نرم افزار Remote Desktop یک برنامه کاربردی است که به کامپیوترها این امکان را میدهد تا به صورت غیر حضوری و از راه دور، از طریق شبکه محلی یا اینترنت به دستگاه دیگری متصل شوند. کاربران میتوانند به این ترتیب از هر جایی به استفاده و مدیریت برنامهها و فایلهای موجود بپردازند. نرمافزارهای دسکتاپ راهدور به کاربر اجازه میدهند تا دستگاه متصل شده را به گونهای تجربه کنند که گویی مستقیماً در برابر آن قرار دارند.
همچنین ابزارهای ریموت دسکتاپ به کاربران امکان میدهند بدون نیاز به ترک دفتر کار، از دور و به صورت اتصالی امور و مسئولیتهای فناوری اطلاعات را به انجام برسانند که این امر میتواند به صرفهجویی در زمان و کاهش هزینهها برای سازمانها منجر شود. علاوه بر این، با استفاده از این نوع نرمافزارهای ریموت دسکتاپ امکان کار بر روی انواع مختلف دستگاهها از قبیل کامپیوترهای رومیزی، لپتاپها و تلفنهای هوشمند فراهم میشود. در این مطلب از ماهان سرور قصد داریم به معرفی نرمافزار Remote Desktop و ویژگیهای برترین نرمافزارهای موجود در این زمینه بپردازیم.
آنچه در این مطلب خواهید خواند
ویژگی ها و توانمندیهای نرمافزار Remote Desktop
- ضبط و بازبینی فعالیتهای صفحه
- مدیریت و تنظیم پروندهها
- دستیابی کامل به کامپیوتر
- دسترسی به سیستم از طریق تلفن هوشمن
در واقع نرم افزار Remote Desktop برای شایستگی حضور در این دستهبندی باید ملزومات زیر را دارا باشد:
- نمایش دسکتاپ راهدور بر روی دستگاه محلی در زمان واقعی.
- استفاده از صفحه کلید و ماوس محلی برای کنترل دسکتاپ راهدور.
- فراهمسازی اجازه دسترسی و کنترل کامل رایانه راهدور به کاربر.
- امکان وصل شدن به سیستم راهدور از طریق شبکه داخلی.
- سازگاری و پشتیبانی از انواع مختلف سیستمهای عامل.
نرمافزار ریموت دسکتاپ چیست و چه کاربردی دارد؟
نرمافزار ریموت دسکتاپ، یک ابزار قدرتمند است که به کاربران توانایی کنترل و مدیریت دستگاههای دوردست را میدهد. این ابزار امکان پیدا کردن و اتصال به انواع دستگاهها از جمله کامپیوترها، نوتبوکها و تلفنهای هوشمند را از طریق شبکههای داخلی یا اینترنت فراهم میکند. کاربردهای اصلی نرمافزار ریموت دسکتاپ به شرح زیر است:
1.مدیریت از راه دور
این ابزار به مدیران سیستم یا تکنسینهای پشتیبانی امکان میدهد تا مشکلات مربوط به دستگاههای کاربران را از راه دور حل کنند. همچنین این امر از ضرورت حضور فیزیکی در مکانی خاص برای انجام تعمیرات یا بروزرسانیها میکاهد.
2.پشتیبانی فنی
کاربران میتوانند به لطف این نرمافزارها، از خدمات پشتیبانی فنی بهرهمند شوند. تیم فنی نیز قادر خواهد بود برای حل مشکلات مستقیماً و از راه دور به دستگاه کاربر دسترسی پیدا کند.
3.به اشتراکگذاری فایل و اطلاعات
نرم افزار Remote Desktop فرصتی را به کاربران میدهد تا با سایر کاربران فایلها، اسناد و دادهها را به آسانی به اشتراک بگذارند.
4.دسترسی به اطلاعات از هر نقطهای از جهان
این نرمافزارها به کاربران امکان میدهند تا از هر کجای دنیا به دستگاههای شخصی خود دسترسی یابند و اطلاعات خود را مدیریت کنند.
به طور کلی، نرمافزار ریموت دسکتاپ به عنوان یک راهحل ارتباطی از راه دور، نیازهای متنوعی را در زمینه مدیریت دستگاهها، پشتیبانی فنی و اشتراکگذاری اطلاعات پوشش میدهد.
بهترین نرم افزارهای ریموت دسکتاپ
در ادامه برخی از برترین نرم افزارها را معرفی می کنیم:
1.نرم افزار TeamViewer
نرمافزاری در زمینه ریموت دسکتاپ است که کاربران را قادر میسازد دستگاههای دوردست را از طریق اینترنت کنترل و مدیریت کنند. همچنین به کمک TeamViewer میتوان به دستگاههای مختلفی از جمله کامپیوترها، لپتاپها و گوشیهای هوشمند متصل شد و کنترل صفحهنمایش، صفحه کلید و ماوس را به دست گرفت. این نرمافزار در موقعیتهای مختلفی مانند مدیریت از دور، فراهمآوری پشتیبانی فنی، به اشتراکگذاری فایلها و دسترسی به اطلاعات از هر نقطه مورد استفاده قرار میگیرد.
TeamViewer به کاربران امکان میدهد به راحتی و با امنیت به دستگاههای دوردست وصل شوند و فعالیتهای خود را از مکانهای دور از دستگاه کنترل نمایند، حتی اگر میان دستگاهها فاصلههای زیادی باشد. یکی از ویژگیهای برجسته TeamViewer عدم نیاز به ایجاد تغییرات در تنظیمات روترهای شبکه و فایروال است که این قابلیت برای کاربرانی که دانش فنی محدودی دارند، بسیار مهم محسوب میشود.
علاوه بر این، امکان برقراری تماسهای صوتی، چت کردن با دیگر کاربران و انتقال فایل بین دو کامپیوتر از دیگر مزایای استفاده از TeamViewer به شمار میروند. این نرم افزار Remote Desktop توانایی اتصال به سیستم عاملهای مختلف نظیر ویندوز، لینوکس، مک، دستگاههای آیفون و آیپد را داراست و این قابلیت را میدهد تا کاربران بتوانند از امکانات چند پلتفرمی بهرهمند شوند. همچنین، امکان راهاندازی مجدد کامپیوتر و ورود به حالت امن از طریق TeamViewer از قابلیتهای کلیدی آن است.
همچنین کاربرانی که امکان یا اجازه نصب نسخه کامل روی کامپیوتر را ندارند، میتوانند از نسخه قابلحمل TeamViewer استفاده کنند. در واقع این امر انعطافپذیری قابل توجهی را برای کاربران فراهم میکند. از دیگر امکانات کاربردی TeamViewer قابلیت پرینت فایلهای موجود بر روی کامپیوتر خود از طریق یک کامپیوتر دیگر است و برای افرادی که نیاز به چاپ اسناد از راه دور دارند، بسیار مفید و آسان است. با توجه به ویژگیها و امکانات متعدد فراهم شده، TeamViewer به عنوان یکی از برجستهترین ابزارها برای مدیریت و کنترل دستگاهها از راه دور شناخته میشود.
2.نرم افزار Splashtop
Splashtop یک تطبیق ریموت دسکتاپ است که به کاربرها امکان میدهد به برنامهها، محتوای چندرسانهای و بازیهایی که بر روی کامپیوترهایشان نصب هستند، از راه دور وارد شوند. در واقع این راهکار برای مدیریت از راه دور دستگاههایی که به شبکههای داخلی متصل هستند عرضه شده است.
در ادامه به برخی از مزایای عمده Splashtop اشاره میکنیم:
- توانایی اتصال به سیستمهای عامل ویندوز و macOS و فراهم کردن دسترسی به طیف وسیعی از کامپیوترها.
- پشتیبانی از انواع دستگاههای موبایلی، مانند کیندل فایر آمازون و ویندوز فون که تجربه دسترسی از دستگاه های متنوعی را ممکن میسازد.
- کیفیت بالای صدا و استریمکردن ویدیو با وضوح عالی به هنگام کنترل دستگاههای دوردست که کیفیت تجربه کاربری را بهبود میبخشد.
- امنیت محکم و رمزنگاری پیشرفته برای احراز هویت کاربران، تضمینکننده حریم شخصی و محافظت از دادههای شخصی.
- نسخه تجاری Splashtop دارای ویژگیهای اضافی نظیر انتقال فایل، چاپ از فاصله دور، برقراری چت و اجازه دسترسی چند کاربر به یک کامپیوتر است.
همچنین راجع به محدودیتهای آن نیز نیاز به ذکر چند نکته است:
- نداشتن گزینه رایگان برای ورود به کامپیوترها از دور از طریق اینترنت که ممکن است برای برخی کاربران محدودیت ایجاد کند.
- نبود پشتیبانی برای سیستم عامل لینوکس که ممکن است برای کاربران لینوکس ناسازگار باشد.
به طور خلاصه، دارا بودن امکانات کاربردی و سطح بالای امنیت، Splashtop را به یک انتخاب مناسب برای مدیریت و دسترسی از راه دور تبدیل کرده است. اما مهم است که با در نظر گرفتن محدودیتها و نیازهای خاص خود به دنبال یافتن بهترین راهکار باشیم.
3.نرم افزار GoToMyPC
GoToMyPC یک برنامه ریموت دسکتاپ است که توسط شرکت LogMeIn وارد بازار شده و این امکان را به کاربران میدهد که به کامپیوترها و دستگاههای مختلف از هر کجای جهان با اتصال به اینترنت دسترسی پیدا کنند. در واقع با استفاده از GoToMyPC، ورود به دسکتاپ یا لپتاپ شخصی از فاصلههای دور آسان میشود. پس از نصب این برنامه بر روی دستگاه شخصی، کاربران به امکان محدودیتزدایی از دور دست یافته و قادر به مدیریت فایلها و نرمافزارهای خود هستند که عملیاتی مانند کپی، حرکت دادن، حذف و اجرا را شامل میشود.
همچنین میتوانند محتوای صفحهنمایش دستگاه دوردست را در کامپیوتر محلی خود نظارهگر باشند. به لطف امنیت بسیار بالا و اتصالات رمزگذاری شده، GoToMyPC کاربران را در اتصال ایمن و با اطمینان به دستگاههای خود یاری میکند. این برنامه بسیار مناسب برای کسانی است که به دنبال دسترسی از دور به دستگاههای شخصی یا محل کار خویش هستند تا بدین وسیله بتوانند فعالیتهای خود را از هر محلی کنترل کنند.
4.نرم افزار AnyDesk
نرمافزار AnyDesk نیز یک نرم افزار Remote Desktop پیشرفته است که به صورت سریع و با کیفیت بالا اتصال را برقرار میکند. این نرمافزار از الگوریتمهای فشردهسازی پیشرفته استفاده میکند تا سرعت و کارایی را بهبود ببخشد. همچنین، AnyDesk امکانات امنیتی قوی برای حفاظت از ارتباطات فراهم میکند. این نرم افزار در سیستم های عامل ویندوز، لینوکس، اندروید و IOS قابل استفاده است. در نسخه رایگان این برنامه امکان ایجاد ارتباط میان دو دستگاه وجود دارد و در صورتی که کاربر نیاز به ایجاد ارتباط بین بیش از دو دستگاه داشته باشد میبایست از نسخه خریداری شده استفاده کند.
نتیجه گیری کلی راجب این برنامه نشان میدهد که AnyDesk یکی از گزینه های بهترین نرم افزار ریموت دستگاه است که شامل امکانات بسیاری بوده و یک ابزار مفید در زمینه اتصال از راه دور و به اشتراک گذاری صفحه نمایش میان دستگاهها به شمار میرود. اما برای بهره مندی از تمامی امکانات این نرم افزار کاربر ناچار است که از نسخه خریداری شده استفاده کند. علاوه بر این AnyDesk نرمافزاری برای ریموت دسکتاپ است که امکان برقراری ارتباط میان کلاینت و میزبان را فراهم میآورد.
این نرمافزار قابلیتهایی چون پشتیبانی از انتقال صدا و فایل را دارا است و بهروزرسانیهای خودکار را نصب میکند و از دسترسی تلفن همراه پشتیبانی میکند؛ همچنین بر روی سیستمهای عامل لینوکس، ویندوز و مک قابل نصب است. با این حال، استفاده از آن در ابتدا ممکن است چالشبرانگیز باشد و برای استفاده از AnyDesk در هر دو سیستم (کلاینت و میزبان) باید نرمافزار نصب شود. پس از نصب، کلاینت برای اتصال باید روی گزینه Connect کلیک کنید و منتظر تایید از طرف میزبان باشید، مگر اینکه دسترسی بینظیر فعال شده باشد. پس از تایید، کلاینت قادر به انجام فعالیتهایی نظیر انتقال فایل و اجرای میانبرهای کیبورد خواهد بود.
سخن پایانی
در جستجوی بهینهترین برنامههای ریموت دسکتاپ برای برقراری ارتباط از دور هستید؟ در این مطلب با چند مورد از نرم افزارهای ریموت دسکتاپ را معرفی کردیم که امیدواریم مفید باشند. این نرمافزارها با ویژگیهای برتر خود به کاربران امکان ارائه امنیت بالا، کارآمدی چشمگیر و ارتباطات کاربردی را میدهند.
با به کارگیری آنها جهت کنترل دستگاهها و سیستمهای خود از دور، شما قادر به رفع مشکلات فنی، به اشتراکگذاری فایلها و دسترسی به اطلاعاتتان در هر زمان و مکانی خواهید بود. انتخاب یکی از این برنامهها، با توجه به نیازهای شما و پیشرفتهایتان در عرصه مدیریت از دور، میتواند تاثیری بنیادین بر کارایی شما داشته باشد. همچنین میتوانید سوالات و نظرات خود را در ارتباط با نرم افزار Remote Desktopبا ما در ارتباط بگذارید.