مسئله برای وب‌سایت‌های موبایل و رایانه‌های شخصی بسیار مهم است و می‌تواند تأثیر قابل‌ملاحظه‌ای در سرعت و کارایی وب‌سایت داشته باشد.

برای کاهش تعداد درخواست‌های HTTP، می‌توانید به موارد مذکور در ماهان سرور توجه کنید:

1- ادغام فایل‌ها

ادغام فایل‌های CSS و JavaScript به‌منظور کاهش تعداد درخواست‌های مرتبط با آنها و کاهش فایل‌ها.

2- استفاده از تصاویر کم جم

به‌جای استفاده از تصاویر ایلستریشن، از تصاویر وکتور (مثل فرمت‌های برداری) استفاده کنید که معمولاً تعداد کمتری از درخواست‌های HTTP نیاز دارند.

3- استفاده از تکنولوژی‌های AJA

تکنولوژی‌های AJAX به شما امکان می‌دهند تا درخواست‌های اضافی برای بارگذاری اطلاعات پس از بارگذاری اولیه صفحه از دست بدهید و تعداد درخواست‌ها را کاهش دهید.

4- استفاده از تگ `link` برای فونت‌ها

اگر از فونت‌های غیراستاندارد استفاده می‌کنید، از تگ `link` به‌جای JavaScript برای بارگذاری آنها استفاده کنید.

5- استفاده از تگ `img` برای تصاویر`

در صورت امکان، تصاویر کوچکی را به‌عنوان تصاویر پس‌زمینه از تگ `img` درون صفحه وارد کنید تا از دستور `background-image` در CSS استفاده نشود.

CSS و جاوا اسکریپت را کوچک کنید

کاهش حجم فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت (JavaScript) یکی از اصول مهم در بهینه‌سازی سرعت بارگذاری وب‌سایت است. حجم زیادی از مصرف پهنای باند و زمان بارگذاری صفحات وب از نتیجه نامناسب‌بودن فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت می‌آید.

کاهش حجم فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت به بهبود عملکرد وب‌سایت، کاهش زمان بارگذاری و بهبود تجربه کاربری کمک می‌کند. این اقدامات مهم در ارتقاء سرعت و کارایی وب‌سایت از اهمیت بالایی برخوردارند.

1- فشرده‌سازی

با استفاده از ابزارهای فشرده‌سازی مانند Minify برای CSS و Uglify برای JavaScript، می‌توانید فایل‌های خود را فشرده کرده و حجم آن‌ها را به حداقل برسانید. این ابزارها کدهای غیرضروری را حذف کرده و بهینه‌سازی می‌کنند.

2- حذف کدهای اضافی

بررسی کدهای خود به دنبال تگ‌ها و سطرهای خالی و کدهای غیرضروری است. از توابع و متغیرهایی که در واقعیت استفاده نمی‌شوند صرف‌نظر کنید.

3- استفاده از فایل‌های جداگانه

به‌جای درج کدهای CSS و JavaScript داخل صفحات HTML، از فایل‌های خارجی استفاده کنید. این رویکرد به مینی فای و فشرده‌سازی آسان‌تر کمک می‌کند و امکان استفاده مجدد از آن‌ها را فراهم می‌کند. این سبب بهینه‌سازی سرعت سایت می‌شود.

4-تأخیر بارگذاری (Lazy Loading)

از تکنیک‌های تأخیر بارگذاری برای فایل‌های JavaScript و تصاویر استفاده کنید تا زمان بارگذاری صفحه بهبود یابد. در این روش، فایل‌ها تا زمانی که نیاز به آن‌ها نیست، به تأخیر انداخته می‌شوند.

ریدایرکت‌ها را کاهش دهید

کاهش تعداد مسیرها (URL) در وب‌سایت می‌تواند بهبود محسوسی در سرعت بارگذاری و کارایی وب‌سایت داشته باشد. هر مسیر جدیدی که برای درخواست منبع ایجاد می‌شود، نیازمند اتصال به سرور است و این فرآیند ممکن است زمان محاسباتی و پهنای باند را تا حدی تأثیر دهد؛ بنابراین، تلاش برای کاهش تعداد مسیرها به بهبود کارایی وب‌سایت و افزایش سرعت بارگذاری آن کمک می‌کند.

کاهش تعداد مسیرها به بهبود عملکرد وب‌سایت، کاهش زمان بارگذاری و بهبود تجربه کاربری کمک می‌کند. این اقدامات مهم در بهینه‌سازی سرعت وب‌سایت از اهمیت بالایی برخوردارند، به‌ویژه برای وب‌سایت‌های موبایل و کاربران با اتصال‌های اینترنت محدود.

یک هاست پرسرعت یا سرور مجازی باکیفیت تهیه کنید

با خرید هاست پرسرعت و یا با خرید سرور مجازی ایران، به دلیل این که از نظر موقعیت مکانی در نزدیکی کاربران خود هستید، می‌توانید سرعت بالاتری را در اختیار آی‌پی‌های ورودی قرار دهید. این از اصلی‌ترین ارکان بهینه‌سازی سرعت سایت است.

سرعت سایت به طور قابل‌توجهی تحت‌تأثیر نوع میزبانی و سروری که برای ارائه وب‌سایت استفاده می‌شود قرار می‌گیرد. انتخاب بین سرور مجازی و خدمات هاستینگ اشتباهی می‌تواند تأثیر زیادی بر روی عملکرد و سرعت بارگذاری وب‌سایت داشته باشد.

تأثیر انتخاب بین سرور مجازی و هاستینگ بیشتر به نیازهای وب‌سایت شما بستگی دارد. اگر وب‌سایت شما ترافیک بالایی دارد یا نیاز به منابع اختصاصی دارد، سرور مجازی ممکن است یک گزینه بهتر باشد. اما اگر وب‌سایت شما کوچک‌تر است و منابع اشتراکی برای شما کافی هستند، هاستینگ ممکن است به‌عنوان یک گزینه اقتصادی و عملی برای شروع باشد.

بهینه‌سازی قالب سایت برای افزایش سرعت

بهینه‌سازی قالب سایت یکی از مراحل مهم در بهبود سرعت بارگذاری و بهینه‌سازی سرعت سایت است. طراحی و بهینه‌سازی قالب واکنش‌گرا (Responsive) و یا غیره ویژگی‌های آن می‌تواند به شکل مستقیم و غیرمستقیم بر سرعت و کارایی وب‌سایت تأثیر بگذارد.

به‌طورکلی، بهینه‌سازی قالب سایت یک پروسه مستمر است و به توجه به نکات مذکور، می‌تواند به بهبود عملکرد و سرعت بارگذاری وب‌سایت شما کمک کند. از نظر کاربری و بهره‌گیری از بهترین رویکردها در طراحی و بهینه‌سازی قالب، می‌تواند تجربه کاربری بهبود یابد و کسب‌وکار آنلاین شما را تقویت کند.

سایت می‌تواند تعداد درخواست‌های سرور و زمان بارگذاری را بهبود بخشد. از کشینگ در سمت مشتری و سرور (مثل مدیریت کش در htaccess یا استفاده از افزونه‌های کشینگ در وردپرس) استفاده کنید.

ماژول Google PageSpeed را فعال کنید

ماژول Google PageSpeed یک ابزار و افزونه مفید برای بهینه‌سازی سرعت و کارایی وب‌سایت‌ها است. این ابزار توسط گوگل ارائه می‌شود و به تجزیه‌وتحلیل عناصر مختلف وب‌سایت و ارائه پیشنهادهای بهینه‌سازی برای بهبود سرعت بارگذاری صفحات کمک می‌کند. در اصطلاح‌های تکنیکی، سرویس گوگل پیج اسپید به‌عنوان یک ابزار مشترک برای تحلیل Lighthouse و CrUX  یا همان Chrome User Experience Report شناخته می‌شود.

استفاده از Google PageSpeed به وب‌سایت‌ها کمک می‌کند تا سرعت بارگذاری و کارایی بهتری داشته باشند که این امر به تجربه کاربری بهتر و بهینه‌تر برای بازدیدکنندگان منجر می‌شود و همچنین می‌تواند تأثیر مثبتی بر SEO و رتبه‌بندی وب‌سایت در موتورهای جستجو داشته باشد.

استفاده از افزونه‌های افزایش سرعت سایت برای وردپرس

استفاده از افزونه‌های افزایش سرعت سایت در سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس یا Joomla برای بهبود عملکرد و کارایی وب‌سایت‌ها بسیار معمول است. این افزونه‌ها معمولاً ابزارهایی اضافی هستند که به بهینه‌سازی و بهبود عملکرد وب‌سایت کمک می‌کنند.

استفاده از افزونه‌های افزایش سرعت سایت می‌تواند به‌سادگی و بهبود عملکرد وب‌سایت‌ها کمک کند. بااین‌حال، باید به‌دقت افزونه‌ها را انتخاب کنید و تنظیمات آن‌ها را به‌درستی انجام دهید. همچنین، باید پوسته وردپرسی باید به‌دوراز افزونه‌های غیرضروری باشد که ممکن است سرعت سایت را کاهش دهند. بهترین نتیجه با ترکیب استفاده منطقی از افزونه‌ها و بهره‌گیری از بهترین شیوه‌های بهینه‌سازی وب‌سایت به دست می‌آید.

استفاده از افزونه‌های افزایش سرعت سایت برای وردپرس

افزونه WP Rocket

افزونه WP Rocket یکی از معروف‌ترین و مؤثرترین افزونه‌های بهینه‌سازی سرعت برای وب‌سایت‌های ساخته شده با وردپرس است. این افزونه به بهینه‌سازی و بهبود سرعت بارگذاری صفحات وب‌سایت کمک می‌کند و توسط کاربران و توسعه‌دهندگان وردپرس بسیار مورد تأیید است.

یکی از ویژگی‌های برجسته WP Rocket کشینگ (Caching) است. این افزونه اطلاعات صفحات را به‌صورت موقت ذخیره کرده و به دسترسی سریع‌تر به آنها کمک می‌کند. با فعال‌سازی کشینگ، سرعت بارگذاری صفحات به شکل قابل‌توجهی افزایش می‌یابد.

ضمن قابلیت‌های کلیدی برای بهینه‌سازی سرعت سایت، این افزونه امکان فشرده‌سازی تصاویر را فراهم می‌کند تا حجم آنها کاهش یابد و به‌سرعت بارگذاری کمک کند. همچنین، این افزونه از Lazy Loading برای بارگذاری تصاویر در هنگام نیاز استفاده می‌کند.

LiteSpeed Cache – لایت اسپید کش

در ادامه راه‌های بهینه‌سازی سرعت سایت وردپرسی افزونه LiteSpeed Cache یک ابزار قدرتمند و مؤثر برای بهینه‌سازی سرعت وب‌سایت‌هاست. این افزونه به‌ویژه برای وب سرورهای LiteSpeed طراحی شده و از ویژگی‌هایی مانند کشینگ قدرتمند، مینی فای کدها، بهینه‌سازی تصاویر، کاهش تعداد درخواست‌های سرور و مدیریت منابع CSS و JavaScript بهره می‌برد. از لحاظ سازگاری، این افزونه با بسیاری از قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس هماهنگی خوبی دارد.

استفاده از LiteSpeed Cache می‌تواند بهبود قابل‌توجهی در سرعت بارگذاری وب‌سایت ایجاد کند که این امر به تجربه بهتر کاربران و تأثیر مثبت بر SEO و رتبه‌بندی وب‌سایت در موتورهای جستجو کمک می‌کند. برای بهره‌گیری از این افزونه بهینه‌سازی سرعت در وب‌سایت شما، معمولاً نیاز به دسترسی به پنل مدیریتی سرور LiteSpeed دارید.

جمع‌بندی: پله آخر

در سال 2023 میلادی و پس از آن، به طبع کاربران تمایل دارند تا با سایت‌هایی که سریع (زیر 3 ثانیه!) بارگذاری می‌شوند و به طور فوری به محتوا دسترسی پیدا می‌کنند، تعامل بیشتری داشته باشند. سایت‌هایی که کند بارگذاری می‌شوند می‌توانند کاربران را از دست بدهند.

بهینه‌سازی سرعت سایت یکی از اساسی‌ترین عواملی است که می‌تواند بر روی موفقیت وب‌سایت و تأثیر آن بر روی کسب‌وکار تأثیر بگذارد. بهبود سرعت سایت از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید به‌عنوان یک اولویت در استراتژی توسعه و بهینه‌سازی وب‌سایت در نظر گرفته شود.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button