میزبانی وب

مزایای استفاده از CDN برای سایت چیست؟

افزودن CDN به وب‌سایت به دلیل عملکرد عالی در سئو می‌تواند به معرفی کسب‌ و کارها برای جذب کاربران و مشتریان بیشتر در اینترنت کمک کند.

CDN مخفف Content Delivery Network است و وظیقه آن رساندن و توزیع محتوا و اطلاعات شما به سرور بازدیدکننده سایت را بر عهده میگیرد.با استفاده از این سیستم سرعت ارسال اطلاعات به بازدیدکنندگان سایت افزایش یافته و زمان بارگذاری صفحات تا حد زیادی کاهش می یابد.

تاثیر استفاده از CDN بر روی عملکرد وب سایت

شبکه توزیع محتوا یا همان CDN تمامی سرورهای شبکه جهانی اینترنت را پوشش میدهد. بنابراین زمانیکه شما این سیستم را برای سایت خود فعال میکنید، اطلاعات شما بر روی تمامی این سرورها کپی و ذخیره میشود و زمانیکه یک بازدیدکننده به سایت یا وبلاگ شما وارد میشود محتوای سایت شامل تصاویر و متون را از نزدیک ترین سرور  دریافت میکند و مستقیما به هاست یا سرور شما متصل نمیشود. این کار موجب بهبودی چشمگیر در عملکرد سایت شما خواهد شد.

CDN تمام اطلاعات ثابت شما مانند تصاویر، کدهای CSS و javascript، و فایلهای ویدئویی شما را پشتیبانی میکند و تنها اطلاعاتی که قابل تغییر و بروزرسانی هستند مانند متون و کدهای HTML از سرور اصلی شما فراخوان میشوند. با این کار مصرف پهنای باند هاست شما کاهش یافته و هزینه ای که سالانه برای آن میپردازید کاهش چشمگیری خواهد داشت.

تفاوت سرعت و عملکرد برای خودتان یا افرادی که در نزدیکی سرور اصلی شما هستند تفاوت زیادی نخواهد داشت، ولی برای کسانی که ار خارج از کشور به سایت شما وارد میشوند این افزایش سرعت ناشی از CDN کاملا محسوس خواهد بود. با توجه به اینکه سایتهای ایرانی معمولا سرور و هاست خود را از خارج و کشورهایی مانند آلمان و آمریکا تهیه میکنند و عموم بازدیدکنندگان از داخل کشور هستند استفاده از CDN میتواند بسیار موثر باشد.

هدف CDN ارائه محتوا با حداکثر دسترسی و عملکرد به کاربر نهایی است. CDN‌ها بخش بزرگی از محتوای اینترنت را منتقل می‌کنند که شامل اِلمان‌های وب (مانند متن، گرافیک و اسکریپت)، اِلمان‌‌های قابل دانلود (مانند فایل‌های رسانه، نرم‌افزار، مدارک)، اپلیکیشن‌ها (مانند تجارت الکترونیک، پورتال‌ها)، داده پخش زنده، رسانه تصویری On-Demand و شبکه‌های اجتماعی است. پیش‌بینی شده که تقاضای بازار جهانی تا سال ۲۰۲۵ برای خدمات سی‌دی‌ان، ۲۳.۱ میلیارد دلار خواهد بود که نشان دهنده اهمیت این صنعت است. مزایای CDN را می‌توان در جنبه‌های زیر برای مشاغل بررسی کرد.

مزایای استفاده از CDN برای وب سایت ها

۱- کاهش بار سرور

همانطور که گفته شد، CDN شامل یک شبکه توزیع شده از سرورها برای ارائه محتوا است. این بدان معنی است که بار سرور اصلی (سرور مبدأ) برای ارائه‌ی محتوا بین سرورهای متعددی توزیع می‌شود و هیچ سروری در خطر بارگذاری بیش از حد قرار نمی‌گیرد. با کاهش بار سرور، ظرفیت سرور اصلی آزاد شده و امکان سرویس‌دهی به چندین کاربر فراهم می‌شود و هزینه‌های پهنای باند نیز کاهش می‌یابد.

۲- بهبود سرعت و عملکرد وب‌سایت

استفاده از CDN در کسب و کارهایی که برای ارائه سرویس و محصولات خود به وب‌سایت متکی هستند، بسیار مفید است. هدف وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک تبدیل کاربران به مشتری و افزایش فروش است. هرگونه تأخیر قابل توجه در زمان بارگذاری صفحه می‌تواند منجر به افت نرخ تبدیل و کاهش فروش شود. با افزودن CDN به یک وب‌سایت، تمامی فایل‌های استاتیک و برخی از محتوای داینامیک در سرورهای CDN و نزدیک به کاربران ذخیره می‌شوند. هنگامی که کاربران محتوایی را در وب‌سایت مورد نظر درخواست می‌کنند، دیگر لازم نیست منتظر ارسال درخواست به سرور اصلی باشند؛ کاربران می‌توانند از نزدیک‌ترین سرورها محتوای مورد نظر خود را دریافت کنند.

بنابراین، CDN می‌تواند زمان تأخیر را برای کاربران به حداقل برساند، سرعت بارگذاری محتوا را افزایش دهد و عملکرد وب‌سایت را بهبود بخشد.

مزایای استفاده از cdn برای سایت

۳- امکان تقسیم‌بندی مخاطب وب‌سایت بر اساس تجزیه و تحلیل کاربر

یکی از مزایای CDNها که اغلب نادیده گرفته می‌شود، قابلیت ارائه گزارش‌های ارزشمند در مورد مخاطبان وب‌سایت است. از آن‌جایی که CDNها مسئول حدود نیمی از ترافیک اینترنت جهان هستند، می‌توانند اطلاعات زیادی را در مورد کاربران جمع‌آوری کنند. این اطلاعات به تجزیه و تحلیل‌های مفیدی تبدیل می‌شوند که می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های تولید محتوا و نحوه‌ی ارائه‌ی خدمات مورد استفاده قرار گیرند.

کسب‌وکارها می‌توانند از این اطلاعات برای بهینه‌سازی بیشتر وب‌سایت، بهبود تجربه کاربری، کمک به فروش و تبدیل بیشتر کاربر به مشتری استفاده کنند.

۴- کاهش تأخیر شبکه و گم شدن Packetها

انتقال داده‌ها و اطلاعات وب‌سایت به کاربر نهایی از طریق بسته (Packet – پکت‌) انجام می‌شود. اگر این بسته‌ها قبل از رسیدن به کاربر نهایی مجبور باشند فواصل زیادی را طی کنند، ممکن است برخی از آن‌ها در طول مسیر گم یا دچار تأخیر شوند. اگر محتوای ارسال شده شامل ویدیو، صدا یا پخش زنده با کیفیت بالا باشد، این مشکلات باعث ناکارآمدی سرویس و افت تجربه کاربری می‌شود. CDN می‌تواند به راحتی مانع از گم شدن بسته‌ها و کاهش تأخیر شبکه شود و سرویس‌دهی را بهبود بخشد.

۵- افزایش امنیت وب‌سایت

یکی دیگر از مزیت‌های سرویس CDN، بهبود امنیت وب‌سایت است. از آنجایی که CDN با توزیع محتوا در سرورهای لبه مانع از سرازیر شدن ترافیک به سرور میزبان وب می‌شود، می‌تواند نیروی قدرتمندی در برابر حملات سایبری باشد.

حملات سایبری از نوع DDoS بسیار رایج هستند؛ مهاجمان در این حملات با ارسال حجم زیادی از ترافیک ورودی به وب‌سایت هدف، قصد از دسترس خارج کردن سرور مهم DNS را دارند. چنین خرابی‌هایی می‌تواند زیان اقتصادی برای یک کسب‌وکار به همراه داشته باشد و علاوه بر خدشه‌دار کردن شهرت، منجر به هک‌ها و حملات شوم‌تر دیگری شود. CDN می‌تواند چنین حملاتی را با توزیع بار مساوی در بین ظرفیت شبکه و حفاظت از مراکز داده، خنثی کند.

جهت خرید CDN به وبسایت ماهان سرور سر بزنید و با قیمت های آن مطلع شوید

۶- دسترسی همیشگی به محتوا

همیشه در دسترس بودن محتوا یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های وب‌سایت است. ولی با افزایش حجم ترافیک و ورود کاربران بیشتر به وب‌سایت، فشار زیادی بر سرور مبدأ وارد شده و احتمالا منجر به خرابی سرور و از دسترس خارج شدن محتوا می‌شود.

برای مثال، کسب‌وکاری را در نظر بگیرید که سرویس پخش فیلم و ویدئو دارد و آن را به کاربران زیادی در سراسر جهان ارائه می‌کند. اگر موضوع محتوای ارائه شده بسیار پرطرفدار باشد، بار ترافیک ورودی به وب‌سایت ممکن است به میلیون‌ها درخواست در ثانیه برسد. این حجم از ترافیک می‌تواند باعث از کار افتادن سرور مبدأ شود که در نتیجه آن، بسیاری از کاربران و مشتریان از وب‌سایت خارج شده و به دلیل نارضایتی پیش آمده، احتمالا دیگر از سرویس این وب‌سایت استفاده نخواهند کرد.

CDN می‌تواند تمام این ترافیک را در زیرساخت‌های توزیع شده خود پخش کند و امکان در دسترس بودن محتوای وب‌سایت را افزایش دهد. اگر یک یا چند سرور CDN از کار بیفتد، سایر سرورها می‌توانند ترافیک را دریافت کنند و سرویس را بدون وقفه ارائه دهند. همچنین، برخی از CDNهای با کیفیت بالا دارای عملکردی هستند که به‌طور خودکار در “دسترس بودن” را تشخیص می‌دهند و بلافاصله درخواست‌های کاربران را به سرورهای سالم هدایت می‌کنند، که دسترسی 100 درصدی به محتوا را در هر زمان ممکن می‌سازند.

۷- صرفه‌جویی در هزینه با کاهش پهنای باند

CDN با خنثی کردن حملات مخرب، هزینه‌های ناخواسته مانند خرابی‌های سرور و ضررهای مرتبط با قطعی وب‌سایت را حذف کرده و با کاهش و محدود کردن انتقال داده، هزینه پهنای باند را کاهش می‌دهد.

۸- جذب کاربران بیشتر

افزودن CDN به وب‌سایت، با توجه به تمامی مزایای گفته شده در بالا، می‌تواند به کسب‌وکارها برای جذب کاربران و مشتریان بیشتر کمک کند.

CDNها امکان ارائه محتوا را آسان‌تر و مقرون به صرفه‌تر می‌کنند و با بهبود تجربه کاربری مشتریان بیشتری را راضی نگه می‌دارند. این روش منجر به اثر “گلوله برفی” و سرعت بخشیدن به گسترش مخاطبان شده و باعث می‌شود کسب و کارها به‌طور موثرتری در بازارهای جدید گسترش یابند.

سوالات متداول :

مزایای استفاده از سرویس CDN چیست؟

استفاده از سرویس CDN چندین مزیت از جمله زمان بارگذاری سریعتر وب‌سایت، بهبود تجربه کاربر، بهبود عملکرد وب‌سایت و تحویل جهانی محتوا را ارائه می‌دهد.

چگونه یک CDN دسترسی سریع‌تر و ایمن‌تر به محتوای وب‌سایت را تضمین می‌کند؟

CDN ها با ارائه محتوا از نزدیکترین مرکز داده به مکان کاربر، دسترسی سریع‌تری به دست می‌آورند و تاخیر را کاهش می‌دهند. علاوه بر این، CDN ها با ارائه محافظت در برابر حملات DDoS و بهینه‌سازی تحویل محتوا از طریق کش و رمزگذاری، امنیت را افزایش می‌دهند.

آیا استفاده از سرویس CDN می‌تواند مقرون به صرفه باشد؟

بله، استفاده از سرویس CDN می‌تواند مقرون به صرفه باشد. با استفاده از شبکه CDN از سایت‌های PoP، می‌توانید هزینه‌های پهنای باند، بار سرور و نیازهای زیرساختی را کاهش دهید و در نتیجه باعث صرفه‌جویی در هزینه و بهبود مقیاس‌پذیری برای وب‌سایت خود شوید.

هنگامی‌ که ترافیک وبسایت به میلیون‌ها درخواست در ثانیه می‌رسد، حتی قوی‌ترین سرورهای اصلی هم تحت فشار قرار می‌گیرند. بدون یک سی‌دی‌ان، همه این ترافیک باید توسط سرور اصلی تولیدکننده محتوا مدیریت شود که ممکن است به از کار افتادن سرور منجر شود و تجربه کاربری هم تخریب شده و فروش از دست برود. برای همین سی‌دی‌ان‌ با ساختار عظیم سرورهای غیرمتمرکزش ارزش زیادی دارد. شبکه پیشرفته توزیع محتوا با معماری توزیع شده و پلتفرم‌های بزرگ می‌تواند ده‌ها ترابایت ترافیک در ثانیه را مدیریت کند و تولید کننده محتوا را قادر کند تا در دسترس تعداد بیشتری کاربر قرار بگیرد که در شرایط عادی ممکن نیست.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا