سرور اختصاصیسرور مجازی

گیم سرور چیست و انواع آن کدام‌اند؟ + مزایا و راهنمای انتخاب

5
(1)

اگر تجربه بازی‌های آنلاین چندنفره را داشته باشید، احتمالاً با پینگ بالا، تأخیر زیاد و لگ‌های پی‌درپی مواجه شدید. مواردی که نه‌تنها بر تجربه بازی، بلکه بر نتیجه و امتیازات بازیکنان هم تأثیر می‌گذارند. گیم سرور (Game Server) راه‌حلی برای رفع این مشکلات است و دست‌کمی از یک غول چراغ جادو برای گیمرها ندارد. پس اگر می‌خواهید بازی موردعلاقه خود را بدون این مشکلات کنید، دیر یا زود باید به فکر راه‌اندازی یک گیم سرور باشید.

اما گیم سرور چیست و چطور کار می‌کند؟ انواع گیم سرور کدام‌اند و در حین خرید آن باید به چه نکاتی توجه کنید؟  در مقاله پیش رو، به‌صورت موشکافانه 0 تا 100 این سرویس را کنکاش کرده و به این سؤالات پاسخ داده‌ایم. پس اگر می‌خواهید با سرور بازی یا همان گیم سرور به‌صورت کامل آشنا شوید، تا انتهای مقاله با ما باشید.

 

گیم سرور چیست؟ کلید تجربه بازی آنلاین روان و بدون لگ

گیم سرور به زبان ساده، نوعی سرویس میزبانی است که برای میزبانی و مدیریت بازی‌های آنلاین چندنفره استفاده می‌شود. این سرورها می‌توانند به‌صورت لوکال از طریق یک شبکه داخلی (Intranet) مانند گیم‌نت‌ها و یا از طریق اینترنت و سراسر جهان قابل‌دسترسی باشند. سرورهای بازی به طور مداوم داده‌های مرتبط با بازی را دریافت می‌کنند و این داده‌ها را به‌سرعت برای تمام بازیکنان می‌فرستند تا بتوانند بدون تأخیر در جریان آخرین تغییرات بازی قرار بگیرند.

با خرید گیم سرور می‌توانید محیط و قوانین بازی را کنترل و حتی بازی‌های خود را ضبط و ذخیره کنید. در این بین، گیم سرورهای مختلفی وجود دارد و شما می‌توانید از بین آن‌ها، گزینه ایده‌آل خود را انتخاب کنید. در ادامه بیشتر در مورد انواع و نحوه کار گیم سرورها و همچنین مزایای آن‌ها صحبت می‌کنیم.

 

سرور مخصوص بازی یا گیم سرور چیست

 

انواع گیم سرور؛ آشنایی با سرورهای بازی مختلف

به‌صورت کلی، سه نوع اصلی گیم سرور وجود دارد: سرور اختصاصی گیم، سرور مجازی گیم و همچنین سرور ابری گیم. البته هاست اشتراکی گیم و سرورهای همتابه‌همتا یا P2P گیمینگ هم وجود دارند که برای میزبانی بازی استفاده می‌شوند، اما کاربرد آن‌ها بسیار محدود است. هر کدام از این سرورهای بازی مزایا و معایب خاص خود را دارند که آن‌ها را در ادامه بیشتر توضیح داده‌ایم. 

 

1- سرور اختصاصی گیم؛ انتخابی برای بهترین عملکرد و کنترل کامل

سرور اختصاصی بازی یک سرور فیزیکی است که به طور انحصاری برای میزبانی بازی‌های چندنفره آنلاین استفاده می‌شود و شما تمام منابع سرور را به‌صورت کامل در اختیار دارید. برخلاف سرورهای اشتراکی یا همتابه‌همتا (P2P) که در آن‌ها چندین بازی یا برنامه به‌صورت هم‌زمان اجرا می‌شود، سرور اختصاصی معمولاً فقط یک بازی خاص را میزبانی می‌کند. البته با ساخت ماشین‌های مجازی در داخل این سرور اختصاصی، می‌توانید چندین بازی را به‌صورت هم‌زمان میزبانی کنید و شما روی همه آن‌ها کنترل کامل داشته باشید. 

سرورهای اختصاصی دارای تأخیر کم، اتصال پرسرعت و محیطی پایدار هستند و تجربه بهتری از بازی برای گیمرها ایجاد می‌کنند. از طرفی دیگر، شما به‌عنوان صاحب سرور اختصاصی، کنترل کاملی روی همه ابعاد بازی دارید. شما می‌توانید قوانین را تعیین کنید، بر انتخاب یا حذف بازیکنان کنترل داشته باشید و همچنین تنظیمات بازی را به‌دلخواه سفارشی کنید و غیره.

البته گیم سرور اختصاصی با اینکه مزایای زیادی دارد، راهکار ارزانی نیست و برای مدیریت و نگهداری سرور هم باید دانش فنی لازم را داشته باشید. البته اگر خودتان هم این توانایی را ندارید، می‌توانید از خدمات کانفیگ سرور استفاده کنید و همه کارهای فنی و نگهداری را به شرکت هاستینگ بسپارید.

 

2- سرور مجازی گیم؛ تعادل بین هزینه و کارایی برای گیمرهای حرفه‌ای

اگر از قبل با سرور مجازی آشنا باشید، احتمالاً می‌دانید که سرور مجازی نوعی سرویس میزبانی وب است که مابین هاست اشتراکی و سرور اختصاصی قرار می‌گیرد. یعنی برخلاف هاست اشتراکی، منابع را به‌صورت اختصاصی در اختیار شما قرار می‌دهد و برخلاف سرور اختصاصی، هزینه چندان زیادی ندارد. در همین راستا، می‌توان گفت که سرور مجازی بهترین و متعادل‌ترین گزینه برای میزبانی بازی‌های آنلاین و چندنفره محسوب می‌شود. 

از طرفی دیگر، سرور مجازی گیم کاملاً مقرون‌به‌صرفه است و به شما انعطاف‌پذیری کامل را می‌دهد. با اینکه سرور مجازی فقط بخشی از منابع یک سرور فیزیکی را در اختیار دارد، اما مانند یک دستگاه کاملاً مستقل با منابع اختصاصی عمل می‌کند. در نتیجه، در سرور مجازی گیم شما می‌توانید یک محیط کاملاً اختصاصی را متناسب با نیازهای خود ایجاد کنید و محدودیت چندانی هم در مدیریت و شخصی‌سازی آن ندارید.

 

سرور مجازی گیم و مزیت استفاده از آن

 

3- سرور ابری گیم؛ انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری برای نیازهای روبه‌رشد

این سرورهای بازی دارای زیرساخت ابری هستند و منابع آن‌ها بین چندین سرور فیزیکی که در نقاط مختلف دنیا هستند، تقسیم شده است. برای همین هم سرور ابری گیم بسیار مقیاس‌پذیر، منعطف و مقرون‌به‌صرفه است. به‌خاطر ساختار غیرمتمرکز، این سرورهای ابری در تمام نقاط دنیا قابل‌دسترسی هستند و استفاده و مدیریت آن‌ها بسیار راحت است. سرور ابری بازی مخصوصاً برای بازی‌هایی که تعداد بازیکنان زیادی دارند، بسیار کاربردی است.

این سرورهای بازی در شرایطی که ترافیک و تعداد بازیکنان به‌صورت مرتب و سریع عوض می‌شوند، عملکرد بسیار خوبی دارند. همچنین منابع این سرورها به‌راحتی قابل افزایش یا کاهش است و می‌توانید آن‌ها را به‌راحتی ارتقا دهید. پس اگر یک بازی چندنفره آنلاین انجام می‌دهید که کاربران آن به‌سرعت عوض می‌شوند و ترافیک شما متغیر است یا به ارتقای سریع نیاز دارید، سرور ابری گیم بهترین انتخاب برای شماست.

 

مزایای استفاده از گیم سرور چیست؟

استفاده از گیم سرور برای میزبانی بازی‌های آنلاین مزیت‌های زیادی برای شما به همراه دارد. این سرورها داده‌ها و اطلاعات را در سریع‌ترین زمان ممکن (در حد میلی‌ثانیه) پردازش و همگام‌سازی می‌کنند و عملکرد و آپ‌تایم بالایی دارند. در واقع این سرورها می‌توانند تجربه شما از بازی‌های چندنفره آنلاین را دگرگون کنند و لحظات فراموش‌نشدنی برای شما بسازند. در ادامه مزایای استفاده از سرور بازی را به‌صورت کامل بیان کردیم.

 

  • بهبود عملکرد و پایداری: سرورهای بازی به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که پردازش‌های سنگین و مدیریت داده را بهتر انجام دهند و بهینه‌سازی‌های مختلفی روی آن‌ها انجام شده تا بازی را روان اجرا کنند. در نتیجه بازیکنان کرش (Crash) یا لگ (Lag) کمتری را در بازی تجربه می‌کنند و سریع‌تر جواب درخواست‌های خود را دریافت می‌کنند.
  • مقیاس‌پذیری و آپ‌تایم بالا: گیم سرورها می‌توانند خود را با نیازهای متنوع شما وفق دهند و بسیار منعطف و مقیاس‌پذیر هستند. در نتیجه هر زمان که لازم باشد، می‌توانید منابع را بیشتر کنید و به‌واسطه پایداری بالا، نگران قطعی بازی نخواهید بود.
  • امنیت بالا و تضمین بازی منصفانه: سرورهای بازی دارای قابلیت‌های امنیتی مختلفی هستند تا از فعالیت‌های مخرب با تقلب جلوگیری کنند. در واقع گیم سرور مطمئن می‌شود که قوانین بازی برای همه بازیکنان یکسان باشد و باعث می‌شود که یک جو رقابتی اما سالم برای بازیکنان ایجاد شود.
  • محیط یکپارچه برای مدیریت بازی: چون شما کنترل کاملی روی محیط بازی دارید، می‌توانید مواردی مانند آپدیت بازی، اعمال پچ‌ها و غیره را به‌راحتی انجام دهید یا مدیریت کنید. به‌این‌ترتیب، بدون اینکه بازیکنان اقدام خاصی انجام دهند، می‌توانند به آخرین نسخه بازی‌ها دسترسی داشته باشند.
  • تأخیر پایین و دسترسی جهانی: فارغ از اینکه کاربران در چه نقطه‌ای از جهان زندگی می‌کنند، این سرورها به گیمرها کمک می‌کند که با کمترین تأخیر به دنیای بازی وصل شوند.
  • شخصی‌سازی بالا: شما می‌توانید سرورهای گیم را مطابق با نیازهای خود تغییر دهید و تنظیمات مختلفی را روی آن‌ها اعمال کنید.
  • امکان ضبط و ذخیره‌سازی بازی‌ها: شما می‌توانید بازی‌هایی که انجام می‌دهید را ضبط کنید و آن‌ها را روی سرور ذخیره کنید. سپس بخش‌هایی از بازی که مد نظرتان بوده را جدا و در رسانه‌های اجتماعی مانند یوتیوب یا اینستاگرام منتشر کنید. این قابلیت برای گیمرهایی که در حال تولید محتوا هستند، بسیار کاربردی است. 

 

مزایای گیم سرور چیست و چه فوایدی دارد

 

گیم سرور چگونه کار می‌کند؟

برخلاف بازی‌های تک‌نفره که تنها به یک کامپیوتر نیاز دارند، بازی‌های چندنفره آنلاین به چیزی فراتر از یک کامپیوتر نیاز دارند تا همه بازیکنان یا گیمرها در سراسر دنیا بتوانند آن را بازی کنند. در واقع برای برقراری ارتباط بین این گیمرها، شما به یک گیم سرور نیاز دارید. هر کدام از گیمرها، بازی موردنظر را روی کامپیوتر خود نصب دارند و از طریق اینترنت یا شبکه محلی به گیم سرور وصل می‌شوند.

از طریق این اتصال، داده‌های مختلفی از کامپیوتر گیمر به سرور ارسال می‌شود که شامل مواردی مانند انجام حرکات، اقدامات، ارسال پیام و غیره است. سرور این داده‌ها را دریافت و پردازش می‌کند و اطلاعات ضروری حاصل از این داده‌ها و همچنین داده‌های سایر گیمرها را دوباره به همان کامپیوتر می‌فرستد.

این کار با سرعت بسیاری زیادی (در حد میلی‌ثانیه) انجام می‌شود. همین فرایند برای تمام کامپیوتر و تمام بازیکنانی از آن گیم سرور استفاده می‌کنند، تکرار می‌شود. در نتیجه تمام تعاملات و اعمال گیمرها به‌صورت لحظه‌ای و زنده در سراسر شبکه همگام‌سازی می‌شود تا همه تجربه‌ای روان از بازی داشته باشند.

اگر بخواهیم به‌صورت دقیق‌تر نحوه کار گیم سرور را بیان کنیم، این فرایند دارای جزئیات بیشتری هم است. گیم سرور دراین‌بین، به‌عنوان یک منبع معتبر برای همه رویدادهای داخل بازی عمل می‌کند. اما منظور از منبع معتبر چیست و گیم سرور دقیقاً چه کارهایی را انجام می‌دهد؟ در ادامه به این سؤال با جزئیات بیشتری جواب داده‌ایم.

 

1- گیم سرور همه ارتباطات را برقرار و وضعیت بازی را به‌صورت لحظه‌ای به‌روز می‌کند

گیم سرور به‌عنوان یک واسطه یا به عبارت ساده‌تر مانند داور بازی عمل می‌کند تا تجربه بازی برای تمام بازیکنان، مشابه، یکسان و پایدار باشد. این سرور عملکرد روان و بدون تأخیرِ بازی را تضمین می‌کند تا تمام بازیکنان از اتفاقاتی که رخ می‌دهد، به‌صورت زنده آگاه باشند و هرگونه واکنش یا اتفاق را به‌صورت هم‌زمان مشاهده کنند.

برای انجام چنین کاری، سرور مجازی به‌صورت مداوم در حال ارسال و دریافت داده‌هایی مانند موقعیت بازیکنان، آیتم‌های آن‌ها و غیره است. بدون چنین ارتباط پایداری، هر بازیکن ممکن بود تجربه‌ای کاملاً متفاوت داشته باشد و اتفاقات بازی را به‌صورت ناهماهنگ دریافت کند. پس به‌صورت کلی سرور مجازی برای ایجاد یک تجربه بازی مشابه موارد زیر را مدیریت می‌کند:

  • موقعیت تمام بازیکنان و حرکات آن‌ها
  • حساب‌کردن دقیق امتیازات
  • مدیریت قوانین بازی 
  • آیتم‌های بازی (تجهیزات، اسلحه و…)

 

نحوه کار گیم سرور و آپدیت لحظه‌ای وضعیت بازی

 

2- با تمرکز بر محیط محلی گیمر، لگ و اختلالات را کاهش می‌دهد

در بازی‌هایی مانند ماینکرافت یا کانتر استرایک (CS:GO) که نقشه‌های بزرگی دارند، گیم سرور برای مدیریت بهینه منابع، تنها بر محیط محلی بازیکنان تمرکز می‌کند. یعنی سرور به طور هوشمند فقط داده‌ها و اطلاعات محدوده‌ای از بازی را برای شما می‌فرستند که در آن حضور دارید. این رویکرد در سرورهای بازی منجر به کاهش حجم داده‌های منتقل‌شده و به طبع، کاهش لگ و بهبود عملکرد بازی می‌شود. 

دراین‌بین، سرور بازی نقش اجراکننده بازی را ندارد و تصاویر و صداهایی که گیمرها باید ببیند یا بشوند را هم رندر نمی‌کند؛ بلکه وظیفه مدیریت منطق بازی، ارسال و دریافت داده‌ها به کامپیوتر گیمرها و همچنین همگام‌سازی سریع این داده‌ها را دارد. در واقع این سرورها با بهره‌گیری از منابع خود، داده‌های لازم را به کامپیوتر گیمر می‌فرستند تا آن‌ها را رندر کند. به‌عبارت‌دیگر، رندر این داده‌ها که تصاویر و صداها هستند، در کامپیوتر گیمر اتفاق می‌افتد نه روی سرور.

 

3- در جریان بازی، تصمیمات مختلفی می‌گیرد

در طول بازی، گیم سرور مسئولیت تصمیم‌گیری در مورد اتفاقات مختلف بازی را هم بر عهده دارد. برای مثال در یک بازی شوتر یا تیراندازی، سرور تعیین می‌کند که آیا گلوله‌ای که شلیک کرده‌اید، به بازیکن دیگری اصابت کرده یا خیر. همچنین میزان آسیب واردشده به بازیکن هدف توسط سرور محاسبه می‌شود. در نهایت، تمام این اطلاعات پس از پردازش توسط سرور، به‌صورت هم‌زمان برای تمام بازیکنان فرستاده می‌شود تا همه آن‌ها تجربه یکسان و مشابهی از اتفاقات بازی و وضعیت آن داشته باشند.

 

وظیفه و کاربرد سرور مجازی گیم چیست

 

4- برای جلوگیری از تقلب، به قوانین بازی نظارت و گیمرها را دسته‌بندی می‌کند

گیم سرورها به تمام قوانین بازی نظارت می‌کنند تا اقدامات و رفتار تمام بازیکنان در چارچوب قوانین بازی بماند. اگر یکی از اقدامات بازیکنان غیرطبیعی به نظر برسد (برای مثال حرکت سریع‌تر از حد مجاز)، سرور بلافاصله این اقدام را شناسایی و کاربر را از بازی اخراج می‌کند. در واقع این سرورها دارای ابزارهای ضد تقلب هستند تا بازی برای همه افراد منصفانه بماند.

سرورهای بازی این قابلیت را هم دارند که بازیکنان را بر اساس مهارت‌ها، موقعیت مکانی یا ترجیحات آن‌ها دسته‌بندی کنند و آن‌ها در یک تیم یا مقابل هم قرار دهند. شما همچنین می‌توانید وضعیت سرور بازی را روی حالت عمومی یا خصوصی تنظیم کنید. در حالت خصوصی، فقط افرادی که به نام کاربری و رمز عبور دسترسی داشته باشند، می‌توانند به سرور وصل شوند. این موضوع دسترسی افراد غیرمجازی به سرور را محدود می‌کند.

 

معیارها و نکات مهم در انتخاب بهترین گیم سرور

برای انتخاب بهترین سرور بازی، نکات و معیارهای زیادی وجود دارند که بهتر است به آن‌ها توجه کنید. با آگاهی از این نکات و معیارها می‌توانید گیم سروری انتخاب کنید که بهترین عملکرد و کمترین تأخیر را داشته باشد. قبل از خرید سرور بازی، باید به سه مورد زیر توجه ویژه داشته باشید: 

  1. انتخاب شرکت ارائه‌دهنده
  2. نیازهای سخت‌افزاری سرور
  3. نیازهای نرم‌افزاری و سایر نکات

هر کدام از موارد بالا دارای توضیحات بیشتری هستند که در مقاله راهنمای خرید گیم سرور به‌صورت مفصل در مورد آن‌ها صحبت کردیم. بااین‌حال، در ادامه هم خلاصه‌ای از نکاتی که قبل از خرید سرور بازی باید به آن‌ها توجه کنید را بیان کردیم.

 

1- انتخاب ارائه‌دهنده میزبانی مناسب و معیارهای انتخاب پلن

پیش از هر چیز، شما باید یک شرکت هاستینگ باسابقه و معتبر برای خرید گیم سرور پیدا کنید. این شرکت باید خدمات ضروری مرتبط با گیم سرور را به شما ارائه دهد. از جمله این خدمات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عملکرد بالا و قابل‌اطمینان سرور: برای داشتن تجربه بهتر از بازی و عملکرد روان و پایدار، مهم است که ارائه‌دهنده‌ای با زیرساخت‌های قابل‌اعتماد، سخت‌افزار به‌روز و اتصال شبکه قوی انتخاب کنید تا گیم سرور عملکرد بالایی داشته باشد.
  • قابلیت ارتقا: با افزایش تعداد بازیکنان یا راه‌اندازی بازی‌های سنگین‌تر، به منابع بیشتر و قدرتمندتری نیاز پیدا می‌کنید. بنابراین مهم است که از همان ابتدای کار، ارائه‌دهنده‌ای را انتخاب کنید که قابلیت ارتقا پلن را برای شما فراهم کند و بتواند افزایش بازیکنان را مدیریت کند.
  • امنیت بالا: شرکت هاستینگ همچنین باید بتواند بستر امنی را برای سرور بازی فراهم کند و با تدابیر امنیتی، از سرور در برابر تهدیدهای سایبری و حملات DDOS محافظت کند.
  • پشتیبانی و نگهداری: انتخاب ارائه‌دهنده با تیم پشتیبانی کاربلد یکی دیگر از مسائل مهمی است که باید در انتخاب سرور بازی در نظر بگیرید. حتی‌الامکان به دنبال شرکتی باشید که ضمن ارائه پشتیبانی و خدمات مشتری 24/7، نگهداری منظم و نظارت فعالانه بر سرور را هم ارائه دهد و همواره پاسخگوی مشکلات شما باشد.

 

انتخاب هاستینگ مناسب برای خرید گیم سرور

 

2- نیازمندی‌های سخت‌افزاری

یک گیم سرور مناسب، باید بتواند به لحاظ سخت‌افزاری نیازهای مختلف شما را برآورده کند. برای این کار، باید پردازنده، حافظه رم، فضای ذخیره‌سازی و رابط شبکه سرور متناسب با نیازهای شما داشته باشد. برای مثال برای بیشتر بازی‌ها لازم است که حداقل 4 گیگابایت حافظه رم داشته باشید. همچنین برای سرعت و عملکرد بالاتر، پیشنهاد می‌کنیم سرورهایی را انتخاب کنید که از حافظه‌های جامد (SSD) استفاده می‌کنند.

سرعت این حافظه‌ها از هارد‌های قدیمی (HDD) بسیار بیشتر است. قوی‌بودن رابط و کارت شبکه سرور هم می‌تواند اتصال پرسرعت سرور را تضمین کند. پس باتوجه‌به بازی، تعداد کاربران و غیره باید تخمین مناسبی از نیازهای سخت‌افزاری خود داشته باشید. 

 

3- نیازمندی‌های نرم‌افزاری و سایر نکات

علاوه بر نکاتی که پیش‌تر بیان کردیم، باید به نیازهای نرم‌افزاری و سایر موارد هم توجه داشته باشید که در ادامه به آن‌ها اشاره کردیم. شما باید از ابتدا و مطابق با نوع بازی، سیستم‌عامل و نرم‌افزارهایی با بیشترین میزان سازگاری را برای سرور انتخاب کنید. معمولاً از سیستم‌عامل‌های ویندوز، اوبونتو، فدورا، سنت‌اواِس یا دبیان استفاده می‌شود.  علاوه‌برآن، باید به موقعیت و لوکیشن سرور مجازی هم توجه داشته باشید که تأثیر زیادی روی پینگ و تأخیر سرور دارد.

شما باید موقعیت سرور را به‌گونه‌ای انتخاب کنید که دسترسی به آن برای اکثریت گیمرها و بازیکنان مناسب باشد. هر چه فاصله مکانی گیم سرور به شما نزدیک‌تر باشد، پینگ آن هم کمتر خواهد بود و سریع‌تر داده‌ها را دریافت می‌کنید. همچنین باید به بودجه خود هم توجه داشته باشید و بر اساس منابع مالی، یکی از سرورهای اختصاصی، مجازی یا ابری گیم را انتخاب کنید. 

 

توجه به نیازهای نرم‌افزاری، کلید مدیریت سرور بازی

 

لیست بازی‌های پشتیبانی توسط سرورهای بازی

لیست بازی‌هایی که می‌توانید روی سرورهای بازی میزبانی کنید، طولانی است و ازآنجاکه کنترل کاملی روی سرور بازی خود دارید، می‌توانید هر نوع بازی که می‌خواهید را نصب کنید. هر کدام از بازی‌ها را که انتخاب کنید، باید ابتدا آن را روی کامپیوتر یا لپ‌تاپ شخصی خود نصب کنید. سپس برنامه مخصوص سرور آن بازی را هم از سایت سازنده بازی یا سایت‌های دیگر دانلود و آن را روی سرور نصب کنید. در نهایت می‌توانید از طریق لانچر مولتی‌پلیر بازی به سرور وصل شوید. در جدول زیر هم می‌توانید لیست برخی از بازی‌های محبوب را ببینید.

 

لیست بازی‌های محبوب برای میزبانی روی گیم سرور
بازی‌های آنلاین انبوه چندنفره دنیای وارکرافت، فاینال فانتزی، دیستنی، وارفریم، کویر سیاه آنلاین و…
بازی‌های اول‌شخص کانتر استرایک، اورواچ، رینبو سیکس سیج، فورتنایت، پابجی، ایپکس لجندز، کالاف دیوتی وارزون و…
بازی‌های استراتژی وارکرافت، استارکرافت، عصر فرمانروایان (Age of Empires)، لیگ افسانه‌ها (LOL)، دوتا 2 و… 
بازی‌های مبتنی بر بقا یا خلاقیت ماینفکرافت، امانگ آس، راست، آرک و…
بازی‌های مسابقه ماشین فورزا هورایزن، نید فور اسپید، آی ریسینگ و…
بازی‌های ورزشی یا مبارزه فیفا، ان‌بی‌ای 2K، مبارز خیابانی، مورتال کامبت، تیکن و…

 

سرور مخصوص گیم؛ راهکاری برای بهبود تجربه بازی آنلاین

تا اینجا به‌صورت کامل گفتیم که گیم سرور چیست و درباره انواع سرور بازی و مزایا و نحوه کار آن صحبت کردیم. همان‌طور که خواندید، با استفاده از سرور بازی می‌توانید با مبلغی معقول، بازی موردعلاقه خود را میزبانی کنید و تجربه روان و به‌یادماندنی از اجرای آن داشته باشید. امیدواریم که با این مقاله توانسته باشیم به سؤالات شما دررابطه‌با گیم سرور پاسخ دهیم اما اگر همچنان سؤالی دارید، در بخش کامنت‌ها از ما بپرسید تا به شما پاسخ دهیم. همچنین اگر تجربه‌ای در استفاده از سرورهای گیم داشتید، مشتاقانه منتظر خواندن آن‌ها هستیم. 

 

سؤالات متداول

  • گیم سرور چیست و چه نقشی در دنیای گیمینگ دارد؟ گیم سرور زیرساختی برای اجرای بازی‌های چندنفره و آنلاین است و به شما کمک می‌کند بازی‌های مختلف را با کمترین پینگ و کمترین میزان لگ اجرا کنید.
  • استفاده از کدام سیستم‌عامل روی سرور گیم مناسب‌تر است؟ شما می‌توانید از سیستم‌عامل ویندوز یا لینوکس برای سرور مجازی گیم استفاده کنید. ویندوز رابط کاربری آشنا و راحت‌تری دارد، اما از لحاظ قابلیت‌های امنیتی، کنترل و شخصی‌سازی، سیستم‌عامل لینوکس حرف اول را می‌زند. در نهایت، انتخاب سیستم‌عامل گیم سرور به نیازها و دانش و تخصص شما بستگی دارد.
  • نکات مهم در انتخاب بهترین گیم سرور مجازی چیست؟ برخی از عوامل مهمی که در خرید سرور مجازی اهمیت زیادی دارند عبارت‌اند از: شناسایی نیازها و انتخاب منابع سخت‌افزاری، سیستم‌عامل، لوکیشن دیتاسنتر، ارائه‌دهنده سرور، آپ‌تایم سرور، پشتیبانی و غیره.
  • آیا برای بازی آنلاین خود به سرور نیاز دارم؟ در بازی‌های چندنفره آنلاین، برای اینکه بازی را با کمترین میزان تأخیر و به‌صورت روان تجربه کنید، استفاده از سرور لازم است و می‌تواند تجربه شما را متحول کند.
  • تفاوت اصلی بین گیم سرور اختصاصی و گیم سرور مجازی چیست؟ در سرور مجازی گیم، شما بخشی از منابع سرور فیزیکی را در اختیار دارید اما در سرور اختصاصی گیم، شما صاحب تمام سرور هستید. پس در سرور اختصاصی گیم، کنترل بیشتری بر سرور دارید و امکان شخصی‌سازی کامل وجود دارد.
  • موقعیت مکانی گیم سرور چه اهمیتی دارد؟ هر چه موقعیت سرور مجازی گیم یعنی لوکیشن دیتاسنتر به بازیکنان نزدیک‌تر باشد، آن‌ها با لگ کم‌تری در بازی مواجه می‌شوند و سرعت و عملکرد سرور بیشتر می‌شود.
  1. بهترین دیتاسنتر برای گیم سرور کدام است؟ آسیاتک و شاتل از جمله بهترین دیتاسنترها برای میزبانی گیم در داخل ایران هستند. در خارج از کشور هم دیتاسنترهایی مانند هتزنر، او‌وی‌اِچ، اکوئینیکس، اینترکشن و غیره اشاره کرد که در کشورهای مختلفی مانند آلمان، هلند، فنلاند، انگلیس و آمریکا قرار دارند.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا