بعد از خرید سرور مجازی، برای مدیریت راحت و سریع آن به یک پنل مدیریتی نیاز پیدا میکنید. اگر از سرور مجازی لینوکس استفاده میکنید، پنل مدیریتی سی پنل یکی از بهترین و شناختهشدهترین گزینهها برای شما است. بیشتر از یک سوم سرورهای مجازی از سی پنل برای مدیریت راحت و سریع استفاده میکنند. این آمار بهخوبی کاربرد گسترده و قابلیتهای قدرتمند سی پنل را نشان میدهد.
در همین راستا، در این مقاله بهصورت کامل بیان میکنیم که سرور مجازی سی پنل چیست و چه کارهایی میتوانید با آن انجام دهید. همچنین مهمترین مزایا و معایب سرور مجازی سی پنل را بررسی و آن را با سایر پنلهای مدیریتی مثل پلسک و دایرکت ادمین مقایسه میکنیم. پس اگر میخواهید که بدانید سرور مجازی سی پنل چیست و چه کاربردهایی دارد، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
سرور مجازی سی پنل چیست؟
سرور مجازی سی پنل، یک راهکار میزبانی وب است که قدرت و انعطافپذیری سرورهای مجازی را با سهولت استفاده از کنترل پنل محبوب سی پنل ترکیب میکند. در واقع سی پنل بهعنوان یک کنترل پنل مدیریتی، یک رابط کاربری گرافیکی کاربرپسند در اختیار شما قرار میدهد تا هاست و سرور مجازی خود را بهراحتی مدیریت کنید. بهاینترتیب، حتی افرادی که دانش فنی زیادی برای مدیریت سرور ندارند، میتوانند سرور خود را مدیریت کنند و تنظیمات مختلف را انجام دهند.
از جمله کاربردهای سی پنل روی سرور مجازی میتوان به مدیریت فایل، مدیریت دامنه، انجام تنظیمات کلی سرور، ایجاد و مدیریت پایگاهداده و یا ایمیلها اشاره کرد. این پنل مدیریتی نسبت به رقبای خود مانند دایرکت ادمین، قابلیتهای مدیریتی و نرمافزارهای بیشتری دارد و پرکاربردترین پنل مدیریتی برای میزبانی وب است. این کنترل پنل همچنین عملکرد و امنیت بسیار بالایی دارد و قابل شخصیسازی هم است.
توجه کنید سی پنل یک پنل مدیریتی مبتنی بر لینوکس است و بهصورت اختصاصی برای مدیریت سرورها یا هاستهای لینوکسی طراحی شده است. در نتیجه به کمک این کنترل پنل میتوانید بدون نیاز به یادگیری سینتکس و دستورات پیچیده لینوکس، سرور یا هاست لینوکسی خود را با چند کلیک و در بالاترین سطح مدیریت کنید. همچنین حل برخی از مشکلات مثل باگهای امنیتی توسط لینوکس به دانش فنی بالایی نیاز دارد اما سی پنل انجام این کارها را هم بسیار راحتتر کرده است.
علاوه بر لینوکس، سی پنل برای سایر توزیعهای لینوکس مثل دبیان، اوبونتو، سنتاوس و غیره هم بهینه شده و سازگاری بسیار بالایی با آنها دارد. بهصورت کلی باتوجهبه قابلیتهای قدرتمند و رابط کاربری ساده، سی پنل میتواند برای افراد مبتدی و متخصص بهترین انتخاب برای کنترل و مدیریت سرور مجازی لینوکس باشد.
تا اینجا گفتیم که سرور مجازی سی پنل چیست و در بخش بعدی مهمترین مزایا و معایب این پنل مدیریتی قدرتمند را شرح میدهیم. همچنین اگر بهصورت کامل با سرور مجازی آشنا نیستید، پیشنهاد میکنیم مقاله سرور مجازی چیست را بخوانید.
مزایای سرور مجازی سی پنل
آشنایی با مزایای سرور مجازی سی پنل به شما کمک میکند تا با آگاهی بیشتری خرید خود را انجام دهید و انتخاب بهتری داشته باشید. برای همین در زیر مهمترین مزایای سرور مجازی سی پنل را توضیح دادهایم:
- عملکرد و پایداری بالا: با خرید سرور مجازی سی پنل، شما میتوانید از عملکرد و پایداری بالایی بهره ببرید چون از یک طرف، منابع سرور را بهصورت اختصاصی در اختیار دارید و از طرف دیگر، با کمک سی پنل میتوانید سرور مجازی را به بهترین و بهینهترین شکل پیکربندی کنید.
- کنترل کامل و شخصیسازی بالا: با کمک سی پنل میتوانید تنظیمات سرور مجازی را بهدلخواه تغییر دهید و کنترل کاملی روی سرور مجازی خواهید داشت.
- دسترسی کامل به روت (Root): پنل مدیریتی سی پنل به روت سرور مجازی دسترسی دارد و میتوانید بخشهای مختلف سرور را مطابق با نیازهای خود و به کمک رابط کاربری گرافیکی ساده سی پنل پیکربندی و تنظیم کنید.
- رابط گرافیکی ساده و کاربرپسند: یکی از مزیتهای سی پنل رابط کاربری گرافیکی ساده و راحت آن است. این رابط به شما کمک میکند تا بدون درگیرشدن با خط فرمان لینوکس و دستورات پیچیده، سرور مجازی را بهراحتی مدیریت کنید.
- دسترسی آسان از طریق مرورگر: سی پنل یک نرمافزار تحت وب است و از طریق مرورگر خود میتوانید به آن دسترسی داشته باشید. در نتیجه میتوانید با هر دستگاهی مثل لپتاپ، تبلت و حتی گوشی موبایل از طریق مرورگر وارد سی پنل شوید و سرور مجازی خود را مدیریت کنید.
- دسترسی به قابلیتهای کاربردی زیاد: بدون شک سی پنل یکی از بهترین پنلهای مدیریتی برای سرور مجازی است. این پنل مدیریتی قابلیتهای کاربردی زیادی برای مدیریت سرور مجازی در اختیار کاربران قرار میدهد که در ادامه بیشتر در مورد آنها صحبت میکنیم.
- سازگاری بالا با مرورگرهای مختلف: یکی از مزیتهای سی پنل این است که با بیشتر مرورگرها مثل گوگل کروم، مایکروسافت اج، فایرفاکس، سافاری و غیره سازگاری دارد و بهراحتی میتوانید از آن استفاده کنید.
- پشتیبانی از توزیعهای مختلف لینوکس: پنل مدیریت سی پنل علاوه بر لینوکس، از بیشتر توزیعهای لینوکس هم مثل CentOS، Red Hat، CloudLinux و غیره هم پشتیبانی میکند.
- جامعه فعال و بزرگ: سی پنل بخش بزرگی از بازار کنترل پنلها را در اختیار دارد و میلیونها کاربر در سراسر جهان دارد. برای همین این پنل مدیریتی جامعه فعال و بزرگی دارد و هر زمان که با مشکلی مواجه شدید، علاوه بر پشتیبانی سی پنل میتوانید از جامعه فعال آن هم کمک بگیرید و سؤال خود را در سایتها یا فرومهای مرتبط مطرح کنید.
معایب سرور مجازی سی پنل
سی پنل علاوه بر مزایای زیادی که دارد، معایبی هم دارد که آشنایی با آنها به شما کمک میکند تا درک بهتری از این راهکار داشته باشید. مهمترین معایب سرور مجازی سی پنل عبارتاند از:
- عدم پشتیبانی از سیستمعاملهای مختلف: پنل مدیریتی سی پنل بهصورت اختصاصی برای سیستمعامل لینوکس و توزیعهای آن طراحی و بهینه شده است. از این پنل مدیریت نمیتوانید روی سایر سیستمعاملها مثل ویندوز سرور و میکروتیک استفاده کنید.
- تحریم دامنههای ir: یکی از بزرگترین معایب سی پنل، تحریم دامنه ir. است و امکان مسدودکردن لایسنسهایی که روی IP ایران هستند وجود دارد. البته شرکتهای هاستینگ ایرانی این مشکل را با راهکارهای مختلف تا حد زیادی رفع کردهاند.
- خطرات امنیت: دسترسی به سی پنل از طریق مرورگر امکانپذیر است که همین موضوع باعث ایجاد برخی خطرات امنیتی میشود. البته شما میتوانید با فعالکردن قابلیت ورود دومرحلهای، با این خطرات مقابله کنید.
تا این بخش متوجه شدید که سرور مجازی سی پنل چیست و با مهمترین مزایای و معایب آن آشنا شدید. در بخش بعدی قابلیتهای مختلف سی پنل برای مدیریت سرور مجازی را توضیح میدهیم.
قابلیتهای مختلف سی پنل در سرور مجازی
سی پنل بهصورت مستقیم به روت سرور مجازی لینوکس دسترسی دارد که بالاترین سطح دسترسی در یک سرویس هاستینگ برای کاربران است. باتوجهبه این قابلیت، میتوانید کارهای مختلفی را به کمک سی پنل انجام دهید که برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
- مدیریت فایلهای وبسایت و سایر برنامههای میزبانی شده روی سرور مجازی
- دسترسی و مدیریت پایگاهدادهها
- مدیریت ایمیلها
- تنظیم و مدیریت دامین و سابدامینها
- انجام پیکربندیهای امنیتی
- نصب نرمافزارهای موردنیاز
- مدیریت منابع
- ردیابی و نمایش ترافیک و عملکرد کلی وبسایت
- بکآپگیری از اطلاعات
در بخشهای بعدی هر کدام از این قابلیتها را بیشتر توضیح میدهیم.
1- مدیریت فایلها
به کمک سی پنل میتوانید به تمامی فایلهای سایت یا سایر پروژههای خود روی سرور مجازی دسترسی داشته باشید. در واقع این امکان برای شما فراهم است تا فایلهای مختلف را ایجاد، ویرایش، حذف و یا فایلهای جدید را روی سرور آپلود کنید. انجام همه این کارها مستقیماً از طریق سی پنل انجام میشوند و نیازی به پروتکل FTP و سایر برنامههای شخص ثالث برای مدیریت فایلها ندارید. این فرایند، مدیریت فایلها را راحتتر و در وقت و انرژی شما صرفهجویی میکند.
علاوهبرآن، در سی پنل میتوانید برای دسترسی راحتتر و سریعتر، فایلهای برنامه خود را در پوشههای مختلف سازماندهی کنید. حتی این امکان وجود دارد تا سطح دسترسی به فایلها و پوشههای مختلف را هم کنترل کنید. با انجام این کار، ویرایش و دسترسی به فایلهای حساس را محدود میکنید و امنیت کلی سایت یا برنامه خود را افزایش دهید.
2- مدیریت پایگاهداده
دیتابیس یا پایگاهداده بخشی بسیار مهمی در بسیاری از وبسایتها (مخصوصاً فروشگاههای اینترنتی) و برنامهها هستند. پایگاهداده مخصوصاً در وبسایتهایی که از سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس استفاده میکنند، بسیار مهم است. سی پنل دسترسی کاملی برای ایجاد، ویرایش و مدیریت پایگاهداده به شما میدهد و خیلی راحت میتوانید آنها را کنترل کنید. این قابلیت برای افراد مبتدی که دانش فنی و تجربه کار با دیتابیس را ندارند، بسیار کاربردی است.
سی پنل به طور پیشفرض و مستقیم از پایگاهداده MySQL پشتیبانی میکند و میتوانید از طریق PHPMyAdmin، پایگاهداده MySQL خود را بهراحتی مدیریت کنید که شامل ایجاد پایگاهداده جدید، مدیریت کاربران، اجرای کوئریها و غیره میشود. البته سرور مجازی سی پنل با پایگاهدادههای دیگری مانند MongoDB یا PostgreSQL هم سازگاری دارد اما باید خودتان آنها را نصب و پیکربندی کنید.
3- مدیریت ایمیلها
یکی دیگر از قابلیتهای کاربردی سی پنل، ایجاد میل سرور یا وب میل روی سرور مجازی است. وب میل نوعی سرویسگیرنده ایمیل است که به شما اجازه میدهد ایمیلها را مستقیم از طریق مرورگر خود دریافت و مدیریت کنید. برای انجام این کار، نیازی به نصب برنامههای شخص ثالث مثل Gmail ندارید و تمامی فرایند مدیریت ایمیلها در یک محیط یکپارچه و از طریق دامنههای اختصاصی سایت شما انجام میشود. برخی از کارهایی که از طریق سی پنل دررابطهبا مدیریت ایمیلها میتوانید انجام دهید عبارتاند از:
- ساخت آدرس ایمیل اختصاصی و متصل به دامنه شما (مانند info@yoursite.com)
- ایجاد چندین حساب ایمیل
- دریافت و پاسخ به ایمیلها و پیوستکردن فایلها به ایمیل
- ارسال و هدایت ایمیلها به آدرسهای مختلف
- فیلتر ایمیلهای اسپم برای امنیت بیشتر
- و غیره
4- تنظیم و مدیریت دامین و سابدامین
با نصب سی پنل روی سرور مجازی میتوانید تمامی تنظیمات و پیکربندیهای مربوط به دامین، نیم سرورهای دامین (DNS) و سابدامینها را خیلی راحت انجام دهید. یعنی با چند کلیک میتوانید تنظیمات دامنه را تغییر دهید یا سابدامینهای مختلف را به سایت خود اضافه یا سابدامینهای اضافی را پاک کنید. حتی امکان تنظیمات مربوط به ریدایرکتها و تغییرات آدرس صفحات را هم میتوانید در سی پنل انجام دهید.
5- انجام پیکربندیهای امنیتی
بهصورت کلی سرورهای مجازی امنیت بالایی نسبت به هاستهای اشتراکی دارند. بااینحال، با نصب سی پنل میتوانید پیکربندیهای امنیتی بیشتری روی سرور مجازی انجام دهید. یکی از این راهکارها نصب نرمافزارهای امنیتی مختلف است تا بهصورت مداوم بدافزارها و رفتارهای مشکوک را اسکن و غیرفعال کنند. همچنین به کمک پیکربندیهای مربوط به فایروال میتوانید از دسترسیهای غیرمجازی به سرور مجازی جلوگیری کنید.
یکی دیگر از راهکارهای امنیتی که به کمک سی پنل میتوانید روی سرور مجازی اعمال کنید، استفاده از گواهینامههای امنیتی SSL است. در سی پنل تنظیمات مختلفی برای ایجاد، ویرایش و مدیریت گواهینامههای SSL وجود دارد. کنترل دسترسی سایر مدیران و کاربران سایت به فایلها، ایمیل و اطلاعات دیتابیس هم از دیگر قابلیتهای امنیتی سرور مجازی سی پنل است. همچنین میتوانید به کمک ویژگیهایی مثل احراز هویت دومرحلهای (2FA)، لایههای امنیتی سی پنل و سرور مجازی خود را بیشتر کنید.
6- نصب نرمافزارها و سیستمهای موردنیاز
به کمک سی پنل میتوانید نرمافزارها و سرویسهای مختلف را تنها با چند کلیک روی سرور مجازی نصب و راهاندازی کنید. این برنامهها میتوانند شامل نرمافزارهای امنیتی، دیتابیسهای مختلف و یا سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس، جوملا و دروپال باشند. علاوه بر نصب، سی پنل به شما امکان بهروزرسانی و حذف برنامههای اضافی را هم به شما میدهد. همچنین میتوانید پیکربندیهای مربوط به هر برنامه را مستقیم از طریق سی پنل انجام دهید.
7- مدیریت منابع
یکی از مهمترین مزیتهای سرور مجازی، برخورداری از منابع کاملاً اختصاصی است. در پنل مدیریتی سی پنل میتوانید میزان منابع مصرفی مثل پهنای باند و فضای ذخیرهسازی را مشاهده و رصد کنید. این قابلیت به شما اطمینان میدهد که سرور مجازی در تأمین منابع موردنیاز برای سایت یا برنامههای شما مشکلی دارد یا خیر.
سی پنل همچنین میتواند میزان استفاده از پردازنده و حافظه رم را هم به شما نمایش دهد. پس با کمک این قابلیت، شما بهسرعت متوجه میشوید که چه زمانی به منابع بیشتری نیاز دارید. شما با ارتقای سرویس میتوانید این منابع را در هر زمان که لازم بود، افزایش دهید.
8- مانیتورینگ، ردیابی و نمایش عملکرد کلی سایت و سرور مجازی
یکی از قابلیتهای کاربردی سی پنل، ارائه اطلاعات مختلف از عملکرد کلی سایت و سرور مجازی است. این اطلاعات به شکلهای مختلفی مثل نمودار، جدول و اشکال گرافیکی در اختیار شما قرار میگیرد تا تجزیهوتحلیل آنها آسانتر باشد. برخی از اطلاعاتی که در سی پنل از عملکرد سایت و سرور مجازی ارائه میشوند، عبارتاند از:
- آمار کلی بازدیدکنندگان سایت در بازههای زمانی مختلف
- آمار بازدید از صفحات مختلف وبسایت
- نمایش وضعیت منابع مصرفی
- صفحات برتر و محبوب سایت
- نمایش تعداد ایمیلهای دریافتی و ارسالی
- گزارش خطاهای مختلف از عملکرد سایت یا سرور مجازی
این آمار دیدگاه خوبی از عملکرد سایت و سرور مجازی به شما میدهد که با تجزیهوتحلیل آنها میتوانید مواردی که به بهبود نیاز دارند را بهتر و راحتتر شناسایی کنید.
9- بکآپگیری از اطلاعات
در سی پنل خیلی راحت میتوانید از اطلاعات سایت و برنامههای خود فایلهای پشتیبانی تهیه کنید. این کار به شما کمک میکند تا در صورت بروز هرگونه مشکل و ازدسترفتن اطلاعات، بتوانید بهراحتی آنها را دوباره بازیابی کنید. تهیه فایلهای پشتیبان بسته به نیاز شما میتواند از کل اطلاعات یا بخشی از آن انجام شود.
شرکتهای هاستینگ معمولاً بهصورت خودکار و در بازههای زمانی مشخصی از اطلاعات شما فایل پشتیبان تهیه میکنند. اما در صورت نیاز شما هم میتوانید هر زمان که بخواهید به کمک سی پنل فرایند بکآپگیری از اطلاعات سایت را انجام دهید.
10- تنظیم کارهای برنامهریزی شده و انجام خودکار کارهای روتین
یکی از قابلیتهای بسیار کاربردی سی پنل، این است که به کمک قابلیت Cron job میتوانید کارهای روتین و تکراری را تعریف و تنظیم کنید تا در زمانهای مشخصی انجام شوند. برای مثال میتوانید تعریف کنید سرور مجازی در بازههای زمانی 6 ساعته از فایلهای سایت نسخه پشتیبان تهیه کند. البته این فقط یک مثال است و برای بیشتر سایتها، تهیه نسخه پشتیبانی در این زمان کوتاه لازم نیست.
همچنین میتوانید تعیین کنید که دستورات یا اسکریپتهای خاصی در یک زمان مشخص اجرا شوند. انجام بهروزرسانیهای خودکار، پاکسازی دادههای غیرضروری و ایجاد گزارشهای مختلف بخشی دیگر از کارهای روتینی هستند که میتوانید در سی پنل تعریف کنید تا بهصورت خودکار انجام شوند.
مقایسه سرور مجازی سی پنل با سرور مجازی دایرکت ادمین و پلسک
بهصورت کلی هر سه کنترل پنل سی پنل، پلسک و دایرکت ادمین قابلیتهای مشابهی برای مدیریت سرور مجازی دارند. بااینحال، از جنبههای مختلفی مثل هزینه، رابط کاربری و پشتیبانی از سیستمعاملهای مختلف میتوانند با هم متفاوت باشند. ما قبلاً در مقاله انواع کنترل پنل هاست این پلنهای مدیریتی را بهصورت کامل مقایسه کردیم اما در جدول زیر هم میتوانید خلاصهای از تفاوتهای این سه کنترل پلن را مشاهده کنید:
ویژگی | سرور مجازی سی پنل | سرور مجازی پلسک | سرور مجازی دایرکت ادمین |
پشتیبانی از سیستمعامل | لینوکس و توزیعهای آن | لینوکس، توزیعهای لینوکس و ویندوز سرور | لینوکس و توزیعهای آن |
رابط کاربری | راحت و کاربرپسند | راحت و مدرن – برای برخی کاربران بهاندازه لینوکس راحت نیست | راحت و سنتی |
قابلیتهای در دسترسی برای مدیریت سرور مجازی | بالا | بالا | متوسط – محدود به قابلیتهای ضروری |
وضعیت کامیونیتی و کاربران | زیاد و فعال | متوسط و درحالرشد | کوچک |
هزینه | بالا | متوسط و انعطافپذیر | مقرونبهصرفه |
همچنین برای آشنایی کامل با سایر کنترل پنلها، پیشنهاد میکنیم دو مقاله زیر را هم بخوانید:
- سرور مجازی دایرکت ادمین چیست؟
- سرور مجازی پلسک چیست؟
نظر شما در مورد سرور مجازی سی پنل چیست؟
در این مقاله گفتیم که سی پنل یکی از بهترین پنلهای مدیریتی مبتنی بر لینوکس برای مدیریت سرور مجازی است. این پنل مدیریتی بهواسطه رابط کاربری ساده و قابلیتهای زیادی که دارد، مدیریت سرور مجازی را بسیار راحتتر کرده است. باتوجهبه این توضیحات، اگر از سیستمعامل لینوکس یا توزیعهای آن برای سرور مجازی خود استفاده میکنید، سی پنل یکی از بهترین انتخابهای پیش روی شما است.
اگر شما هم تجربهای در استفاده از سرور مجازی سی پنل داشتید، خوشحال میشویم که تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین اگر سؤالی دراینرابطه دارید، در بخش نظرات از ما بپرسید تا به شما پاسخ دهیم.
سؤالاتمتداول
- سرور مجازی سی پنل از چه سیستمعاملهایی پشتیبانی میکند و برای چه افرادی مناسب است؟ سرور مجازی سی پنل یک پنل مدیریتی مبتنی بر لینوکس است و از سیستمعامل لینوکس و توزیعهای آن پشتیبانی میکند. پس اگر از سرور مجازی لینوکسی استفاده میکنید، سی پنل میتواند بهترین گزینه برای شما باشد.
- آیا میتوان از سی پنل در سرور مجازی ویندوز استفاده کرد؟ بهصورت کلی سی پنل از سیستمعامل ویندوز سرور پشتیبانی نمیکند و مختص لینوکس است. اما برخی از برنامههای شخص ثالث وجود دارند که امکان نصب سی پنل را روی سرور مجازی ویندوز امکانپذیر میکنند. بااینحال، این روش ممکن است نیاز به پیکربندیهای اختصاصی و پیچیده داشته باشد. همچنین دسترسی به همه قابلیتهای سی پنل با این روش در سرور مجازی ویندوز وجود ندارد.
- آیا دسترسی به پنل مدیریتی سی پنل رایگان است؟ خیر، برای استفاده از پنل مدیریتی سی پنل باید یکی از لایسنسهای آن را بخرید. البته لازم نیست بهصورت جداگانه برای خرید لایسنس اقدام کنید و شرکتهای هاستینگ این مبلغ را در قیمت پلنها اعمال کردهاند.
- مهمترین تفاوت سرور مجازی سی پنل با سرور مجازی پلسک چیست؟ سرور مجازی سی پنل و پلسک تقریباً قابلیتهای مشابهی برای مدیریت سرور مجازی دارند. اما یکی از تفاوتهای مهم سرور مجازی پلسک و سی پنل این است که پلسک از هر دو سیستمعامل ویندوز سرور و لینوکس سرور پشتیبانی میکند.
- آیا برای میزبانی سایتهای وردپرسی روی سرور مجازی میتوانم از سی پنل استفاده کنم؟ بله، سرور مجازی سی پنل روی سیستمعامل لینوکس یکی از بهترین انتخابهای برای میزبانی از سایتهای وردپرسی است.
- برای استفاده و کار با سی پنل به تخصص نیاز دارم؟ خیر، برای استفاده از سی پنل به دانش فنی پیچیدهای نیاز ندارید. تنها کافی است با یک سری مفاهیم پایه مثل دیتابیس، دامنه و غیره آشنایی داشته باشید.
- نحوه دسترسی و ورود به سی پنل چگونه است؟ دسترسی به سی پنل از طریق مرورگر انجام میشود و میتوانید از طریق پنل کاربری خود، وارد محیط سی پنل شوید.
- آیا سی پنل امن است؟ بله، سی پنل دارای قابلیتهای امنیتی مختلفی است و تنظیمات مختلفی برای افزایش امنیت سرور مجازی دارد.